|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še vedno imam pregrado
10.6.2009 9:48:31   
buča
leta 2002 sem imela ss v 19.tednu.potem sem leta 2003 rodila zdravo pupo.potem sem leta 2006 imela ss v 8 tednu.potem sem imela histero in laparo leta 2008,kjer so mi odstranil 1,5 cm pregrado.Vse ostalo je bilo bp.Potem sem letos marca imela spet ss v 5 tednu-brez abrazije.V ponedeljek sem imela office HSC,kjer mi je dr.Požlep našla še 2 cm pregrado.Zelo rada bi imela še enega otročka,pa ne morem več normalno niti zanosit,niti donosit.Res ne vem kaj mi je storiti....naj grem če enkrat ostranit pregrado,čeprav imam cervikalni kanal že zelo široko prehoden,brez težav za hg št.9,tako,da bi bila potrebna tudi cirklaža,če bi prišlo do nosečnosti.Stara sem pa 32 let...res ne vem kaj naj.....kaj mi svetujete?

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Še vedno imam pregrado
10.6.2009 10:59:27   
limonita
Kako to misliš, da ne moreš normalno zanositi? Si imela marca umetno oploditev?

Jaz ti priporočam, da odstraniš pregrado - kot praviš je cervikalni kanal razširjen, maternični vrat je že zaradi predhodnih nosečnosti zmehčan, tako da ti ga sedaj verjetno ne bodo ponovno širili in dodatno poškodovali. Verjetno bi tudi v tej zadnji nosečnosti (če bi se obdržala), potrebovala cerklažo.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2009 11:20:31   
Jančika_
Ja, definitivno odstranit pregrado. Meni so jo našli šele po treh ss, dva otroka pa sem normalno donosila. Pregrada je bila čez pol maternice. Tokratna nosečnost, prva po odstranitvi, poteka normalno, sem v 16. tednu.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.6.2009 11:20:43   
buča
ja,limonita,marca sem bila na inseminaciji,ker po naravni ni več šlo.Mam že kar pestro zgodovino na ginekologiji,sedaj se s takimi in drugačnimi težavami ubadam že od leta 2001,ko sem prvič zanosila.sam Bog ve,če mi je namenjeno še enkrat biti mami...čeprav imam že sedaj lepo lepo punčko in sem za to zelo hvaležna,komurkoli pač že...

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.6.2009 11:22:53   
buča
oiooo,jančika...kolk si pa mela velko?Jest,če seštejem,sem-jo mam 3,5...no sedaj mi jo je kao ostal 2 cm

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.6.2009 11:35:14   
Jančika_
A veš, da mi niso povedali v entimetrih, niti ne piše na odpustnici. Rekli so mi samo, da je bila čez pol maternice v zgornjem delu. Ampak glede na to, da je maternica v premeru velika nekje 7-10 cm, bi to zneslo kar veliko...

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.6.2009 12:04:16   
tinč407
Pozdravljene

Naj se še jaz malo pridružim temu pogovoru, če dovolite.
Zanima me samo, če se pregrada vidi pri HSG-ju?

sijaj, sijaj sončece...
in sonce je posijalo z vso močjo!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.6.2009 12:24:17   
giotti
Buča, vsekakor še 1x na odstranitev!! kdo ti je pa prvič odstranjeval, da ga tukaj malo polinčamo za tako površno in neodgovorno opravljeno delo !!! Mater, te pregrade, ki jih ne znajo do konca odstranit user posted image user posted image

Če si pri Požlepovi, si v dobrih rokah in tudi pri njej se lahko odločiš za resekcijo, ni treba ravno k Tomaževiču, kamor bi vse rade šle, in čakat ne vem koliko mesecev! Samo k Ribičevi ne it, ona je tudi že pustila del pregrade neresiciran!
Srečno user posted image

Tinč, nisem še slišala, da bi se dalo s HSG videt pregrado. Vprašaj Pušenjaka. Vem, da se jo najbolje vidi z diagnostično histeroskopijo, pa tudi z UZ-jem lahko približno ocenijo, da je tam, težko pa je določiti velikost.

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.6.2009 12:26:20   
tinč407
ok, hvala giotti. Saj pomoje, če vidijo debelino endometrija na UZ, bi verjetno morali videti tudi pregrado ali ne?

sijaj, sijaj sončece...

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.6.2009 12:48:29   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: tinč407

ok, hvala giotti. Saj pomoje, če vidijo debelino endometrija na UZ, bi verjetno morali videti tudi pregrado ali ne?

Verjetno je odvisno tudi od lege pregrade, ugibam? Meni je sicer niso usmerjeno iskali z UZ, ampak je nikoli ni nihče videl. Niti na UZ en dan pred histeroskopijo ni bila vidna (hsc so mi delali zaradi drugih stvari).

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.6.2009 13:10:58   
limonita
IZVIRNO SPOROČILO: tinč407

Pozdravljene

Naj se še jaz malo pridružim temu pogovoru, če dovolite.
Zanima me samo, če se pregrada vidi pri HSG-ju?

Meni je ginekologinja videla pregrado z UZ 10. dan ciklusa, ni pa mogla oceniti velikosti. No, po operaciji so mi povedali, da je bila pregrada velika - čez 2/3 maternice.

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.6.2009 13:20:09   
tinč407
Samo je čudno, da nišče ne preveri če bi pregrada mogoče obstajala. Še posebej, če se mantraš po IUI in IVF. Potem pa končno uspe, si ves srečen, nato pa izgubiš otročka zaradi nečesa takega kar bi lahko prej preverili.  Me je kar groza. Ali se samo meni zdi noro to da te prej pošljejo na IUI kot pa sploh preverijo če lahko donosiš? Potem razne oblike umetne oploditve sploh nimajo smisla. Ali pa "mora" ženska po vseh neuspešnih pričakovanjih  še čez splav? Absurd!

sijaj, sijaj sončece...

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.6.2009 13:37:45   
giotti
Tinč407, kako si pa lahko šla na IUI in IVF, ne da bi imela pred tem opravljeno vsaj diagnosično histeroskopijo + laparoskopijo? Kolikor vem, sta ti dve diagnozi predpogoj za umetno oploditev. In če si imela to opravljeno in nič operirano, potem nimaš pregrade.

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.6.2009 14:49:48   
tinč407
giotti- Pred IUI sem imela opravljeno le HSG, kjer je pokazalo, da so jajcevodi prehodni in da je maternica normalne oblike. Zdaj še čakamo, kaj bo pokazal testek. Je pa bil to moj prvi IUI.

sijaj, sijaj sončece...

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.6.2009 21:04:41   
buča
ja,dr Požlep mi je delala prvič,pa tudi sedaj je ugotovila,da je pregrada še,čeprav je prvič sploh niso vidli,pa je bla kao 1.5 cm,bog ve,kolk je potem ta velika...ampak moja frendica je mela 3 cm,pa so rekl,da bi skoraj nemogoče zanosila in donosila s tako pregrado.Je šla na opp.,in 1 mesec po opp je bla že noseča,prej pa 1,5 let nič.

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.6.2009 12:58:42   
giotti
Tinč407, ne skrbi glede pregrade, velika večina žensk je nima, zakaj bi jo ravno ti imela. Včasih preveč "znanja" škodi in potem se vse živo sprašujemo. Tako je pri meni, če vem, da obstajajo določene bolezni, se kar začnem spraševati, če imam mogoče to bolezen. Kr neki, paranoja za prazen nič, samo ruši notranji mir! Tako da se mirno sprosti, ne razmišljaj, da je kaj narobe v tvoji maternici, in ti želim en velik plusek še ta mesec user posted image Pa če so rekli, da je maternica normalne oblike, potem bo to že držalo!

Buča, in kdo ti je dejansko potem delala histeroskopsko operacijo? A dr. Požlep in je še kar ostalo ali kdo drug? Kakorkoli, če pregrado še kar imaš, pač ne odlašaj in pojdi še enkrat čez to! Ne razmišljaj in se čimprej naroči na operacijo! Seveda pa greš lahko še po eno mnenje, na primer k dr. Merlo-tu v Postojno.

Srečno obema user posted image

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.6.2009 0:06:56   
tinč407
giotti prav imaš. Mislim, da se preveč obremenjujemo ker vemo kaj vse se dogaja drugim. Polovico skrbi je nepotrebnih. Ampak ko enkrat veš kaj vse bi lahko šlo narobe se obremenjuješ če se hočeš ali ne. Zato sem tudi za nekaj časa že odklopila RR. In mislim, da mi ta ukrep zopet nujno sledi user posted image user posted image user posted image Vsaj do testeka! user posted image user posted image

sijaj, sijaj sončece...

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.6.2009 8:57:56   
buča
giotti,ja dr.Požlep mi je prvič delala ja.Ampak je takoj drugi dan pred odpustom rekla,da ni rečeno,da pregrada ni še ostala.Tko,da niti ne vem zakaj potem me je dala na IUI,pa sem hodila več kot 15-krat letos v lj zjutraj na uz,pa vse tiste injekcije,potem pa plusek,pa je bila vsa družina srečna,potem pa kr hitro ss.Ane,sej nisem vsak dan mlajša...pa moja hči gre letos v 1 razred,za še eno bebico pa smo se odločil,ko je bila Pika še v pleničkah....ne vem,a nej grem še enkrat pregrado odstrant,najboljš da ja,kot ve pravite...lahko pa se nosečnost nardi,ko bi najmanj pričakovala,ali že skoraj poppolnoma obupala,poj bi se pa še zarad pregrade bala....user posted image

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.6.2009 10:54:32   
giotti
Oh, Buča, kako žalostna zgodbica user posted image Pa te pregrade so res ena taka potuhnjena zadeva, sad jo vidiš, sad je ne vidiš user posted image
Kaj pa ostale stvari so okej? Ali moraš nujno na IUI ali IVF?
Daj prosi še za eno napotnico in pojdi še po eno mnenje glede pregrade. Kot sem rekla, mogoče v Postojno ali celo v Maribor, kjer so tudi fantastični strokovnjaki. Mogoče bi lahko ta ostanek pregrade odstranili kar z lokalno anestezijo in v ambulanti in bi bilo res ful hitro mimo, v manj kot pol ure! Na tak način dela dr. Rejlič v Mariboru. Rabiš samo napotnico, pokličeš v MB, prosiš za UZ pri dr. Rejliču, poveš tudi zakaj, in potem se dogovorita, če je možna ambulantna odstranitev. Dr. Rejlič ima odličen 3D UZ in velik LCD monitor, tako da bo točno videl, kaj je na stvari (takšne opreme v Leonišču še dolgo časa ne bodo imeli user posted image ) Ne gre samo za to, da je histeroskop manjši, ker kot praviš, to ne igra vloge, ampak, da ne greš ponovno pod narkozo!!! Ker preveč narkoz ima lahko dolgoročno zelo negativne posledice na možgane. In spet tri dni valjanja po bolnici, pa jemanja pomirjeval in nepotrebnih zdravil ...

Pa srečno, kakorkoli se boš odločila user posted image

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.6.2009 23:32:00   
buča
giotti,tud ostalo ni vse tako rožnato...no,ne vem...vedno je bla pregrada prisotna...trije splavi,od tega sem enkrat rodila v 5 mesecu,pa hvalabogu za mojo predrago punčko...njo sem pa res po čudežu dobila....enkrat je ena napisala,ki je gledala slike,da če je še pridna tok kot je lepa,ni resnična...pa je...pa še kako je resnična,pa po čudežu jo imam...ok,mal sem zavila iz teme,ampak je res.                                                                                                                                hvala za informacije,bodo prišle še kako prav....lp,buča

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Katero ime vam je všeč?
lunca69

Staša (14%)

Žana (29%)

Cynthia (4%)

Neja (52%)

Število vseh glasov: 248

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!