|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Študij, da ali ne?
25.7.2008 13:15:04   
BABY LOVE
Pozdravljene,

sem v majhni dilemi in bi vas prosila za koristne nasvete. Trenutno sem zaposlena, ampak le za 6 ur. Ker ne dobim nikjer drugje službe sem razmišljala o rednem študiju. Strah pa me je dejansko, da ne bom imela dovolj sredstev za preživetje. Živim še pri starših katerim dam vsak mesec 70€. 35€ zase in 35€ za otročička. Od očeta mojega otroka ne prejemam preživnine, saj še je vse v reševanju na sodišču. Zanima me sledeče. Ali se je pametno odločiti za redni študij? Kakšno "podporo" lahko potem dejansko pričakujem iz strani države? Ali sem upravičena do socialne pomoči in če da v kakšni višini? Zelo si želim iti študirati a me je strah, da ne bom mogla preživeti, saj mi starši tudi ne morejo tako pomagati, ker imajo sami minimalne dohodke.

Hvala za odgovore

< Sporočilo je popravil Moyca RR -- 30.7.2008 23:59:53 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ŠTUDIJ- DA ALI NE?
25.7.2008 13:25:04   
Anuška79
Glej, glede socialne pomoči in ostalega ti žal ne morem pomagati. Bi ti pa vseeno svetovala, da se odločiš za študij ter si s tem zagotovo olajšaš prihodnost.

Z ugodno ceno vrtca ne bi smela imeti težav, tudi ob študiju (večini) se da vsaj nekaj tudi zaslužiti, otroški dodatek ti prav tako pripada, preživnina se bo sčasoma uredila. Če sta ti starša pripravljena priskočiti na pomoč pri varstvu v pop. času, pa sploh ni težav.

Na veliki nogi sicer ne bosta mogla živeti, se pa da.

Sama sem od drugega leta študija dalje delala in se sama preživljala - najemnina, oblačila, knjige, hrana - v glavnem vse.

< Sporočilo je popravil Anuška79 -- 25.7.2008 13:26:00 >

(odgovor članu BABY LOVE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.7.2008 14:16:14   
Anonimen
Jaz sem bila tako informirana, da za socialno pomoč lahko zaprosiš (če si reden študent in še nisi dopolnil 27 let) le, če imaš s starši na sodišču urejeno preživnino. Saj so te v prvi vrsti oni dolžni preživljati do 27. leta, če redno študiraš.

(odgovor članu Anuška79)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.7.2008 15:03:32   
mini11
No jaz ti lahko odgovorim iz primera svoje sosede, ki je ravno v taki situaciji. Je študentka, sicer že absolvent in je lani rodila. V tem letu, ko je imela status študenta je dobila okoli 400 eur mesečno. In sicer dobiš otroški dodatek in pomoč študentskim družinam (to velja za univerzo v MB, ne vem mogoče tudi za druge). Žal pa ne dobiš socialne podpore. To bi dobila v primeru, da bi študirala izredno.
No ta soseda si je preračunala kaj se ji bolj splača ali obdržati status ali pa prejemati socialno podporo. In po izračunih je prevladal status.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.7.2008 11:28:59   
KIKI****
Bom še jaz napisala.

Socialno denarno pomoč dobijo tisti študentje-izredni, ki so starejši od 26 let in so prijavljeni na zavodu za zaposlovanje. Lahko bi prejemala tudi štipendijo.
Sama sem stara 25 let izredna študentka, plačljiv študij in imam samo otroški dodatek in štipendijo. Na zavodu ne moreš biti prijavljen in imeti socialno pomoč in štipendijo. Lani je prišel nov zakon ki to dvoje izključuje.

(odgovor članu mini11)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.7.2008 22:23:47   
Barbara_L
Glej tudi na organizacijo samega študija. Kdaj bodo vaje, kdaj predavanja, koliko "lukenj" (vmesne fraj ure), kako boš zmogla študij in otroka. Verjamem da se s pridnostjo vse da storiti, vendar ti svetujem dobro pripravljenost-marsičemu se bo treba odreči, če želiš nekega dne diplomirati-pot je ponavadi dolga in vse prej kot lahka.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?