|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Študentke, kako se učite?
5.7.2007 12:56:25   
Bejba
Nekako se moram spraviti narediti še zadnje izpite na faxu, pa mi nikakor ne gre. V času obeh porodnišk in sedaj dveh malih miškolinov, nisem bila kaj dosti pridna glede izpitov, pa mi je sedaj malo padlo vse dol.
Septembra sem si obljubila, da zopet začnem vneto delati na tem.
Pa me zanima kako se tiste, ki tudi imate male škorčke in ostale obveznosti učite? Jaz se npr. zvečer, ko grejo vsi spat ne morem učit. Enostavno nimam več energije za učenje in ni potem nobenega haska.
Pa tudi nekako se ne znam učiti? Kako ve preštudirate vse te bukle za izpit? Jaz se nikoli nisem znala naučiti drugače kot na pamet. V srednji šoli je to še nekak šlo, na fax-u pa je to nemogoče. Kako torej se naučiti tako, da znaš in to v cca. 1 tednu za izpit. Je to mogoče?

Ja, mal mi slaba vest danes ven tolče, ker vem, da če bi bila bolj pridna, bi imela sedaj že fax pod streho user posted image .

LP; Bejba

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Študentke, kako se učite?
5.7.2007 13:14:06   
lukec
Tudi jaz sem se po dolgem času odločila končno diplomirat. Spomladi sem stvari resno vzela v roke in si rekla:" Tole je za mojega sinčka." Ko ni motivacije, da bi sedla za mizo, pomislim na njega in že imam razlog za študij.
Tudi sama se zvečer ne morem učiti, je pa res, da sem od januarja brez službe, Luka pa je v vrtcu in imam dopoldan čas. Ko potrebujem čas zase tudi popoldan, pa na pomoč priskočijo moji starši in seveda moj user posted image , ki je res razumevajoč. Trenutno se tudi jaz učim (če nisem na RR), ker imam v torek še zadnji izpit pred počitnicami. V jeseni pa bo treba še malo pomigati pa bo mogoče Dedek Mraz prinesel diplomo.
Glede načina učenja pa najbolj, da sama ugotoviš kaj ti najbolj ustreza. Jaz sem bolj vizualen tip in si stvari izpisujem z različnimi barvami in velikostmi črk, ker mi potem to bolj ostane v spominu.
Želim ti uspešen študij, veliko motivacije in diplomo čimprej.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.7.2007 13:17:05   
mika
tud jaz delam še zadnje izpite, ostali so mi seveda najtežji.

meni pomaga tast in moja starša. včasih pazijo eni včasih drugi.
na mojem faxu sicer ni piflarije, ampak samo računanje.

mene je recimo grabila pabika in sem se učila za več izpitov. tega nikakor ne smeš, ker na koncu ne boš naredila ničesar. loti se enega izpita in tega naredi, potem naslednjega...

kako se naj učiš? sicer ne vem kaj študiraš, ampak najbolj si boš zapomnila tako, da najdeš povezavo med snovjo. naredi si miselne vzorce. ja, res ti bo vzelo več časa, ampak tako si boš zapomnila. drugače se boš recimo napiflala eno snov, nato drugo, medtem pa boš prvo pzabila.

uči se umirjeno, naj te ne grabi panika, da ne boš zmogla, ker boš padla nekaj korakov nazaj. nikoli ni prepozno, da doštudiraš.

jaz se učim počasi in z glavo, pa mi uspeva. ko sem pa hitela in se živcirala zakaj tega nimam že za sabo, pa sem stagnirala. poleg tega me je bilo sram, da sem že tolk stara in še nisem diplomirala- to pa me je čist zadušilo.

vso srečo ti želim. javi se kaj, da si damo malo moralne podporeuser posted image .

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.7.2007 13:23:18   
muška
jaz se učim zjutraj oz. dopoldan. Lažje mi je, ker nisem v službi, pa še mala dva sta v vrtcu oz. pri babici. Zvečer tudi jaz nisem sposobna ničesar več.
Včasih se tudi vstajam ob 3 oz. 4 zjutraj in se takrat učim, in tako uro naredim navječ! Ni nobenih motenj-beri računalnik in internet user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.7.2007 13:36:26   
Ivi33
IZVIRNO SPOROČILO: mika

mene je recimo grabila pabika in sem se učila za več izpitov. tega nikakor ne smeš, ker na koncu ne boš naredila ničesar. loti se enega izpita in tega naredi, potem naslednjega...

kako se naj učiš? sicer ne vem kaj študiraš, ampak najbolj si boš zapomnila tako, da najdeš povezavo med snovjo. naredi si miselne vzorce. ja, res ti bo vzelo več časa, ampak tako si boš zapomnila. drugače se boš recimo napiflala eno snov, nato drugo, medtem pa boš prvo pzabila.

Se strinjam z zgoraj napisanim -
* 1 izpit za drugim,
* sama si tudi delam miselne vzorce, ali pa barvam v knjigo in potem grem skozi
pobarvano snov (večkrat)
* če mi začnejo misli uhajati drugam, si pa ustvarim "moralnega mačka" s tem, da
v bistvu izrabljam čas, ki bi ga lahko bolje porabila z mojima miškolinoma oz. mojim user posted image ,
pa me to hitor nazaj na snov pripelje.

Morem pa reč, da sedaj bolje izrabljam čas kot prej (ko še ni bilo družine),
kar se pozna v končni fazi tudi pri ocenah.

Uspešen študij

Življenje je lepo ...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
5.7.2007 14:19:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ivi33)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.7.2007 15:56:10   
dory
uf jst grem jeseni na podiplomca...neki literature sem ze dobila, trenutno pa obnavljam znanje racunovodstva,da bom lazje sledila predavanjem....in je kar tezko po treh letih nazaj notr past....k sreci imam mal zaloge casa,da se navadim...zna bit pa tezka..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.7.2007 16:17:56   
digi
Jaz imam še en oz. dva izpita- odvisno od rezultatov zadnejga, čeprav sem glede tega  bolj pesimističnauser posted image . No jaz se učim, ko grem (torej veliko kasneje, ko zaspi moj srček ) spat oz. berem takrat, sicer pa  preden se začnem učit, si uredim zapiske oz. izpiske ter naredim prvo stran (sliko mojega srčka, za motivacijo)... drugače pa je tako,da sem letos naredila 3 izpite v zimskem izpitnem obdobju, ko je bil Timon star 3 mesece, samo takrat je bilo lažje, ker mi ni vsega strgal, ker je veliko spal user posted image .... No pri meni je odvisno, včasih se mi da in padem not, včasih pa je to popolnoma nesmiselno delo, ker pač ne gre in ne gre user posted image ....

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.7.2007 17:48:09   
mišk
Jst imam tud še dva izpita za nardit, oktobra pričakujemo user posted image . Sta pa to izpita iz fizike in mehanike, tako da se bo treba usest in delat milijone nalog, drugač ne bo šlo! Pa še inštruktorja bom parkrat obiskala za razsvetlitev!user posted image

Drugač pa kar je blo bolj piflarskih izpitov (teorija), se že od nekdaj učim izključno tako da berem in kar ostane v glav pač ostane. No, mi pa take napisane stvari kar zlahka ostanejo, probleme mam pri številkah in reševanju nalog, kar zahteva nekaj več časa in koncentracije!user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.7.2007 20:22:00   
NinKa
Ja, še ena bolj lene sorte, me pa tut vest peče in muči, ker nisem tega že prej postorila. Sedaj čakam na rezultate izpitov, upam da bo kaj pozitivnega vmes.

Ampak v tem trenutku mi je ful težko. Ker delam preko ŠS 8 ur na dan, doma imam 3,5 letnika, mož menjava službo, razmišlja o podiplomcu, pripravljamo odprtje s.p.ja pa nobene babice ne blizu ne daleč.

Punce s katerimi delam, pravijo da me občudujejo, da sploh zmorem ta "morilski" tempo, ki ga sedaj imamo, poleg vsega imam še vrt in dost veliko stanovanje, ki ga je treba pucat.....ma saj gre, ampak so dnevi, oz. popoldnevi kot je ta danes, ko mi je na srečo tamalega "pobralo v spalnici"  ob risankah in že hrgoli, moža je zmanjkalo med 24urami v dnevni sobi, ....jaz pa lahko sedaj v miru delam ob računalniku.

Naslednja runda izpitov je tudi "komaj" konec avgusta, do takrat pa se bom počasi učila. Kako se učim, ko imam čas vzamem knjige in si delam zapiske (alineje, miselni vzorci, .....) in potem 3 tedne pred izpitom delam še samo po kratkih povzetkih, ker za knjige ni več časa. Je pa res da so za konec ostali samo še "morilski" kot so ekonometrija, javne finance, mednarodne finance.....ma saj bo....jaz tut upam, na dobrega moža "božička", ker diplomo mam že napol spisano, sam izpite še moram skupaj spacat.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.7.2007 20:26:22   
*alja*
Jas sem jih od januarja do zdaj naredla 11, danes sem enega pisala ( bomo vidli kaj bo ) in še enega imam za letos. Potem pa še dva iz prejšnjega letnika, nato pa diploma.

Najlažje pa se učim zjutraj. Vztanem ob petih in do pol devetih ko vstane user posted image se že nekaj naučim. Grem pa izpit po izpit, nikoli dva naenkrat. Za vsakega porabim kaka dva tedna učenja zjutraj in ko spi popoldan ter vikende greta z atijem mal na obiske k sorodnikom da mam jas mal mir in tišine da se lahk učim.

Nam bo že uspelo. Počasi se daleč pride user posted image

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.7.2007 20:28:58   
*alja*
To sem še mislila vprašat!

Kaj pa študirate, če ni skrivnost?

Jas delam višjo živilsko ( inžinir živilstva )!

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.7.2007 21:55:07   
lukec
Slovenski jezik in književnost - FF.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.7.2007 22:04:01   
mika
jaz študiram gradbeništvo-UNI program

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.7.2007 22:19:16   
digi
prevajalstvo tolmačenje nemščina in filozofija - FF

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.7.2007 9:04:46   
Bonnie_RR
Js se učim zvečer. Prej, ko še ni bilo Nika, sem se vedno najlažje učila zjutraj in potem čez dan, zvečer sem dobila pa blokado in nekje po 20. uri je postalo vsako učenje brezplodno. Vedno sem govorila, da js se pa zvečer nikakor ne morem učit. No, s tamalim se je to spremenilo, ker drugače ni šlo. Zdej se učim zvečer, ko gre Nik spat (po 20. uri). Drugače pa, ko je v vrtcu (letos smo imeli, odkar je šel aprila v vrtec, kar smolo z boleznimi, tako da je bil precej časa tud doma), pa med dnevnim počitkom, pa kdaj gre za par uric babicam in dedkom na obisk... Skratka, bolj ko se bliža izpit, bolj izkoriščam vsak trenutek za učenje...

Imam pa že skoz isti način učenja. Preberem zapiske, knjigo - če je moja oz. če so moje fotokopije, si zraven podčrtujem, naredim izpiske in se potem učim po njih. Skripte pa najprej primerjam s knjigo, si zraven dopisujem in podčrtam in potem učim po dopolnjeni skripti.
V glavnem, js ne morem brez zapiskov, izpiskov, povzetkov, tud kakšen miselni vzorec si naredim... Knjigo grem le 1x skoz in potem jo pospravim.

Študiram pravo v LJ.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.7.2007 10:03:27   
mišk
Jst študiram promet na fakulteti za gradbeništvo.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.7.2007 16:28:07   
dory
trenutno se ucim za izobrazevanje v stroki kjer delam...

drugace grem delat podiplomca na EF...

ko sem pa rodila sem imela za narest se 1izpit,ki sem ga nardila takoj po porodu, v dveh mescih pa sem spackala se finis diplomske in z lupinco prsla na zagovor diplome...vse se da,sam mal vec je treba organizacije....

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.7.2007 19:53:35   
Strawberrie Cherrie
Ponavadi po 20h uri zvečer. Ampak imam do jeseni sedaj malo premora. Od kar imam Ožbeja (7m) sem naredila 3izpite. Se pravi 1cel izpit (ustni&pisni), pa 2 ustna. Septembra me čakata še 2, pa nekaj dela še, da dokončam diplomo. Potem pa upam na poddiplomca.
Kako se učim?
Najprej si iz knjig, skript, zapiskov, naredim izpiske. Dosti se učim tudi na princip miselnega vzorca. Izpiske se ponavadi naučim na pamet, potem si še 1x preberem vse - skripte, predavanja, knjige, da s i še zapomnim kakšno malenkost, katera bi lahko bila na izpitu. Dostikrat sama sebi sestavljam izpite -> npr. na računalnik si napišem vseh 250možnih vprašanj (ali kolikor jih je pač), potem pa jih rešujem, dokler vsaj približno znam odgoriti na vprašanje.
Kar se pa praktičnega dela tiče, pač presedim še tisto uro ali dve pred mikroskopom, pa si poizkusim čimveč zapomniti. 
Ob 23h grem vedno spat user posted image user posted image user posted image user posted image

Pedagoška fakulteta - smer: biologija in računalništvo

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.7.2007 8:41:03   
Anonimen
Nisem več študentka, pišem pa diplomo že kar nekaj časauser posted image . No, zdaj sem si izposodila prenosnika iz službe, potem pa vzamem ta malega in greva ven na igrišče. On se igra, jaz pa po računalniku tapkam.
London_Paris- zanimiva kombinacijauser posted image  To se da na Mariborski Pef?user posted image   Jaz sem na Ljubljanski- smer matematika-tehnika. Diplomo pa pišem iz spletnega učenja.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?