|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šit pa taka svoboda
4.12.2007 8:20:10   
meli23
Še vedno sem v porodnišnici. Danes oz. vse pretekle dni me prekleto razganja od hormonov. Otrok raste. Naenkrat sem tako razjarjena nad medicino. Sploh več ne vem kdaj naj bi rodila. Menda je dandanes možno datum poroda tudi izbrati. npr. će gre nek direktor na službeno potovanje si lahko njegova žena lahko privošči tudi urgentni carski rez. No glede na to, da imam datum poroda po nuhalni svetlini določen 18. Januarja bi pa morda si jaz , ki sem vedno brez denarja privoščila datum 1.1. 2008. Menda tako dobiš ogromno denarja. Sploh će je tvoj otrok 1. v Sloveniji.
No drugaće sem uredu. Močno pogrešam moža, ki me pride oboskat bolj poredko, vendar je najina ljubezen presegla vse meje in nekako ne jebeva več sistema. Hvala vsem, ki držite pesti zame in mojo štručko, ki je na koncu koncev, kljub temu kaosu po slikah sodeč zlat otrok, Tu mam namen zdržati čez cele praznike in nekje okrog 15. 1. roditi. Upam, da bom zdržala, ker resnično ne vem če je dobro roditi v Božično Novoletnem času. Da pa bi zdržala čez predvideni datum poroda pa ne verjamem.Lep pozdrav . Ne obupajte nekoč nam bo vsem uspelo doseči svoj cilj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šit pa taka svoboda
4.12.2007 8:44:42   
Dinki
Meli23, tvoje zgodbe sicer ne poznam, a vseeno nekaj vzpodbudnih besed...zdrži še malo, sej te ne čaka več dosti, si že čisto proti koncu.
Držim pesti, da čim prej poviješ enega zdravega in čilega user posted image ...pa naj ti čim prej mine čas.

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Šit pa taka svoboda
4.12.2007 8:56:22   
u04111976
Meli, tvoje zgodbe ne poznam, ampak verjamem, da ti bo z železno voljo zagotovo uspelo!!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Šit pa taka svoboda
4.12.2007 8:57:34   
špelin@
Draga meli23, kapo dol, ti si pa res prava borka user posted image  Sem brala tvoje pretekle poste in moram priznati, da te resnično občudujem. Tvoj user posted image  se očitno pri taki zlati mamici krasno počuti in imenitno razvija user posted image  Zdaj si že praktično na koncu nosečnosti, zato ti želim, da za novo leto rodiš zdravo kepico in se skupaj vrneta domov user posted image  

_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Šit pa taka svoboda
4.12.2007 8:57:42   
MarijaPo
Meli, preden se sekiras zaradi 1.1. in urgentnih crjev, se pozanimaj ali tisti otrok, ki je 1. v sloveniji rojen na 1.1. res dobi toliko denarja. Po mojih informacijah ga ne dobi.
CR delajo urgentno samo, ce je za to medicinska indikacija. Kje v tujini pa tudi za denar, cesar k sreci v Sloveniji ni. Tudi ni umetno sprozenih porodov zaradi sluzbenih obveznosti kogarkoli.
Ko bos na lastne oci videla, da so koga sprejeli in mu naredili CR ali umetno sprozen porod zaradi denarja ali sluzbenih obveznosti, se zacni jezit na nase zdravstvo, prej pa ne, ker nima smisla in tudi ni fer do nasega zdravstva.
Ce si v porodnisnici in imas dostop do interneta, si lahko precej zadovoljna z nasim zdravstvenim sistemom.

Upam, da bos rodila zdravega in lepega otroka, blizje ko bo PDPju, bolje bo zanj in posledicno tudi zate.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Šit pa taka svoboda
4.12.2007 9:03:41   
klepetka
marijaPo ,CR naredijo proti plačilu tudi v NM.Preverjeno in za ziher podatek.In celo  datum si izbereš .Si ga je moja najboljša prijateljica zaželela(CR)in kar žellite to dobite.
meli ti si pa že itak zmagalauser posted image .


_____________________________



(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Šit pa taka svoboda
4.12.2007 9:34:08   
lelaval
Ne poznam tvoje zgodbe, ampak, če si v porodnišnici in imaš dostop do interneta, si lahko srečna -to pa je svoboda.
Zdrži še ta mesec, pa boš cartala svoj najlepši zakladek. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Šit pa taka svoboda
4.12.2007 9:39:02   
Magi*
ne poznam zgodbe, mi je pa jasno, da se ti kisa. jaz sem samo mesec in pol ležala doma, v vsem luksuzu domačega okolja, pa se mi je mešalo.

ampak zdaj bo res hitro in zato glavo gor, zdrži še teh par tednov in kmalu boš cartala svojega otrokčka. user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Šit pa taka svoboda
4.12.2007 11:38:23   
sandra555
Verjetno te res dajejo hormoni.user posted image Sicer pa je vsak dan zauser posted image v maternici dragocen in je več vreden od denarja. Drži se.user posted image

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Šit pa taka svoboda
4.12.2007 22:23:35   
Anonimen
Superca meli, še malo pa boš pestvala svojo štručko. Juhu.

LP

(odgovor članu sandra555)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Šit pa taka svoboda
5.12.2007 7:55:37   
Anonimen
Meli pogledala sem tvojo zgodbo in držim pesti. Če pogledaš je za otroka najboljše, da je čim dlje pri tebi. Če je prezgodnji porod, gre lahko veliko stvati narobe, zato se ne obremenjuj s tem kdaj bo. Vem da je težko ampak ko boš rodila ti ne bo žal niti ene minute ki si jo preživela v bolnišnici. Držim pesti!!! 

(odgovor članu meli23)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Šit pa taka svoboda
5.12.2007 8:15:33   
meli23
Draga marija po.
Saj si skoraj neverjetna. Ne vem od kot ti tako dobre ideje. Ali si mogoče slišala kdaj za zunanji svet. Glede na to, da se z zdravstvom ukvarjam že celo življenje in sem visoko študirana oseba, ter sem v bolnici preživela polovico svojega življenja, bom pa že vedela kam gre denar.
Ti pa odveži svoj modri šal in pojdi v trafiko kupit kvaliteten časopis in ga preberi v miru na svojem nadstandardnem wc. Še bolj enostavno pa je če prižgeš tv.
user posted image
Lep pozdrav !

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Šit pa taka svoboda
5.12.2007 8:34:38   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  sej je prav, da se malo pohecaš .user posted image  

drugače pa upam, da bo vse ok. Naj dete "dozori" noter, dokler se da. Vidim, da imaš razčiščene pojme glede zdravstva in zato si tako optimistična. Kar je tudi prav. user posted image  user posted image

(odgovor članu meli23)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Šit pa taka svoboda
5.12.2007 8:40:35   
mml
meli pa nima se smisla obremenjevati s takšnimi zadevami zdaj, ko si praktično na cilju rajši uživaj. Ti pa verjamem, da imaš vsega čez glavo zadosti in si želiš, da bi bil že končno januar user posted image ...
....kar se pa 1. 1. in poroda tiče...a misliš, da lahko denar nadomesti zadovoljno in srečno družino...jaz mislim, da imaš ti mnogo več, kot pa samo materialne stvari in glede na to skozi kaj si šla v zadnjih mesecih, mislim, da bo tvoja nagrada dosti lepša kot pa tistih nekaj evrov

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Šit pa taka svoboda
5.12.2007 10:22:47   
mala pikica
meli ne se preveč jezit, škodi tebi in tvoji pikici. Ti pa že pošteno verjamem, da ti že gre čez glavo. Bo pa nagrada potem toliko več vredna, mislim, da ni lepšega trenutka v življenju ženske kot je začutiti tisto malo bitjece na svojem trebuhu user posted image

Januarčice mislimo nate user posted image


_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Šit pa taka svoboda
5.12.2007 18:53:13   
meli23
Ponovno se javljam iz porodnišnice. Samo to lahko še povem. Da se mi ne kisa, ampak sem resnično žalostna, ker že tri mesece nisem spala ob možu. Ker ga že tri mesece nisem videla, kako se predrami in stisne k meni. Ker že tako dolgo nisem videla najinih treh konjičkov. Žrebiček ima menda 7 mesecev in vidim ga lahko le na sliki.
Vsakič ko mož pride k meni mi prepeva user posted image in vsakič ko gre jočem kot, da ga ne bom nikoli več videla. On je resnično moje vse. Najina štručka bo mogoče prav zaradi tega, ker sva tako ločena imela dobra starša.
Dostop do interneta imam zelo omejen. Zadnje dni pridem lahko večkrat. Dva meseca in pol sem imela relacijo postelja wc, postelja wc, včasih sem se bila sposobna potiskati na invalidskem vozičku. Mišic praktično nimam in komaj se obujem in zujem. Razgled skozi okno pa rob strehe. Samo enkrat v tem času sem videla na strehi tri golobčke.
Svobodo sem znala poiskati v sebi in meni internet resnično nič ne pomeni. Doma nimam računalnika in upam, da ga ne bom nikoli morala imeti. Ostanite optimisti in ne pozabit, da ljubezen vse premaga.Lp vsem, ki veste kako hudo je ko ti umrje otrok in se ti strga srce.
user posted image

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Šit pa taka svoboda
5.12.2007 19:22:00   
sayuri
meli, zelo močna oseba si. Tvoj otroček je lahko srečen, da te bo imel za mamico.
Verjamem, da je hudo, vendar zdrži še malo. Še čisto čisto malo..... Potem boš v rokah držala prelepo darilo in vse bo pozabljeno. user posted image

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Šit pa taka svoboda
5.12.2007 19:27:00   
Taula
Verjamem da si zelo močna, mnoge tega ne bi prenesele. Čez eno leto se boš sprehajala z možem po prazničnih ulicah, v vozičku bo vajin user posted image  in ti se boš trnove poti do sreče, a boš vedela, da je bilo vredno. Vsi ti zapleti so vaju z možem še bolj povezali in zato bosta še boljša starša. Kmalu bo januar in ko boš videla user posted image  bo vse poplačanouser posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Šit pa taka svoboda
5.12.2007 19:32:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: meli23

Ponovno se javljam iz porodnišnice. Samo to lahko še povem. Da se mi ne kisa, ampak sem resnično žalostna, ker že tri mesece nisem spala ob možu. Ker ga že tri mesece nisem videla, kako se predrami in stisne k meni. Ker že tako dolgo nisem videla najinih treh konjičkov. Žrebiček ima menda 7 mesecev in vidim ga lahko le na sliki.
Vsakič ko mož pride k meni mi prepeva user posted image in vsakič ko gre jočem kot, da ga ne bom nikoli več videla. On je resnično moje vse. Najina štručka bo mogoče prav zaradi tega, ker sva tako ločena imela dobra starša.
Dostop do interneta imam zelo omejen. Zadnje dni pridem lahko večkrat. Dva meseca in pol sem imela relacijo postelja wc, postelja wc, včasih sem se bila sposobna potiskati na invalidskem vozičku. Mišic praktično nimam in komaj se obujem in zujem. Razgled skozi okno pa rob strehe. Samo enkrat v tem času sem videla na strehi tri golobčke.
Svobodo sem znala poiskati v sebi in meni internet resnično nič ne pomeni. Doma nimam računalnika in upam, da ga ne bom nikoli morala imeti. Ostanite optimisti in ne pozabit, da ljubezen vse premaga.Lp vsem, ki veste kako hudo je ko ti umrje otrok in se ti strga srce.
user posted image



user posted image user posted image user posted image  prava borka si. user posted image

(odgovor članu meli23)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Šit pa taka svoboda
6.12.2007 10:55:16   
meli23
Hvala vsem za lepe ćestitke in spodbudne želje. Danes sem spala celih 10 ur. To mi ni uspelo že menda kakih deset let. V bolnici pa je spanec resnično že umetnost. Ko je oddelek poln namreč zvonijo zvonci cele noči. Nekdo rabi to nekdo to. Včasih si itak že sam malce nervozen in ti gre na živce že samo kašelj iz sosednje postelje ali smrćanje svoje cimre. Dobro je da sem tega navajena in me nič ne preseneti.
Danes sem odlične volje. Moj otroček je priden in zelo miren.
Včeraj sem po dolgem času šla na kebab v mesto. Cel cirkus je bil ko sem se zagledala v izložbi. Sem skoraj padla dol od presenečenja, ko sem zagledala se v izložbi. Trebuh je tako velik ku en balon, ćeprav se jaz sploh nisem nič zredila.
Jasno mi je, da bom tu praznovala Božič in Novo leto, ampak mi ni prav nič hudo, ker je osebje izredno fanj. Tu pa tam se najde kak nergač, ampak jaz take ignoriram oz. taktično spravim v smeh.
Torej, danes je Miklavž. Upam, da ste mu vsi nastavili. Rewsnično povem meni je ogromno prinesel, ampak sem tudi jaz letos bila fejst pridna.
Lp vsem ki ste danes veseli in nasmejani.
papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
6.12.2007 11:07:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu meli23)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Šit pa taka svoboda
6.12.2007 11:08:35   
špelin@
user posted image  meli23 user posted image
 
Ti si zmagovalka user posted image  Vso srečo user posted image

_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Šit pa taka svoboda
6.12.2007 14:08:35   
tweetek
Meli, ne poznava se ampak jaz sem tudi bla 8 mesecev ločena od svojega dragega in vem da je hudo! Zdrži še malo, vajina ljubezen samo rasteuser posted image user posted image Pa naj ti čas do tprihoda tvojega user posted image čimprej mine... Lepo Miklavžuj pa bodi tako pozitivna in vesela še naprej!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Šit pa taka svoboda
6.12.2007 15:10:23   
slovenka
Meli, jaz pa ne vem, kaj je problem te teme - ker bi tudi ti rada CR na 1.1., da bi bila prva in nekaj zaslužila ali kaj? Ker kaj takega nisem še nikoli slišala in tudi sama ne bi bila za kaj takega. Pa saj je možno, da se kdo gre tega, samo... če se pogovarjamo o ljubezni do otrok, to malo čudno izpade. Pa če si visoko šolana kot praviš, verjetno finance niso tako zelo velik problem, da bi bilo potrebno malemu vzet 3 tedne počitka v trebuščku. Sicer imam tudi sama doktorat in ne ravno primerne plače za to stopnjo, ampak vseeno ne bi šla na CR zaradi denarja. Razumem pa, da je hudo biti ločen od dragega, sem bila sama tudi že 3 mesece od njega, pa da bolnišnice niso najboljši kraj... samo mimo tega ne razumem, v čem je omejitev svobode. Morda zdravstvene težave, ampak za to ni kriv zdravstveni sistem. Sorry, če sem neumna in ne razumem.

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Šit pa taka svoboda
6.12.2007 16:02:05   
Raho
Razumem, da ti je težko, ker pač že toliko časa miruješ in si odrezana od zunanjega sveta, ampak najverjetneje se zavedaš, če praviš, da si tako visoko šolana, da vsako odrekanje vodi k višjemu cilju.

Glede poroda 1.1. - jaz sem rodila 1. otroka v določeni porodnišnici 1.1. in te moram razočarati, da od nikoder niso padli nobeni cekini in mi nihče ni prepeval slavospevov. Dobila sem darilo od porodnišnice - tummy tub, termometer in nukovo prsno črpalko. Toda zame je največje darilo bil moj otrok, vse drugo je ob tem nepomembno.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Vrnitev na delovno mesto poporodniškem dopustu
viki92

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?

• Težave z usklajevanjem službe in družine (48%)

• Strah pred izgubo službe (11%)

• Prilagoditev na novosti in spremembe na delovnem mestu (10%)

• Preobremenjenost in pomanjkanje energije (15%)

• Z vrnitvijo na delovno mesto nimam težav (15%)


Število vseh glasov: 91

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!