Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Tole sicer ne spada ne pod "Družino" ne pod "Partnerski odnos", gre pa pod "Službeni odnos", zato najbrž nisem veliko zgrešila foruma (glede na to, kaj vse se najde tukaj), tako, da... Naš preljubi g. Direktor v kratkem praznuje rojstni dan... ni okrogla letnica... in danes mi je sodelavka pojasnila, da so v firmi (ne vem, na čigavo pobudo) začeli zbirati denar za darilo zanj... vsak po 7€... kaj naj bi se mu kupilo za ta denar, mi ni uspelo izvedeti... je pa tudi res, da nisem niti vprašala, ker sem takoj povedala, da ne dam... pa ne zato, ker ne bi imela 7€ in tudi ne zato, ker bi g. Direktorja sovražila iz dna srca... ne, iz popolnoma drugih razlogov... Prvi je ta, da me v 6-ih letih, kolikor sem v firmi, še nikoli ni povabil na svoj rojstni dan... drugi je ta, da mi v vsem tem času (6 let) niti enkrat ni čestital za moj rojstni dan (dvomim, da sploh ve, kdaj ga imam)... tretji je ta, da mi niti takrat, ko sem rodila (in bila na porodniški en sam mesec, saj nisem imela plačane), ni kupil ali poslal vsaj simboličnega darila ali kakšnega bankovca, ampak so denar za darilo kolektivno zbrali sodelavci... četrti je ta, da četudi bi me povabil na zabavo, ne bi šla, ker mi ni do druženja z njim (karakterno sva si preveč različna, na zabavah pa ne premlevam o službenih stvareh - drugega se pa nimam z njim kaj pogovarjati)... peti, zadnji, pa je ta, da nekaj dni pred njegovih rojstnim dnevom praznujem svojega in to okroglo letnico (30. rojstni dan), zato bom "odvečni" denar prvenstveni namenila temu. No, zdaj sem pa pi*da... za kar mi je sicer popolnoma vseeno, saj sem navajena, ampak me pa kljub temu firbec matra, kaj bi ve naredile na mojem mestu?... prispevale za darilo, ker se spodobi?... prispevale, da ne bi bile pi*de?... ne bi prispevale, ker...? Z ozirom, da delaš v kolektivu v katerem se bo točno vedelo kdo je dal kdo pa ne in da gre za darilo direktorju s čimer se je nekdo očitno odločil, da si pridobi kakšno mesto na šefovi lestvici, se jaz na tvojem mestu ne bi pretirano izpostavljal - dal bi teh 7,00 EUR pa mir. Zaradi ljubega miru. Sploh, če vas je več in boš ena redkih, bog ne daj edina, ki ne boš prispevala boš zaznamovana. Jaz sem recimo vendo tehtal za koga dati za koga pa ne, ker nas pa je ogromno sem ocenil kdo bi moj prispevek lahko pogrešal in nasprotno. Veš, ljudje lahko take in podobne situacije obrnejo sebi v prid - običajno se v rit leze na ta način, da se nekoga potisne v drek. Ne dovoli, da bi si te kdo zaradi tega privoščil. Razumi to kot paranojo ali previdnost, kakor želiš. Nisi v poziciji, da bi ravno vztrajala pri svojih principih. Seveda, vkolikor nisi človek, da te v najslabšem primeru boli kita za službo. Pa ne govorim, da boš jo zaradi tega izgubila. Sama znaš oceniti kaj in koliko ti trenutna služba pomeni. Pošlihtaj si tako, da boš imela čim manj težav.
< Sporočilo je popravil Bakfark -- 17.9.2008 8:08:22 >
|