detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jaz sem imela 4 mesece bolniško, 3 od tega sem strogo preležala ( ker sem imela občutek, da mi bo otrok "padel ven", ko vstanem, tako nizko sem nosila). Mesec pred porodom se mi je to uredilo in sem ene trikrat šla po hčer v vrtec, ki je za vogalom našega bloka -100m (po nasvetu G bi se naj začela malo sprehajati, glede na diagnozo pa bi mogla strogo mirovati). Pa se je našel dober/dobra sosed/a, ki me je prijavil. Klicana sem bila na ZZZS na zagovor, tam sem jim povedala, da bi z veseljem delala do zadnjega, ker sem bila pri plači (posledično pa tudi pri porodniški) zelo oškodovana, da pa sem šla po otroka v vrtec, ker je tam nisem mogla pustiti. Pa po treh mesecih izolacije še kako paše par korakov in par besed z ljudmi zunaj. No, gospa tam (ki je direktorica naše izpostave) mi je takrat rekla, da nosečnic nikoli ne kontrolirajo, edino če jih kdo prijavi. In da so včasih hodili v kontrole na slepo, sedaj pa je toliko prijav, da jih komaj uspejo preverjati. Če imaš dobre sosede, se ne boj, ampak nikoli ne veš- jaz bi za moje dala roko v ogenj, pa še danes po treh letih tuhtam, kdo mi je to skuhal...verjetno tista soseda, ki ti najbolj leze v rit...saj veš vedno je tako...ampak pusti kdo pa kaj je bil saj veš kaj pravijo-vse se vrača vse se plača... tudi meni je tako rekla gin., da nekako ne izvajajo kontrole pri nosečnicah edino, če te kdo prijavi....pa itak, če je gin. zapisala, da ti dovoljuje kratke sprehode imaš kritje, ker spec. odloča kaj lahko pacient in kaj ne...ampak na zzzs delajo včasih vse po svoje...sicer pa so moje prijateljice, ki so bile tudi celo nosečnost na bolniški rekle, da tisti, ki so imele strogo ležanje so dobile komisijo (pa so res strogo ležale) druge pa ne...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|