|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Špikanje po ovulaciji??
24.4.2008 16:14:37   
divans1
Punce a ma kira mogoče izkušnjo s tem? Sem nekako 4 dni po ovulaciji in me na momente špika v jajčnikih. Ne skoz, ampak kdaj pa kdaj. A je to kej narobe?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Špikanje po ovulaciji??
24.4.2008 16:18:03   
titi3
Mene zeloooooo pogosto špika, ker so rane od ovulacije!

"A man can be destroyed but not defeated."

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.4.2008 16:22:06   
divans1
Kakšne rane? To pa res prvič slišim. Je to kej narobe? Se mi zdi, da me ni še nikol tako...

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.4.2008 16:24:00   
titi3
Rana ostane, ko poči folikel. Predvsem, če je velik. Nič hudega ni. Vzemi Buscopan in bo nehalo takoj.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.4.2008 16:28:47   
divans1
Čaki. Sory za tako butasto vprašanje, ampak vseen. A v foliklu je jajčece? In folikel poči, jajčece pa začne potovat... A je to nekako tako?

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.4.2008 17:23:55   
divans1
Aja, pa še to me zanima. V kolikšnem času pride do oploditve po ovulaciji, če sploh pride?

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.4.2008 20:54:36   
titi3
Lej tu je ena slikica, ki ti malo pokaže kako gre!
http://www.tvdsb.on.ca/saunders/courses/online/SNC1D/McIntosh/biology/human-conception1.gif

V jajčniku dozori jajčece. Na začetku jih dozoreva več potem eno prevladuje in se razvije do konca in ostela propadejo. Ampak itak imaš zalogo, ne se sekirat. Ko je "primere" poči in to je ovulacija. Ko poči ga jajcevod "ulovi" in prične potovat po jajcevodu, kjer ga pričakajo spermiji in ga oplodijo. Potem potuje v maternico in se vgnezdi. Če uspe oploditev seveda.

Spermiji potujejo od ejakulacije do jajcevodo cca 30-60 min, odvisno kako dobri so. To je cca 10cm. Do oploditve mora prit 24 ur od ovulacije.

Sperma pa preživi v tebi max 72 ur in čaka na jajčece. Do oploditve pride ponavadi med 12-24 urami do ovulacije.

Folikel kjer je počilo jajčece pa do konca ciklusa, če dobiš user posted image oddaja progesteron. Če boš kdaj gledala izvide piše CT (corpus luteum) oziroma rumeno telesce. Če pa zanosiš ga izdaja dokler se ne razvije dovolj placenta.

No, tako po domače.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.4.2008 21:06:54   
divans1
Titi3 najlepša hvala za obrazložitev!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.4.2008 21:24:45   
titi3
Prosim!

Tudi jaz sem bila na začetku zelenc in sem se iskala!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.4.2008 21:25:04   
titi3
Aja, pa čim prej user posted image !

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.4.2008 6:49:05   
divans1
Hvala ti. Naj gredo tvoje besede v božja usta!!!! Tudi tebi želim veliko sreče, vse naj, naj!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.4.2008 10:11:20   
titi3
En popravek. Sem se zanisala CL in ne CT.

Sorry!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.