|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še kaka zombijevka?
16.2.2006 8:26:56   
sminc
Jaz sem namreč še vedno ena izmed njih. Jakob je star 10 mesecev in noči še vedno nismo prespali noči. Na mesec se zgodi morda 4 krat da se zbudi samo 2 krat drugače mamo pa borbe. user posted image user posted image
Zadnji teden je pa kriza. Se podnevi je tečka ko drugače ni njegova navada. Ponoči pa..... danes je blo za ****. Včeraj sem ga kot ponavadi dala spat okrog 8, budnega, polubčkala, prižgala mobili in sla.  Ko sem prišla ob pol desetih pogledat sem ga nasla sedečega, naslonjenega na ograjo... in tako je spal revček mali. Seveda ne trdno. Pa se je zbudil pol 10, pol 11, pol 12.... Zbujal se z jokom- drugace se ne. Opolnoči sem mu dala žličko dalerona in je spal do dvehuser posted image , potem pa spet zbujanje vsakič ko je mel 5 minut cajtauser posted image user posted image user posted image . Pa kaj mu je? Ima 2 zobka spodaj,nekih posebnih težav pri izraščanju le teh nisem opazila. Je lahko zdaj drugače?
Jaz sem kouser posted image user posted image , nimam nobene energije, nauser posted image user posted image jok mi gre... Zdaj grem studirat Pantleyevo - tretjič. Ima katera kako idejo?  Dojiva se se samo pred spanjem in katerikrat ponoči, pa se to na njegovo željo.
javite se kaj....z idejami ali vsaj  pojamrajte z mano. Je pol lažje zdržat.

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Še kaka zombijevka?
16.2.2006 8:48:35   
Tiamo
joj, te čist razumem. Sem bila prve dva meseca taka k zombi. Pri dveh mesecih mi je prespala noč in od takrat dalje spi celo noč, samo zadnji mesec se mi zbuja okoli 1 ponoči, poje in spi do 6-7.  Prva dva meseca sem pa tudi ponoči jokala k dež, sem bila tok utrujena, pa še take krče je imela, da sem jo mogla skoz nosit. Takrat je mogoče spala da dan cca 2 urci.  Upam, da bo pri tebi kmalu bolje...

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2006 9:16:12   
fipi
Jaz ti kakšnega pametnega nasveta ne znam povedat, ker sem v istem dreuser posted image  kot ti. Mi bomo čez dober teden in pol stari 11 mesecev, pa tudi nismo prespali nite ene noči user posted image user posted image user posted image . Ko je bil star 5 mesecev se je zbujal okrog tretje ure ponoči in sem se pred vsemi hvalila, zdaj pa..... user posted image , zbuje se na dve uri ali pa še manj, ob petih zjutraj pa se igra z maminimi lasekami user posted image  in to do 6 ure pol pa še zaspi za kakšnih 2o-30 min.

Dnevno spijem pol litra kave, pa je malo boljše, drugače pa moram še zraven študirati, da ne govorim o gospodinjskih opravilih.....

Enega lepega dne bo boljše.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.2.2006 9:21:45   
MJZV
Ja, te čist razumem, kako je, ko ponoči ne spiš. Takšne probleme sem imela tudi jaz z mojo tavečjo (sedaj ima 3 leta). Pri 7 - 8 mesecih se je zbujala ponoči na dve uri. Jaz sem že misla, da bom znorela. Pol je pa moj user posted image  rekel, da tako ne gre več in sva jo pustila eno noč jokati. Skoraj eno uro se je jokala (jaz in moj pa sva se držala za roke in bodrila en drugega), pol pa je zaspala. Drug večer je jokala slabe pol ure, pol je bilo pa joka konec in od takrat naprej spi celo noč. Mogoče bo katera rekla, kakšna mama sem - sam user posted image , ampak ni šlo drugače. Je celo zdravnica rekla, da je to razvada in naj jo malo pustimo jokati, saj bi otrok pri tej starosti moral prespati noč.
Zdaj smo že takšno metodo tudi dvakrat preizkusili na našem 3,5 mesečniku - zadnji mesec se je začel prebujati na uro in pol, čeprav je prej že skoraj prespal noč. Moram reč, da je uspelo. Sedaj se zbudi ponoči samo enkrat, se podojiva in naprej mirno spi do jutra user posted image .

Mogoče se res vse sliši kruto, ampak midva z mojim sva res preizkusila vse metode, pa niso pomagal, razen potem te skrajne.

Pa veliko uspeha.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2006 9:43:46   
katja pv
Nam se je pričel tako nenormalno zbujati ponoči pri 7-ih mesecih, ko so mu izraščali zgornji zobje. Cel teden se je zbujal na uro do dve in ga je pomirilo le dojenje, včasih sem uspela tudi z nošenjem, v glavnem pa ne. Največja kriza je seveda, da podnevi skorajda nič ne spi in se nisem imela kdaj spočiti. Vse skupaj je trajalo 1 teden, potem sta pokukali ven zgornji enki. Seveda sem ga morala sedaj odvaditi nočnega zgujanja, kar pa je trajalo še dodatna 2 tedna med katerima je pokukala ven še ena dvojka. Sedaj ko je minilo že 3 tedne od dogodka pa spet prespimo celo noč. Odvajala sem ga izključno z nošenjem brez dojenja in če je še zmeraj vztrajno jokal sem ga podojila. Ponavadi pa je zaspal po 5ih minutah, naslednjič se ob tisti uri ni več zbudil.

Upam da bo kmalu bolje. Zombijevstvo ni čisto nič prijetno.

Katja

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu MJZV)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.2.2006 9:59:03   
srki
Naš bo star maja dve leti, pa ga še zdaj ponoči meče, da sploh več ne ugotavljam, kaj mu je in zakaj je tako. Zadnje 3 tedne je sploh grozo. No, tako grozno da ne bi nič spala ni, se pa stalno premetava, nekaj jokca, medtem spi. Na vse stvari sem že pomislila, da so zobje (prvega je dobil pri 11 mesecih), da ga zvija, da je lačen, žejen, vendar na koncu ugotoviš, da ni nič od tega, ampak ima pač tak način spanja. Ko je polna luna pa sploh. Potem pa je tu še prehlad, pa je vse popolno. Od 5. meseca pa do enega leta je bilo pa res za ****, takrat sem mislila da bom znorela, potem se pa navadiš pa ti to postane rutina in tega ne opaziš in se zjutraj, ko moraš vstat (jaz ob 04.54) zbudiš-naspan. user posted image . Neprestano se sprašujem, kdaj bo tega konec, zakaj ravno naš Aljaž (na vasi je ena punčka, 4 dni starejša od njega), ki že od 1 sekunde življenja spi kot polh. Priznam, bila sem ji prau fouš- mamici mislim-da je bila naspana, da je lahko postorila veliko stvari, jaz sem se pa ukvarjala z njegovim spanjem. Pač, eni imamo tako smolo, drugi drugačno. Boljše to kot kaka bolezen. Naš pikec pa seveda tudi spi pri mamici in očku, spi pa tako, da zasede skoraj celo posteljo. Poz kolikor hočete, midva se pa stiskava vsak na svojme koncu postelje. Še dobro da je na moji strani posteljica, da ne padem dol user posted image . Pa četudi ga dam v posteljico, ponoči skoči ven...pa se zgodba ponovi. Da bi posteljico odmaknila od postelje se pa bojim, da pade na tla...začaran krog...Nasveta ti nisem dala, sem pa malo "pojamrlala" s tabo. Upajmo na boljše noči!

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.2.2006 10:06:33   
rainbow
se pokorno javljam!

Ma, naša bo tudi 11 mesecev, po petem mesecu se je začelo luštno, ponoči x krat se zbudi, tak da zdaj že skoraj samo pri nama spi, zize pa non stop ven.user posted image

Ne mislit, da nisem poskušala odvajat od zizanja, na prijazen način, dude noče, prstka nima, prakrat tudi na grob način, pustila eno uro jokat, kot da se ji svet podira, pol pa nisem mogla več. V glavnem,  nima drugega za uspavanje kot zizo. In kaj zdaj čem???? zdaj sem pa začela še s službo, tak da sploh nimam energije za kake podvige. Poleti morda, če še ne bo bolje.

Se beremo, grem!

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.2.2006 10:21:48   
Anonimen
Evo še mene user posted image  gospa Zombi user posted image

Mi imamo sicer že 6 zobkov pa je bila zarad tega kriza, končno so zobki pokukal ven, smo pa korenjaka peljali cepit (tatretjič), evo! pa isti user posted image  v bistvu še slabše!
Kaj narest?
Pojma nimam user posted image
Pri nas še sosede u luft vržemo. Pa mož se sprehaja po stanovanju z njim, jaz pa tist čas delam mleko. Včasih pa Gašper želi samo dudo (no, ene 5x na noč)...

Jaz tudi pravim...nekega lepega sončnega dne...prosim.

(odgovor članu rainbow)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.2.2006 10:53:50   
Anka
Izak do sedaj ni delal večjih problemov, sedaj, pri malo manj kot 6 mesecih pa se je začelo... ne spimo nič, zvečer sicer okrog osmih zaspi, spi nekje do devetih in pol, potem pa, jok ob desetih, se uspavamo kaksne pol ure. Zaspi, okrog polnoči spet..., pa potem proti jutru, ga z možem izmenično nosiva gor in dol. Prvi zobek mu nagaja in je adijo, nismo bili do zdaj navajeni tega. Se pa izrecno drživa tega da spi samo v svoji posteljici, tam mu ne dava izbire. Tako gre noč v tri krasne, drugo jutro pa oba v službo, jupi, krasno neprespana. Probala že vse mogoče... Očitno morava z možem sedaj potrpet in upat, da ko bodo zobki zunaj da pridejo boljši časi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.2.2006 11:06:23   
sminc
sem se enkrat pogledala dlesni in so zgoraj res nabrekle. Pri spodnjih ni blo videt nic. Kako dolgo pa so lahko nabrekle preden prideta ven? Kaže da bosta zgornja dva.

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu Anka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.2.2006 11:37:56   
krompircek
No še ena zombijevka! Danes sem tud jaz že skor popizla zbujala se mi je na dve uri
in tak jok da znoriš. Smo spet napovedali zobke ampak jaz ne verjamem da bodo ker nima nič nabreklih dlesniuser posted image ,še ena napoved od mnogih. No nimamo pa še nobenegauser posted image .Drugače pa si najbolj želim vsaj eno noč spat 5 ur skupaj . Mi se v normalnih dnehuser posted image zbujamo na 3 ali4 ure 4 so že luksususer posted image . Pol pa dudo pa zizo pa dudo. 
Upam da bo enkrat že boljše user posted image

25.6.2005 je na svet pokukal najin sonček!

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.2.2006 11:49:25   
Vrtnica1
Sem že mislila, da je samo pri nas takšno sruser posted image ponoči. Tudi sama sem že zaradi nespanja čisto brez volje do česarkoli. Mali je bil 8 mesecev star in je samo v četrtem mesecu spal od 20. ure do 4. zjutraj, od takrat se je zbujal 2-3x na noč, zadnji mesec je pa za znoret. Zaspi ob sedmih zvečer, in se zbudi ob desetih, pa potem ob polnoči, pa ob dveh, ob petih pa že : mati, žurka... Prejšnji teden je bil še bolan, je bilo še slabše user posted image . Pa noče jest, samo vzamem ga iz posteljce, naredim par korakov po sobi in že zaspi nazaj, no enkrat vmes je. Če ga pa ne bi dvignila, bi zbudil cel blok. Nimam pojma, kaj je vzrok, mogoče zobje, ker nima še nobenega.
No, pravkar se je pa zbudil, po dveurnem počitku user posted image , mama pa pije že tretjo kavo user posted image . Ampak, kakšen lep namsešek, je mama pravkar dobila user posted image ..
Gremo naprej...

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.2.2006 22:35:01   
darjavid
Mogoče nisem prav razumela??? A ti od 8h pa do 9,30. niti enkrat nisi šla k otroku pogledat?????!!!!
a sem  jaz čudna, ko grem pogledat če je zaspal, pa čez pol ure če je še pokrit, pa ga pokrijem in se mi ne dogaja da bi mi na ograji zaspal! Si se vprašala da je ponoči jokal zato, ker ga je bolel vrat ali kaka mišica na hrbtu, ker si jo je "zaležal", medtem ko je napol sede dremal oz.spal?

Punca ne se smilit sama sebi, prepoznaj utrujenost in naredi nekaj zase, pa ne otroku kar za vsako figo dalerona dol zlivat, naj ti kdo pomaga pa se vsaj čez dan poskusi malo odpočit. Ne smeš porabljat več energije, kot ti jo telo nudi,,, ker to vodi v depresijo!

Želim ti vse dobro!

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.2.2006 23:25:32   
Anonimen
Evo mene zadnje tri dni...
V noči s torka na sredo sem delala od 22-6. Dopoldan spala od 8-12. Zbujena do četrtka (danes) do 7 zjutraj (vmes spet v nočni). Spala od 7 do 11. Zdaj spet pokonci in spet v nočni do 6 zjutraj.
Komaj gledam. Pojma nimam, kaj tipkam. Kofein ne prime več. Red Bull tudi ne.
In vmes, v teh treh dnevih, še naredila generalko v stanovanju, bila 2x v City Parku v shoppingu in celo uspela pojesti en topel obrok.
Če se jutri nič ne javim, me je pobralo.

(odgovor članu sminc)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
17.2.2006 8:31:48   
rainbow
Spet jaz!

Kerensa, joj, boga, držim pesti, da se javišuser posted image  in za malo več spanja.

Ja, zdaj imamo več možnosti, a ne??

1. pustimo času čas in jih pač dojimo itd, torej mi uspavamo. Ko bodo stari 2 leti, jim pa rečemo, zdaj pa dovolj zizanja, nošenja itd. in nas bodo razumeliuser posted image

2. se trudimo na nežen način jim uturiti dudouser posted image , ninico ali karkoli se nam pač zdi, da bi pomagalo.
Pri tem upoštevamo Pantleyevo, s tem da sem jaz ostala pri prvem koraku, tam pri nežnem odstavljanju, in nisem nič napredovala, tak da pri nas to ne pali.

3. V akcijo stopijo atiji; naš že nima potrpljenja, tak da zaenkrat to odpade.

4. Počakamo na poletje, ko bo toplo in se ne morejo prehladit in uberemo kruto pot, jih pustimo jokatuser posted image  Sosedom napišemo obvestilo in jih prosimo za razumevanje.

Zaenkrat sem za točko 1, deluje pa tudi točka 2. Če ima katera še kako drugo idejo, naj jo napiše.

lepo bodite!!

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.2.2006 9:31:27   
sminc
Tako je darjavid, tak grozna mama sem!user posted image user posted image    Dala sem ga spat, in potem ga niti povohala več nisem!user posted image user posted image ma daj no. Se enkrat preberi kaj sem napisala, ne takoj obsojat. In oprosti ce sem pojamrala. Fuser posted image user posted image ull se smilim sama sebi ja( pa se NE )
Da ti bolje razložim.  Ko sem ga dala spat in prižgala vrtiljak se je očitno takoj vsedel in opazoval. tako je mogel kmalu zaspat ker ni jokal. Ne hodim ga gledat preden ne grem sama spat ker ima full rahel spanec in se zbudi ce ne spi  trdno ali ne pridem v sobo tiho kot miška. To pa ne  pomeni da ga ne čekiram..... stojim pred vrati in poslušam.
Kaj ja trden spanec brez motenj ne vem več a se človek navadi. Danes se je zbujal samo na 2-3 ure in sem full naspanauser posted image , če bi pa ti vstajala 3krat na teden 11 na noč bi mogoče tudi kdaj potarnala. Sem mislila da je ta forum namenjen tudi temu. Nismo vse super mame vsak dan in kar naprej.
aJA, PA  Dalerona mu tudi ne dajem vsak dan. Je bilo prvič in očitno ga je bolelo.  Ga se boli. Ker rine zobek.
Pa lep pozdrav in brez zamere.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu darjavid)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.2.2006 9:34:20   
sminc
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
                user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kako te razumem. Si mi kar dan polepšala.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.2.2006 21:32:30   
rainbow
Oprosti, sminc, kdo ti je polepšal dan????
Če jaz, super!!

saj se malo hecam, ampak res ni jasno iz tvojega posta.

Res fajn, da ti mali ne joka. kaj ga dojiš??? Moja se taaaaaakkkkkk dere, če jo dam v posteljo budno spat, da je hudo. je ne morem poslušat. Tak da ponoči kar pri nama spi, se še najbolj naspim. Sem imela ful plane, kako jo bom sede dojila, pa takoj nazaj v njeno posteljo dala itd, hahahahahahha no way, ničod tega mi ni uspelo. Ko bi vsaj dudo hotela. Po eni strani pa se mi zdi neumno jo zdaj pri enem letu na dudo navajat, ko eni že odvajajouser posted image ;

Eh, saj bodo hitro zrastli, ti naši pamžeki.

lepo noč želim, naspite se, kolikor se dauser posted image

lp, rainbow

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.2.2006 21:36:10   
Mina1
Pokorno se še jaz javljam in tako.

Pri prvem nisem spala 2 leti in poluser posted image user posted image user posted image , sedaj pri drugem bo jutri točno eno leto, odkar ne spimuser posted image . Se zbujamo vsako uro po parkrat.
Pri prvem smo se recimo 7-8x na noč 2.5 leti, sedaj se zgodba ponavlja. Ati pravi, da ne sliši, jaz pa v jok in na drevo...oz.pravi, da naj ga takrat zbudim. Ja potem pa svizec zavije čokolado v folijouser posted image .

Najprej so bili hudi krči, pa potem zobki, kaj je trenutno ne bi vedela.

Pa ne da bi se sama sebi smilila, ampak res sem utrujena, da dol padeš.   

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.2.2006 11:37:32   
tina104
Se še jaz podpišem pod to temo, sploh rainbow, pri tebi je situacija skoraj identična.
Naš ne zaspi sam, treba je bit na zizi ali pa ga nosit po stanovanju (v temi, ker če je svetlo, potem mora vse videt in lahko traja tri ure, da zaspi) ali pa vsaj na mestu zibat. Dude nima, prste da v usta tu pa tam, tu pa tam plenico, odejo ali karkoli pač pride pod roke.
Spal je že 5 ur skupaj, enkrat se je zgodilo 6, večinoma pa je spal 4 ure, pa potem dojenje in potem še tri ure spanja, pa dojenje, pa še dve uri spanja - vse skupaj torej od osmih zvečer do petih zjutraj. No, ta čas mu je ostal. Ob petih je treba nujno vstat, zbuja pa se zadnje čase nonstop, danes vsako uro od pol enajstih naprej. Pri nas sicer ziza takoj zaleže, ponavadi hitro zaspi nazaj, vendar ker ima precejšnjo težo, ga ne bi rada hranila ponoči, vsaj ne vsakič, ko se zbudi. Pomaga ponavadi tudi nošenje, ampak mene ne držijo noge oz. sem čisto uničena, da bi lahko vstala, zato je pač najlažje dat zizo ven, on prime, pa spimo dalje. Ja, spimo v isti postelji in se tako vsaj naspim, ampak tako ne bo moglo bit vedno!!!

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.2.2006 19:40:37   
sminc
Rainboww ti si mi polepšala dan ja. Ma zadnjo noč je bilo se kar. Smo sli spat ob 8 in se zbudili ob 11, pa pol ob 3, 5 in ob sedmih je itak treba vstat. Ampak se kar pozna par ur  trdnega spanja.
Spet pa sem ga nasla sedečega in naslonjenega na kovter. Dobesedno zložil se je. Tisti leteči medvedki na mobilu so mu res všeč. No  ni se zbudil ko sem ga prestavila .
Ko se ponoč zbudi ga pristavim seveda a noče vedno zizat. Včasih mu je dost da ga samo stisnem. s posteljice pa ga moram vzet drugace je ogenj v strehi. Dojiva se pa drugače samo se zvečer pred pančanjem in ponoč ko si gospodič zaželi.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.2.2006 21:23:36   
rainbow
Joj, kak lepo, da mi kdaj uspeuser posted image user posted image user posted image , polepšati komu danuser posted image

kak sem zdaj važna; seveda, nekak moramo skup držat in se spodbujat.

naša žaba po novem hodi spat z nama, zvečer ful razpoložena, ko naju ima samo zase (Lia spi celo noč, hvaljen bodi bog, oziroma mama, ki je vse zrihtalauser posted image user posted image ) Meni je že vse ok.

Grem gledat film dalje, uživajte

lp, rainbow

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.