|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Številka čevljev
8.9.2010 7:31:59   
barni
Prosim vas za pomoč in razjasnitev meni res nejasne stvari.

Naša punca je stara 2 leti in 10 mesecev. Velika je cca. 99 cm in težka cca. 15,5 kg. Je kar konkretna punca.

In kaj me muči? Njena številka noge. Sedaj nosi NIKE superge številka 25 (ker so manjše številke) in Elephanten 24. Tudi Superfitke zimske je imela 24.

Ok, razumela bi, da ji moram sedaj kupovati čevlje 25 ali morda celo 26 (kar se mi zdi že res veliko), samo prodajalka v trgovini je rekla, da bi rabila 27, ko ji je zmerila nogo na tistem merilnem traku z nekim dodatkom.

Meni se to zdi absolutno preveč, pa saj še niti 3 leta ni stara, pa tudi nadpovprečno velika ni.

Kakšne številke imajo vaši otroci? Sploh ne vem več kako naj pomerim nogo, da ji bom kupila pravo številko čevljev. Ko dam ven vložek iz obstoječih čevljev, ji nogica pokrije cel vložek. Predvidevam, da bi moralo biti spredaj kake 5 mm prostora? Treba je upoštevati, da je čevelj potem še malo večji od vložka.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Številka čevljev
8.9.2010 7:44:10   
Sandra_26
Moja je stara 6 let pa pol pa ma št.27

Taša, Masha, Tai

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.9.2010 7:45:18   
oži
Moj je star 2leti in 3 mesece in težki 12,5 kg. Koliko je velik ne vem, nosi pa št 86-92, tko da je ziher manjši od tvoje pa ima čevlje št 26, tak da po moje je kr prav izmerla prodajalka.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.9.2010 7:47:45   
Taula
Moja je po merah kar podobna tvoji, ima pa 2 leti in 4 mesece. Pa nosi št.23 (izmerjeno v Deichmanu na traku), 24 ji je preveliko. Meni se zdi 26 čist preveliko.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu oži)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.9.2010 8:06:55   
josephine27
hm moj 2,5 l sin (če sem čist natančna mu še en mesec in pol manka) nosi nike 26, ostalo pa zaenkrat še 25, sam sem glih včeraj gledala da se mu copatki že nekam kratki delajo in bo treba po nove, večje.
mu pa nogica že od malega hitro raste pa tudi precej velik za svojo starost. hlače napr. nosi že za tri leta. v vrtcu ene pol glave večji od drugih, tud tistih k so še mal starejši od njega. imamo pa v družini tud košarkaše tako da se ne sekiram preveč. najbrž bo pač velik in bo pač imel veliko nogo, čeprav sem sama precej majhnauser posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.9.2010 8:13:50   
ribica.
pa dobro no, saj velikost nog vendar ne gre primerjati. Ena je rekla da je njena stara 6 pa ima 27, no moja je 6, pa ima 32, še moj 4 letnik ima 30. Pa kaj zdaj. Če ima otrok veliko nogo mu pač ne moreš kupit manjših čevljev, sam zato ker ima povprečje otrok v tej starosti manjšo številko! Če se teb zdi 27 absolutno preveč sploh nima veze, seveda če ima otrok res nogo za to velikost čevlja. Saj pa ja vidiš kaj ji prav. In to je vse kar je važno, ne kaj me menimo. Sploh pa ker nimamo pojma kakšno nogo ima tvoj otrok.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.9.2010 8:13:54   
Petraa
oži in ostale ne morete govorit da je prodajalka prav izmerila. Od kje pa vi veste?Vsi otroci nimajo enako velike noge. Mi smo stari 3 leta in nosimo št. 27. Sosedov fantek je star 4 leta še večji od mojega malega pa nosi št. 25. Torej kje je logika?
barni najboljše je da vzameš vložek ven iz čevljev in vidiš. Ostalo naj bi max  slab cm prostora pa so čevlji ok,vse kar je več pa ni dobro in so preveliki

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.9.2010 8:17:06   
CUKRČEK
naloži otroka v avto in pojdita probavat čevlje. TAko bo najbolje, da ne bo preveliko/premajhno. Nekaj na splošno pisat je brezveze, ker 100 otrok 100 razlčično velikih nog.
Moja 3 letnika imata št.26, 6 letnica pa 31.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.9.2010 8:30:11   
Najaa
Tud če se kateri zdi številka prevelika, tako pač je. Smešne ste s takimi izjavami. Kaj naj ženska naredi, otroku pač raste noga. In nič ne moreš za to.
Moja skoraj 4-letnica ima št. 27, kmalu 28.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.9.2010 8:30:22   
ajataja
2 leti in 4 mesece št.noge 25

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.9.2010 9:12:02   
barni
Pa ej no...sej sem samo vprašanje postavila.

Jaz sem šla z njo v trgovino, kako pa naj bi sicer prodajalka izmerila njeno nogo?! VErjetno ni prodajalka prišla k meni domov.
Ko je namerila 26-27, sem ji probala čevlje številka 25 in so mi bile že na oko veliko prevelike. Tudi ko je hodila, se mi je zdelo, da ji je preveliko.

Ko sem vzela vložek in njenega obstoječega čevlja, sem dala na merilni trak je pokazalo številka 26-27, čeprav je čevelj v resnici 24?! VLožek iz njenega sedanjega čevlja ji je točno prav, nogica celega pokrije. Verjetno bi tu moral biti luft spredaj, če da peto čisto na rob zadaj?

Če na čevlju skušam potipati kje ima palec, ne čutim, ker kupujem malo bolj konkretne usnjene čevlje. Ko ji dam gor 26 številko, se ji čevelj vidno sezuva ko hodi. Ampak merilni trak kaže 26-27 in prodajalka vztraja, da kaže prav.

Zato sem v dilemi. Kako ve pomerite in ste ziher, da je čevelj ustrezno velik?  Se opravičujem če je prvo pvrašanje izgledalo, kot da se primerjam z vašimi otroci, ker je to tudi meni nesmiselno. Bolj me zanima, kako izberete pravo številko čevljev. Kar zaupate merilnemu traku?

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.9.2010 9:12:59   
mamamajča
Res ne bi smela gledati na velikost in kg. Če ma veliko nogico, pač ma.
Čevelj kupiš tako, da ji ga obuješ, ji potisneš nogico čisto naprej in ti mora zadaj ostat prostora za tvoj prst. Potem je primeren, ne glede na številko.

Modeli čeveljčkov so pa res zelo različni, moj bi tudi mel najkice že 28, spet drugi so 26 in so mu še vedno prav....

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.9.2010 9:26:02   
barni
Ja, saj sem ji potisnila prst zadaj. Samo to mi uspe tudi pri teh ki jih ima sedaj. SAmo po mojem ona spredaj pokrči prstke, ko ji jaz prst zadaj notri tlačim, čeprav ji skoz govorim, naj stegne prstke in nogico čisto naprej porine. Ko jo prašam, če jo tiščijo, vedno reče, da so ji prav in da so ok. Ni važno katero številko ji obujem user posted image

Pokaže 26, obujem 26 in se ji vidno sezuvajo ko hodi, pa so gležnarji? Še 25 se zdi preveliko, merilni trak pa kaže celo bolj na 27 kot na 26. To me bega.

Mah kompliciram vem, do zdaj sploh nisem imela teh težav, vedno sem vedela katero številko, zdaj me je pa tole merjenje in potem obuvanje in probavanje številk čist zmedlo. Že dolgo nisem kupovala čevljev, ker smo bili poleti skoraj ves čas bosi ali v Tevicah/Crocsicah. Tam pa ne moreš falit cifre user posted image .

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.9.2010 9:44:25   
KIKI****
Tud jaz pravim, da ne glejte na starost otroka, ko se gre za št.nogice.

Moja hči je stara 5 let in pol, velika 110 cm, težka 16 kg, številko nogice ima 25.

Nečakinja je stara 3 leta in pol, velika cca 100 cm, težka 17 kg, številko nogice ima 26/27.

Zmeri ji nogico, poizkusi čevlje (niso vsi čevlji enako veliki ob isti številki - določeni proizvajalci imajo manjše, določeni večje številke, enako kot pri oblačilih) pa boš videla kateri ji odgovarjajo. če ima visoko in široko nogico ji tud vsak model ne bo odgovarjal.

Pa dobro nabavite ;)

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.9.2010 10:58:20   
Petraa
IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

barni najboljše je da vzameš vložek ven iz čevljev in vidiš. Ostalo naj bi max  slab cm prostora pa so čevlji ok,vse kar je več pa ni dobro in so preveliki

odg. že imaš

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.9.2010 13:15:19   
Anonimen
Jaz se nebi ozirala na merilni trak ... sem šla tudio sama enkrat v Cicibanovo trgovino po ene opanke in prosim prodajalko če lahko tamali zmeri nogico (tamala je bila takrat stara 1,5 let pa nosila spomladanske čevlje št 21 ... no pa prodajalka nameri 23 in mi prinese en cicibanov opankec št. 23 ... sam tamali gor in tamala dobesedno plava v čevlju ... pa rečem prodajalki, če mi lahko prines št. 22 in ona meni, da je nima pa tut če bi jo imela mi jo nebi dala, ker tamala ima številko noge 23 ... WTF user posted image

(odgovor članu Petraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
8.9.2010 13:20:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sandra_26)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
8.9.2010 14:59:12   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

2 leti in 4 mesece št.noge 25

enako, je pa teta v trgovini rekla da mora met en cm fore, torej da bi moral kupovat 26. verjetno je mela to logiko tud tvoja prodajalka. torej prav so ji 25, ampak da bo mela dost placa pa kupiš pravzaprav 1številko večjo.
se mi zdi čist normalna cifra za to starost, sej je tud dost visoka

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.9.2010 21:10:58   
nananaja
Otroku je cela umetnost kupit čevlje, že prehodne, kaj šele zimske.
Pomembno je, da otroci vstane, ko mu ve obujete čevelj, malček nikakor ne sme sedeti, ko poskušaš ugotoviti, ali mu je čevelj prav ali ne. Fora je namreč, da se noga vleže po čevlju šele, ko stoji. Poskusiš tako, da mu čevelj obuješ, poskusiš otipat sprednji prst, otroku rečeš, naj z njim miga, ga dvigne. Če malček ne sodeluje, pa poskusiš nogo potisnit naprej, pa spet postaviš na noge. Obvezno se mora malček v čevljih malo sprehajat, da vidiš, če se mu sezuva ali plava po čevlju - to nikakor ni dobro. Tudi premajhni čevlji se vidijo ob hoji.
Imaš otroke, ki se v čevelj zapičijo, ker jim je všeč, pa naj bo zelo prevelik ali zelo premajhen, oni  bodo rekli, da je super. Pa take, ki jim je čevelj kot ulit, pa jim ni všeč, oni rečejo, da jih tišči.
Pa tudi taki se pojavijo, ki niti ne pustijo čevlja na nogo dat. Alternativa takim je pač obris čevlja, ki ga izrežeš in potem potlačiiš v čevelj, pa vzameš malo fore (nikakor več kot cm), pa zmeniš se, da lahko v primeru neprave velikosti čevlje vrneš in dobiš dobropis.

pa rečem prodajalki, če mi lahko prines št. 22 in ona meni, da je nima pa tut če bi jo imela mi jo nebi dala, ker tamala ima številko noge 23 ... WTF user posted image

ja no, če sem malo zlobna - to je pa prodajalka, ki ji je vseeno, koliko proda, najbrž ni plačana od prometa, in koliko stranjk se k njej vrne - manj jih je, manj je dela. tudi take sem poznala...

Ja, saj sem ji potisnila prst zadaj. Samo to mi uspe tudi pri teh ki jih ima sedaj.

Glede na to - a si sigurna, da rabiš kupit nujno nove čeveljčke, če lahko nosi še stare? Če ima prehodne dobre, potem naj jih ponosi, za zimske pa se nikamor ne mudi, mogoče se ti urajma, ko bo imela dober dan in bo lepo sodelovala, pa si ne bo treba razbijat glave. Druga stvar pa je, če je 'bosa'.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.9.2010 8:00:20   
barni
IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

Evo da povem; smo šli v nabavo in smo vzeli čevlje 25 superge pa 26.

In smo se ravnali po zgornjem nasvetu. Da je malo manj kot 1 cm prostora, ko je stopila na vložek iz čevlja. Je pa merilni trak v 3 različnih trgovinah pokazal 3 različne cifre, pa čeprav kao za isto firmo čevljev. Po mnenju ene izmed prodajalk, naj bi vzela številko 26, čeprav se ji je sezuval in je imela spredaj že na otip ful placa. Kao, da bojo za dalj časa. No k sreči mi je potem v drugi trgovini prodajalka rekla, da je veliko bolje, da otroku kupiš čevelj, ki mu je prav, pa tudi če bo čez tri mesece premajhen.

Tako da sem sedaj zadovoljna, pa tudi če ji spomladi ne bojo več prav, hvala bogu sem dobila res ugodno, tko da so bili usnjeni čevlji in adidaske skupaj malo manj kot 40E.

So bile pa še ene dve mamice v eni trgovini in so otrokom izmerili nogice in niso mogle verjet, da imajo tako veliko številko. Ko je prodajalka prinesla čevelje, so bili kot čolni user posted image  Nisem imela samo jaz dileme, smo se kar trije matralai in ugibali, katera številka je prava in mučili otroke, ki jim je bilo vsega dovolj user posted image .

Evo, če bi katero zanimalo kako se izmeri nogica:
http://www.elefanten.de/Elefanten/en/1086.htm

http://www.elefanten.de/Elefanten/en/popup_378.htm

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?