Anonimen
|
En tak feeling sem tudi jaz dobila, Radha. Ona je bila namreč 25 let Kamikazina "maza". Saj veš - mala sekica, ki jo je treba čuvati in nositi po rokah. OK, saj je imel Kamikaza punce že pred mano, ampak tako resne, kot sem jaz, pa pač ne. In niti ni deloval tako, kot je potem izpadlo - da se bo zresnil in si ustvaril družino pri 30-ih. Logična posledica tega je, da je zdaj Kamikazi družina na prvem mestu (svaka mu čast za to) in da ima posledično manj časa za svojo sestro. V kakršnekoli besedne dvoboje se on že na splošno zelo nerad spušča in tudi med naju se noče vmešavati, ker nima želje, da bi se postavil ali na eno ali na drugo stran. Raje je navtralen, na koncu pa mu nihče ne more nič očitati. Kar je sicer v osnovi dobro, slaba stran pa je, da njegova sestra misli, da v njegovem življenju še vedno zaseda enako mesto kakor prej. Kar pa, na njeno žalost, ni res. Zdaj smo to mesto zavzeli jaz in otroci. S čimer se nimam kaj hvaliti, ker je to logično. Ampak njej pa očitno to ni prav. Saj si on še vedno vzame čas zanjo, kadar si le lahko, pa tudi pomoči, ki bi bila v njegovi moči, ji še nikoli ni odrekel. Ampak tista prva sem pa še vedno jaz in ker ji nisem niti malo podobna (predvsem karakterno), ji pač nisem všeč. Kaj naj zdaj? Tako, da je posledica vsega naštetega to, da se ona počuti prikrajšano. In da se mi zdi, da mi marsičesa ne privošči zato, ker sama nima. Materialno ima (po zaslugi svojega fanta, seveda) mnogo več kakor jaz, ona sama osebno pa nima popolnoma nič razen potovalke oblačil in kozmetične torbice. Poznam njene želje po samostojnosti in podobnem, pa tudi to, da si želi imeti normalen odnos s partnerjem, ampak ker ji trenutno in zaenkrat to svoje še ne gre, včasih vidim zavist v njenih očeh (kadar jo v oči sploh pogledam). Ne gre ji v račun, kako je možno, da se s Kamikazo tako dobro ujameva, čeprav sva si že midva različna, kaj šele midve (to je tisto - kako ima lahko moj brat tako rad žensko, ki mi niti malo ni podobna?). Ne gre ji v glavo, kako pridemo čez vsak mesec, pa čeprav imamo tako zelo neurejene finance. In nekaj zavisti je tudi, ker je bil Kamikaza tisti, ki je v družini poskrbel za prvega vnuka, katerega starša zdaj obožujeta in kateremu nudita vse, kar mu kot stara starša sploh lahko. Zdi se mi, da ima občutek, da je Robi tista pika na i, zaradi katere imata starša Kamikazo raje od nje. Kar seveda sploh ni res, ampak tako nekako pri njej izgleda. In potem je pa konec - zakaj bi imel moj brat več od mene? Mar je vreden več od mene? Zakaj pa bi imela starša njega raje? Saj ni nič takega naredil? Zakaj meni ne uspe, čeprav se trudim, on pa niti s prstom ne migne, pa mu nič ne manjka? Zakaj, zakaj, zakaj? Tako nekako se mi zdi, da je razmišljanje v njeni glavi...
|