balaena
|
Ne vem ali veš, ampak NS-nuhalna svetlina je pregled, ki ti ga ginekolog opravi z ultrazvokom prek trebuha. Samo ta pregled je plačljiv (razen, če si stara 35 let ali več) in sicer stane tam kjer sem bila jaz 12.000 sit. če ti nisi ničesar plačala, to najbrž pomeni, da tvoj ginekolog nima licence za opravljanje NS (jo imajo redki, ker potem vse rezultate pošiljajo v london in jih od tam preverjajo - če se rodi preveč otrok z napako, ki je na NS ne bi predvideli, bi tak gin izgubil licenco). Toliko o NS. In ker je to res navaden UZ pregled, se vidi enako, kot če pač UZ opravlja kdorkoli. Meni je NS delal dr. Pušenjak in mi je sproti vse kazal... to je glava, tu se vidi nos, tu stegnenica, ki je dolga toliko in toliko, od trtice do temena meri toliko, tu se vidi srce in tu rokici in ima tudi obe nogici... itd. na koncu je tudi razložil kaj vse te mere pomenijo in na računalniku pokazal, kako program izračuna verjetnost za kakšne kromosomske napake. V glavnem si je vzel čas in se je potrudil. Otroček je pa tudi skakal gor in dol. Samo to, ali skače ali ne, pomojem nima toliko zveze s tem, ali je navaden pregled ali NS, ampak je bolj odvisno od tega, koliko časa si gin. vzame, pa če kaj poruka otročka (da malo potolče in tako) in seveda od tega, koliko je otroček takrat pri volji. Aja, midva sva na NS videla kako se je premikal, pa glavo in nos, nisva pa dobro videla rok in nog, čeprav jih je kazal in tudi tam, kjer naj bi bilo srce, se je zelo slabo to videlo. Je pa preklopil na zvok in sva slišala, kako hitro srce bije. Sicer sem pa jaz bolj razočarana nad tem, da nekateri gin. delajo UZ skoraj na vsakem pregledu, drugi (moj) pa sploh ne, razen obveznih. tako da komaj čakam junij, ko imam morfologijo, ker do takrat ne bo nič. Torej, kar sem hotela povedati je: da pomojem tebi gin. ni opravil licenčne NS, da najbrž ni gin. kriv, da ne vidiš gibanja (ker pri NS se čisto enako vse na ekranu vidi), razen seveda, če prehitro vse opravi. Najbrž je otroček bolj mirne sorte :) lpb
|