nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Bom dodala le to....pred leti, pa ne še tako dolgo nazaj, eno, dve, tri leta......smo kričali "ne rabimo vojske, ne rabimo obrambe.....denar, ki gre za vojsko, naj raje gre za prehrano v šoli, za socialno ogrožene...." Toliko o našem vplivu, toliko o naši razsodnosti......Danes pa ploskamo junaku, ki je baje opozoril na alarmantno stanje slovenske vojske.....v njegovem dejanju iščemo simboliko.....itak, da jo najdeš, saj ni nujno, da je "prava", važno je, da odgovarja trenutnim razmeram...... A so res zgolj politiki tisti, ki so neumni.....? Kar se vojske tiče, sem še vedno mnenja, da je ne rabimo, da je nihče na svetu ne bi potreboval. Vem, ja, v mojem utopičnem svetu Meni je še vedno škoda vsakega centa, ki se nameni vojskovanju (beri ubijanju). Ker v nekem normalnem svetu, sploh pa na točki razvoja, na kateri smo zdaj, vojne res niso več potrebne. Res ne. Vse sodobne vojne po 2. sv so namenjene zgolj in samo elitam in obračanju denarja oz. zaslužkarstvu. In vse te vojne so tudi umetno sprvocirane. Ker nekomu tako ustreza. Ker nekdo na ta račun mastno služi. Obramba vsekakor ja, v obliki neke TO ali poklicne vojske, vse ostalo je samo zaslužkarstvo redkih posameznikov. Zadnjih dvajset_ in še nekaj let je Evropa dejansko živela v miru, počutila se je varno in dejansko ni bilo nobene potrebe po vojski. Zakaj le? Kdo bi nam kaj hotel slabega? Tudi danes nam v smislu nekdanjih vojn nihče ne želi nič slabega, svoje računice pa imajo druge lovke, na katere še par let nazaj nismo računali. Teroristi? Kdo so teroristi? In zakaj bi nam želeli škodovati? Zakaj bi nam želeli škodovati neki Arabci ali Afričani? Vojne na Bližnjem vzhodu se aktivno dogajajo zadnjih 30 let. tudi Afrika ni najbolj mirna dežela, odkar so se umaknili imperialisti. Zakaj zdaj tak migrantski val? 30, 40 let se dogajajo vojne, buf, po 40 letih pa imamo roj beguncev A so 40 let potovali sem ali kako Vsakemu loleku je lahko jasno, da so te migracije umetno sprožene in financirane. Tudi dokazano je, da so teroristi finančno podprti. Točno se ve od koga in zakaj. Daj mi povej, kateri normalen človek bi lezel z dojenčkom čez ledeno mrzlo vodo in živel v blatu mesece, da pride iz države, v kateri je mir, v državo, v kateri je mir Zakaj bi npr. jaz s prijatelji šla izvest teroristični napad v Bocvano Vseh teh neumnosti ljudje nismo pričakovali, zato tudi potrebe po vojski ni bilo. Danes pa vemo, da človeška norost in pohlep očitno res ne poznata meja in da je treba biti skoz v stalni pripravljenosti. Brez plačanega dodatka, seveda. Ta pripada odločevalcem partije šaha. Politiki niso neumni. Politiki so pokvarjeni, pohlepni manipulatorji. So kameleoni, ki se ob prihodu ob parlamentarne jasni zlijejo iz vseh mogočih barv v eno samo. Barvo denarja. Tudi ljudje nismo neumni. Smo samo ljudje. Z vsemi plusi in minusi. Ki pa bi jih pametni politiki morali in bi jih z lahkoto spravljali v ravnotežje. Če bi imeli interes. Ampak njihove interes je tako zeloooo drugačen od povprečnega človeka.
< Sporočilo je popravil nejcko -- 3.4.2016 23:58:03 >
|