|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Škrlatinka-Maribor
18.12.2007 7:51:55   
Lenny
V našem vrtcu je pravo opustošenje. V ta mali skupini jih je samo še 9, v taveliki 14. Škrlatinka! A imamo v Mariboru kakšno epidemijo te nadloge? In kako jo na hitro prepoznati? Baje ni ravno nedolžna stvar. Katera ima izkušnje? Grem brskat, da si malo dopolnim znanje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Škrlatinka-Maribor
18.12.2007 8:06:41   
al1*
Prejšnji teden sva bila s sinom pri pediatrinji zaradi viroze in je povedala, da imajo v vrtcu Limbuš epidemijo škrlatinke. Upam, da do našega vrtca ne bo prišla.

Je pa imela hči škrlatinko 2x. Je pa to pravzaprav angina - povzroča jo se mi zdi, streptokok. Dokažejo jo z testom - naredijo brid iz žrela. Najprej je naša imela vročino, čez kakšen dan se je pojavil posip - najprej po prsih, jezij pa je tak kot malina. Otrok mora počivat, nas pa so še tri tedne po preboleni škrlatinki poslali na EKG.

lp

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.12.2007 9:08:21   
lelaval
Kot je napisala Al1 - moja najstarejša jo je imela 3x. Enkrat celo 2x zapored - takoj po EKG-ju jo je zopet dobila, pa je potem nekaj časa preventivno jemala antibiotike, da je ne bi zopet dobila, ker se je hitro lahko nalezeš. EKG pa opravijo, ker škrlatinka lahko pušča resne posledice na srčku (v večini primerov jih ne, ampak ziher je ziher).

Pa pozdravite se čimprej

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.12.2007 9:28:35   
Lenny
Saj mi smo na srečo še zdravi in upam, da tako ostane!
Se mi je tako malo sanjalo, da je škrlatinka nevarna za srce. Pa da jo lahko večkrat dobiš. Upam, da smo se je ognili, čeprav jih v vrtcu že toliko manjka. Ubogi škratki, pa ravno zdaj, ko so prazniki pred vrati.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.12.2007 9:55:03   
Petraa
otrok naj jo čimprej preboli pa je...
Škrlatinko otrok dobi 3 x in ni vedno ista,potem pa konec

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.12.2007 10:48:53   
lelaval
Škrlatinko otrok dobi 3 x in ni vedno ista,potem pa konec

Meni je zdravnica, ko jo je hčera dobila, rekla, da jo lahko dobi neštetokrat, da pa ni fino, če jo dobi 2x zapored (kot jo je dobila moja).
Ko jo je 1. dobila, smo ravno mislili it na Dedka Mraza, pa se slučajno mala pokaže babici (tašči - ki je imela stranko . zdravnico, pa je ta rekla, da ima škrlatinko). in sem šla namesto na DM, k zdravniku.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?