Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Še katera ni bila v MŠ? 5.3.2009 12:19:58
|
|
|
|
pokica_
|
Živjo, v torek sem prišla iz P, ker mi je grozil 3 mes prezgodnji porod, sem imela popadke in so me obdržali. Medtem pa se mi je že začela MŠ, ampak ker imam strogo mirovanje do konca ne bom mogla it v MŠ. Pa sem se je tako veselila in čakala na povabilo že od novembra, zdajle v mar. se je pa šele začela, jst pa zdaj ne morem it. Je še katera, ko ni hodila v MŠ in je dobro prestala porod in vse skupaj? Glede informacij o negi, higieni in vsem kar se tiče sem že dobro informirana, pa tudi moja soseda je patronažna sestra, edino kar me skrbi je dihanje med porodom. Ker tega nebom vedla,...sj menda bo že babica kaj dihala z mano?
|
|
RE: Še katera ni bila v MŠ? 5.3.2009 12:21:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz nisem hodila in sem samo tako delala,kot je to rekla babca pa je šlo.Samo pridna bodi in jih poslušaj.Srečno do konca
|
|
|
|
RE: Še katera ni bila v MŠ? 5.3.2009 12:26:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem rodila v 29.tednu in sem tako vse prehitela. Ne morem reči, da sem MŠ pri porodu kaj pogrešala. No ne vem kaj bi lahko bilo drugače. Pri dihanju (sploh se ne spomnim če so mi kaj ekstra pokazali ) nič posebnega, pri iztisu so mi pa rekli npr. globoko vdihnite in izdihnite oziroma pritisnite. Mogoče bi mi prav prišla razlaga kako si sam pogledaš CTG, ki ga nisem razumela - gledala sem ga pa dva dni, kako prederejo mehur (do takrat nisem imela predstave), da ne smem nič jesti in piti (samo mazanje ustnic s palčko) zaradi CR.... pa še par malenkosti. No pa sem vseeno preživela. Mogoče zdaj ko premišljujem bi zahtevala, da bi vse skupaj končali prej. Ne bi čakala več 48 ur v porodni. Ne vem kako bi potem bilo s pljuči otroka - zaradi delovanja injekcij. Še dobro, da se je tako izteklo. V glavnem bila sem totalno nepripravljena, vendar sem preživela. Bi pa bila/bo dobra šola za drugič.
< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 5.3.2009 12:30:07 >
|
|
|
|
RE: Še katera ni bila v MŠ? 5.3.2009 12:31:36
|
|
|
|
pokica_
|
Mi je že lažje pr srcu! Pa sem se res tako veselila, ampak pač tako mora bit, kaj čem...
|
|
RE: Še katera ni bila v MŠ? 5.3.2009 12:50:57
|
|
|
|
emaa
|
Nisem bila, imela strogo ležanje, praktikantka babica mi je v razložila in pokazala kako dihat, nego so mi v porodnišnici pokazali. Ni sile, nisem pogrešala MŠ.
|
|
|
|
RE: Še katera ni bila v MŠ? 5.3.2009 12:55:50
|
|
|
|
end1
|
sem hodila, pa mi ni nič pomagalo, kot je **** rekla lepo babco poslušaj in bo, jaz sem misnla da sem nevem kako dobro prpravljena, pa sem ob popadkih vse pozabla na dihanje, pa smo se z babco in mojim hitro naučili. Srečno!
|
|
|
|
RE: Še katera ni bila v MŠ? 5.3.2009 12:56:06
|
|
|
|
Anonimen
|
če hodiš ali pa ne v MŠ ne pomeni da boš/ ali ne boš dobro prestala porod. MŠ nisme hodilo nobenkrat,ker imam vse na netu kar potrebujem
|
|
|
|
RE: Še katera ni bila v MŠ? 5.3.2009 13:09:29
|
|
|
|
mika
|
v MŠ sem bila samo 2x, ker me je babica, ki je predavala, tako prestrašila, da več nisem šla. Vse kar je znala povedat so bile neznosne bolečine, o lajšanju teh pa nič. Pa sem si mislila, naj se grejo solit in namesto v MB sem rodila v SG.
|
|
|
|
RE: Še katera ni bila v MŠ? 5.3.2009 13:27:18
|
|
|
|
cgorjanc
|
Ne nisem bila v MŠ,pa sem glih tako prestala 4 porode,res pa je ,da kot so predhodnice rekle kulker se da upoštevaj babico pri porodu.
|
|
|
|
RE: Še katera ni bila v MŠ? 5.3.2009 13:30:13
|
|
|
|
metuljčica1
|
Sama sem 2x rodila pa nisem bila nikoli v materinski šoli.Sem pa res ful poslušala babice, pa brez problemov rodila.Upoštevala pa sem tudi mamin nasvet, ko je rekla naj med potiskanjem mižim, če ne želim da mi popokajo žilice v očeh.Gre tudi brez mš brez skrbi
|
|
|
|
RE: Še katera ni bila v MŠ? 5.3.2009 14:38:25
|
|
|
|
pokica_
|
zdaj sem pa pomirjena, dokončno! Babico bom pa itak da poslušala in sodelovala, kolikor bo treba. Moj pa tudi, ima da uboga in diha z mano .
|
|
RE: Še katera ni bila v MŠ? 5.3.2009 14:53:58
|
|
|
|
spps
|
jaz prvič nisem bila v MŠ,niti drugič.prvi porod je potekal super,sem pa poslušala napotke od babice,ki je vodla porod
|
|
[Brisano sporočilo] 5.3.2009 15:37:24
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?