|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še je katera tako razočarana?
29.4.2005 12:55:13   
sandra25
Prav zavidam vam, ko s takim veseljem razlagate, da ste na pregledih videle poskakoveti svoje male pikice ali pa vsaj slišale bitje srčka. Jaz sem v 15 tednu nosečnosti in sem bila že na dveh pregledih. Prvič me je moj G. pregledal vaginalno in mi mojo malo pikico pokazal na monitorju ter mi slikco tudi sprintal, ko sem šla drugič na pregled sem si mislila no zdaj bom pa videla svojo malo pikico v gibanju. G. mi je naredil UZ po trebuhu, videla pa nisem nič več kot prvič, le to, da je moja mala pikica zrasla. Ko sem ga vprašala kdaj mi bo naredil NS mi je rekel " ja saj sem vam ravnokar naredil NS". Bila sem zelo razočarana saj bi tudi jaz rada videla svojo malo pikico kako se premika in ji/mu bije srček. Naslednji pregled imam 17.05.( 17.t.). Ali mislite, da bom vsaj takrat lahko videla mojo malo pikico v gibanju ali pa vsaj bitje srčka?
Neposredna povezava do sporočila: 1
29.4.2005 12:56:46   
Sugy
to je pa zelo čudno, da nisi nič videla.. A ima tako slab monitor al kaj?

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
29.4.2005 12:58:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sandra25)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
29.4.2005 13:03:08   
NENAJANI
A ti ni nič pokazal????
Nama je moja G vse lepo pokazala: glavico, nogice trebušček, prsteke na rokicah in nogicah in nazadje še lulčeka!!!9nebesa
V glavnem mi smo videli VSE!!!! Upam, da boš tudi ti kmalu videla svojo :duda: kako ti skače po buhiju!!!9nebesa
L.P. Nena:rozica:

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.4.2005 13:10:44   
Olivija
počakaj na morfologijo, po 20. tednu, tam ponavadi pokažejo in razložijo vse, čeprav so nama že na NS.
Če pa še mal počakaš, se ti bo pa res kakšna ritka pritisnila ob trebušno steno.

LP

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.4.2005 13:10:47   
Tiamo
Smrk :(( to se pa ne zgodi vsaki..

No, če ti ni škoda denarja, se obrni na samoplačniško NS in tam ti bodo vse razložili, pokazali, sprintali,....

Ne bodi žalostna na tak lep dan :rozica:

Lp Tia74

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.4.2005 13:17:28   
balaena
Ne vem ali veš, ampak NS-nuhalna svetlina je pregled, ki ti ga ginekolog opravi z ultrazvokom prek trebuha. Samo ta pregled je plačljiv (razen, če si stara 35 let ali več) in sicer stane tam kjer sem bila jaz 12.000 sit. če ti nisi ničesar plačala, to najbrž pomeni, da tvoj ginekolog nima licence za opravljanje NS (jo imajo redki, ker potem vse rezultate pošiljajo v london in jih od tam preverjajo - če se rodi preveč otrok z napako, ki je na NS ne bi predvideli, bi tak gin izgubil licenco).

Toliko o NS. In ker je to res navaden UZ pregled, se vidi enako, kot če pač UZ opravlja kdorkoli. Meni je NS delal dr. Pušenjak in mi je sproti vse kazal... to je glava, tu se vidi nos, tu stegnenica, ki je dolga toliko in toliko, od trtice do temena meri toliko, tu se vidi srce in tu rokici in ima tudi obe nogici... itd. na koncu je tudi razložil kaj vse te mere pomenijo in na računalniku pokazal, kako program izračuna verjetnost za kakšne kromosomske napake. V glavnem si je vzel čas in se je potrudil.

Otroček je pa tudi skakal gor in dol. Samo to, ali skače ali ne, pomojem nima toliko zveze s tem, ali je navaden pregled ali NS, ampak je bolj odvisno od tega, koliko časa si gin. vzame, pa če kaj poruka otročka (da malo potolče in tako) in seveda od tega, koliko je otroček takrat pri volji.

Aja, midva sva na NS videla kako se je premikal, pa glavo in nos, nisva pa dobro videla rok in nog, čeprav jih je kazal in tudi tam, kjer naj bi bilo srce, se je zelo slabo to videlo. Je pa preklopil na zvok in sva slišala, kako hitro srce bije.

Sicer sem pa jaz bolj razočarana nad tem, da nekateri gin. delajo UZ skoraj na vsakem pregledu, drugi (moj) pa sploh ne, razen obveznih. tako da komaj čakam junij, ko imam morfologijo, ker do takrat ne bo nič.

Torej, kar sem hotela povedati je: da pomojem tebi gin. ni opravil licenčne NS, da najbrž ni gin. kriv, da ne vidiš gibanja (ker pri NS se čisto enako vse na ekranu vidi), razen seveda, če prehitro vse opravi. Najbrž je otroček bolj mirne sorte :)

lpb

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.4.2005 13:20:54   
CIPRESA
Sandra pojdi samoplačniško kam pa boš videla kakšna razlika te čaka glede prijaznosti. Saj vem da plačaš pregled, ampak jaz sem bila 2X in tistih 5.700 je vsaj meni vedno odtehtalo ta denar.

Če si iz okolice ljubljane ti predlagam dr. MIheličevo
tel.: 01/561-33-50

Škoda bi bilo da tega bitijca nebi videla ali spremljala tudi jaz vsakič komaj čakam da ga vidim in ko je bila moja ginekologinja površna sem šla k njej in me je pomirila pa še pol ure sem jo gledala. Imej s sabo tudi kaseto pa ti bo tvojega sončka še posnela.

Pa veliko veselja CIPRESA:nosecka:

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.4.2005 13:24:01   
sandra25
Če mi verjamete ali zares mi ni pokazal ničesar. Na ekranu sem videla samo nekakšno gmoto. Rekel mi je samo "Poglejte tukaj je otrokova glavica in ostalo je telešček, od glavice do ritek meri 6,1 cm in vse je v najlepšem redu". To je bilo v sredini 13 tedna. Nobenih rokic, nogic , bitje srčka, premikanjja, ničesar! Ali mislite, da ima moj G. tako zastarelo opremo ? Noseča sem prvič in seveda marsičesa še ne vem. Na srečo redno spremljam forum in prebiram različno literaturo, da bom izvedela čim več. Odločila sem se tudi za trojni presejalni test, ki mi ga bodo naredili na naslednjem pregledu.

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.4.2005 13:32:23   
Sugy
ko sem bila jaz na nuhalni, je bil otroček veli 7,4cm, torej čisto malo večji kot tvoj, ampak sem vse čisto razločno videla. Tudi 1 teden kasneje pri moji ginekologinji - videla sem naprimer da zeha :)

Tako da mislim, da ima tvoj ginekolog tako slabo ločljivost na monitorju. On je navajen, pa vse dobro vidi, ti pa pač ne moreš. Kar se tiče prijaznosti, da bi ti kaj razložil, je pa že druga stvar.

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.4.2005 13:41:41   
Anonimen
Oh, saj meni tudi ni nič rekel. Ko sem ga prosila, če lahko ekran proti meni obrne, je rekel, da bo najporej on pogledal, kar pač mora. In to je ful grdo zamomljal. Potem, ko je končal delo, je brez besed ekran obrnil proti meni in bil tiho. Potem sem pa pač šla domov.

(odgovor članu sandra25)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
29.4.2005 13:49:15   
sandra25
Hvala vam vsem za odgovore. Zanima pa še me kaj je morfologija, kakšen je ta pregled in kaj pokaže. Ne bi rada nikogar obrekovala, ampak glede na vaše izkušnje je moj G. zares čuden, saj miničesar ne pove, čeprav ga vedno veliko sprašujem so njegovi odgovori zelo skopi in imam občutek, da komaj čaka, da čimprej greš iz ordinacije. Zares se bom odločila, da mi bodo nekje drugje naredili NS pa naj stane kar hoče, saj vam verjamem, da ne more biti nič predrago za to, da prvič v življenju vidiš svojo malo pikico v gibanju. Sem pa iz obmoja MS in upam, da mi bodo v porodnišnici MS lahko naredili ta pregled.

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.4.2005 13:53:44   
drejci
..tudi meni je g. na prvem pregledu, ko je hkrati ugotovil, da sem noseča, naredil UZ in NS,..najprej je seveda sam vse lepo pogledal potem pa monitor obrnil k meni in mi pokazal glavico, rokici, nogici,...hkrati mi je vse lepo razložil kaj pomeni NS in mi na koncu tudi izračunal vse verjetnosti (print mi je dal za domov),...tudi slikici je naredil dve in mi potem dal tisto, ki se je lepše videla,...
Na drugem pregledu pa smo poslušali le srček,..Na naslednjem pregledu pa imam ponovno UZ in je rekel, da lahko takrat s seboj pripeljem še mojga, da bomo pogledali tudi kakšen spol je9nebesa
Skratka je zelo prijazen in ti vse lepo razloži in pokaže:love:
...glede na ostala mnenja ti tudi jaz predlagam, da pojdi na samoplačniški pregled, tam se bodo sigurno bolj potrudili..
pa eno :rozica: za boljšo voljo
lp

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.4.2005 14:01:22   
balaena
ja, prej sem ti pozabila napisat, da se nuhalna svetlina lahko dela samo v točno določenem obdobju in to je med 12.-14. tednom, 13. je pa idealni. zato si najbrž zdaj že prepozna (omejitev je zato, ker so si takrat po velikosti še nabolj podobni in v povprečju, potem pa kdo začne malo bolj rast, drugi počasneje in je težje to izmerit)

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.4.2005 14:13:10   
sandra25
No ja, pa sem za NS prepozna:((, saj sem že v 15. tednu. Kaj pa naj zdaj? Kdaj bom potem videla svojo :duda:? kako skače:sloncek:? vedno bolj sem razočarana.

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.4.2005 14:22:35   
balaena
:)
joj, kolk si smešna
saj bistvo NS ni, da vidis, kako skače!
:)
povprašaj, kako je v vaši okolici s samoplačniškimi UZ pregledi, kot ti je že ena predlagala. Potem pa se naroči in boš plačala in potem če bo otroček lenoba, ga boste pa že zbudili. Ko plačaš, se ziher bolj potrudijo in ti več časa namenijo.

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.4.2005 20:35:57   
smrka
malo se pocakaj, otrocek ti je zdaj tako majhen da ga nebos videla kako poskakuje. mislim da ga bos lepo videla okrog 20 tedna, ko bo malo vecji tam nekje do 16 cm. Mogoce ti bo nasmeh na lice prineslo prej ko ga bos cutila sama da se ti premika. Nebodi neucakana :) Pa lepo nosecnost ti zelim
smrka :kuza:

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.4.2005 21:02:18   
mujcek
te čisto razumem, vem kako je, ko ti G odvzame vso veselje; jaz sem sicer z UZ zadovoljna, ampak vse ostalo :zmeden2:

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.4.2005 22:38:51   
Anonimen
Meni je Pelkičeva delala nuhalno in je moj srček spančkal in sem ga morala zbuditi, da je lahko se premerila.
Vse mi je pokazala..ups..nama pokazala, takrat je tati še sodeloval, no drugič in nikoli več..

Vglavnem, moj je bil velik dobrih 10cm, mogoče se je zato zelo lepo videlo vse, lulček..neeeeeeeeeee..heheh...hecam se, lulček se ni videl.
Je pa res, da je prijaznost g. zelo pomembna, saj sam ne znaš razločiti kaj je kje..itd...

P.S. Ko včasih preberem o krvavitvah, izcedkih, me kar strese, ko se spomnim da je meni vsak drugi ali tretji dan curilo. Pa kakšne skrbi so to, pa vožnje na urgenco...itd...le kako sem preživela ta strah brez živčnega zloma, mi pa tudi ni jasno.

Držite se in bodite pozitivne ter molite. Meni je samo to pomagalo.

Lp!:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu sandra25)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
1.5.2005 10:53:20   
SISI25
Meni tudi na pregledu pri moji gin. ni gin. nikoli pokazala otročka, je imela monitor ves čas stran obrnjen, tako da nikoli nisem nič videla.Razen ko sem vprašala kaj mi je na hitro pokazala, tako da še videla nisem kaj mi kaže. Sem šla pa na nuhalno v Domžale tam pa sem videla oba kako se premikata, rokice, nogice...
Bila pa sem pri 12 tednih.

(odgovor članu sandra25)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?