|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še ena "cvetka" naše familije...
3.5.2006 15:18:27   
Anonimen
S Kamikazo sva namreč zdaj "predelala" vse šanse tistega hipotekarnega kredita, o katerem sem nedolgo nazaj spraševala. In sva ugotovila, da je zadeva izvedljiva, v kolikor nama bosta njegova starša želela pomagati. Tudi psihično sva se že pripravila na pogovor (ki je v načrtu ta vikend), ampak zdaj naju pa malenkost skrbi Kamikazina sestra. Oz. njena reakcija na najino prošnjo.
Če bosta Kamikazina starša rekla NE (na kar sva se tudi že pripravila, seveda), potem načeloma ne bo nobenega problema. Razen morda tega, da bo Kamikazina sestra (kakršna pač je) rekla:"Kako sta lahko kaj takega sploh vprašala?" Ampak to sva pripravljena "pogoltniti".
Če pa bosta rekla JA, bi pa znal nastati problem. Ne veva še, ali res bo ali ne, ampak je vse hipotetično, na podlagi tega, koliko jo pač poznava. In sklepava, da bi do tega lahko prišlo. Do ljubosumja, namreč. Da bi hipotekarni kredit ostal skrivnost, ni šans. Zanj bodo vedeli vsi, ki lahko in še pol tistih, ki naj ne bi. Kar spet (za naju) ni problem. Je pa tako, da je Kamikazina sestra hitro ljubosumna. In ker se ve, da se midva samo tolerirava, ravno najrajši se pa nimava...? Pomislila sva, kako bi bilo, če bi ona (sploh pa zdaj, ko živi pri starših) začela staršema "najedati", da za Kamikazo sta se pa zadolžila za 10 let, zanjo pa ne. Res je, da ju ona za kaj takega (do sedaj) ni prosila niti ju ni vprašala, ampak velikokrat pa dela na način "če imaš ti, moram imeti tudi jaz". Kar pa pri stanovanju ni ravno izvedljivo (v večini primerov). In prav nič luštno ne bi bilo, če bi bil hipotekarni kredit že najet, najino stanovanje kupljeno, potem pa bi se zgodilo kaj takega. Družinski spor je namreč takoj na vidiku. In ogenj v strehi. Posledice pa jasne.
Midva s Kamikazo imava okrog tega razčiščeno mnenje. On se ne sekira. Pravi, da ima ona popolnoma enake možnosti za to, da starše kaj podobnega vpraša. In če jih ni, potem to ni Kamikazin (oz. najin) problem. Pravi pa tudi, da se je za tako stvar pripravljen tudi skregati. To je pa tisto, kar meni ni najbolj všeč. Imajo urejene družinske odnose in se mi zdi traparija, da bi se pa zdaj kregali. Kamikaza pa pravi, da če bi se moral skregati zaradi nesmiselnega ljubosumja, bi tudi se.
Če upoštevate, da je trenutno vse to samo še hipotetično - kaj bi ve naredile? V najinem primeru, seveda. Bi bila ta hipotetična možnost lahko razlog, da staršev ne bi vprašali za posojilo? Bi se mu odrekli zaradi tega, čeprav bi vam ga bili pripravljeni dati? Kako se potem obnašati do sestre/brata, ki je zaradi tega ljubosumen? Kakšne odnose potem imeti z njo/njim oz. koliko delati na tem, da se odnosi izboljšajo, ker se pač nič ne da spremeniti?
Konec koncev, kaj izbrati - dober odnos z bratom/sestro ali lastna streha nad glavo zase in za svoje otroke? Če bi že morali izbirati...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Še ena "cvetka" naše familije...
3.5.2006 15:34:00   
arielca
Ufff... Situacija ni nič kaj zavidljiva... Če vesta, da je sestra ljubosumna in če vseeno želita ohraniti en zgleden odnos, se skušajta najprej pogovorit z njo in ji predvsem razložit vso stvar. Mogoče bo tako dobila občutek, da vama ni vseeno zanjo in da ne delata nekaj mimo nje.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.5.2006 15:35:58   
Anonimen
Ni slab predlog, ampak verjetno je malce težje izvedljiv. Pa še nama v škodo bi lahko bil. Če bi se starša namreč strinjala s kreditom, jima je verjetno tudi vseeno, za katerega od svojih otrok ga vzameta prej, zanjo ali za Kamikazo. Nama pa ni popolnoma nič v interesu, da sva še 10 let brez lastne strehe nad glavo.

(odgovor članu arielca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.5.2006 16:12:39   
Anonimen
Kerensa tukaj pa res drži:
"Če fovšija bi gorela, bi bila v ognju cela,..."

Ne razumem folka ki je fouš lastni krvi - v tem primeru sestra bratu (oz.tebi in tvoji družini). user posted image

Ne zavidam ti situacije, vsekakor pa tebi, Kamikazi in tvojim otrokom želim streho nad glavo!
user posted image  Veš kaj izgubit nimaš kaj: Jaz svetujem da se pogovorite v kolikor se s sestro od tvojega Kamikaze to da!
Potem pa user posted image  go in user posted image njegovi sestri.

Včeraj sem nekje zasledila misel: "v življenju ni nič prepuščeno naključju, temveč imamo možnost izbire, od nas pa je odvisno, kako bomo to pot ubrali. Ko si enkrat na razpotju in ne veš po kateri poti bi šel(šla) - izberi težjo! Ne moreš zgrešiti!"

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.5.2006 16:16:46   
Anonimen
Tele zadnje vrstice si bom pa zapomnila. Ne morejo mi škodovati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.5.2006 17:09:41   
Anonimen
Ne poznam sicer dobro tvoje situacije pa vendar bi ti v danem položaju predlagala sledeče:
Da starši "razdelijo" svoje premoženje, sestri stanovanje, v katerem že itak živi, tvojemu možu pa kredit. Samo v tem primeru bi bila sestra na boljšem, ker dobi celo stanovanje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
3.5.2006 20:06:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.5.2006 20:51:40   
Marogica
MAter, ta Kamikazina sestra pa ima zelo visok položaj v družini. Pri vseh večjih stvareh, ki se nje direktno ne tičejo,  mora očitno še ona stvar požegnati, ali kako? Res ne razumem tega obremenjevanja z neko osebo, ki je "samo" sestra mojega dragega? Pa saj gre za tvoje življenje, tvojo prihodnost!!! Zaradi mene bil lahko njegova sestra hodila z dolgin nosom okoli, jaz bi vprašala starše. Več kot ne ne morejo reči. ČE bodo pa rekli ja, pa bo imela dolgi nos, pa se naj prijavi na RR z nickom "ostržek", pa bo.
Eh, daj no Kerensa, kje je tvoja samozavest??

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.5.2006 20:56:24   
Anonimen
Se strinjam z Marogico. Tvoja (vajina) legitimna pravica je prositi starše za pomoč. Če so oni pripravljeni pomagati, prav. V končni fazi so oni še vedno starši in kot tako imajo tudi oni legitimno pravico pomagati otrokom tam, kjer oni presodijo, da je to potrebno im mogoče.

Je prav, da se posvetujejo s člani družine (v tem primeru s sestro) ampak na koncu so oni tisti, ki odločijo. Tudi v demokracijo nekdo vlada.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.5.2006 22:10:47   
mojamura
Konec koncev, kaj izbrati - dober odnos z bratom/sestro ali lastna streha nad glavo zase in za svoje otroke? Če bi že morali izbirati...

odgovor se skriva v tvojem vprašanju, bodita malce egoistična. mislita nase na svojo familijo in naj vaju ne gane preveč mnenje sestre, se res mora pol ona sama zmeniti s starši

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.5.2006 22:53:36   
Anonimen
Radha... ona svojega stanovanjskega problema nima rešenega. In partnerskega tudi ne. Enkrat živi pri partnerju, s katerim se stalno kregata, in ko se skregata preveč, pride domov k staršem. Za nekaj časa. Ko se s partnerjem pomirita, gre pa nazaj k njemu. In tako že cca. leto in pol. Stara je 26 let, šole nima, službe pa tudi nobene. Še podpore iz socialne ne prejema, ampak živi na račun staršev in partnerja. Jaz imam velikokrat občutek, da še sama ne ve, kaj bi rada (pri pomembnejših zadevah). Njej so pomembne obleke, ličila in hujšanje. In morda še kakšna malenkost.

Mič... hvala za predlog, ampak mislim, da ne bi bil pošten do Kamikaze. Kajti midva bi hipotekarni kredit v 10-ih letih odplačala, torej bi to pomenilo, da bi se zaradi nečesa, kar bi šlo dejansko iz najinega žepa, Kamikaza odpovedal svojemu delu dediščine zato, da bi njegova sestra vse dobila zastonj. Ne, Kamikaza se ne strinja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
4.5.2006 10:28:46   
Anonimen
Besedo "pomagala" sem razumela optimistično, to je da bosta starša tudi odplačevala kredit, od njune plače oz. pokojnine.

Glede na povedano bosta samo poroka?? V tem primeru bi jaz poskušala še z leasingom. Leasing je na splošno veliko bolj fleksibien od kredita. Verjetno pri nepremičnini ne bi zahtevali poroka;oni so namreč lastniki in vpisani v zemljiško knjigo dokler se leasing ne odplača; nepremičnina pa vrednsoti ne izgublja in so zavarovani na ta način.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
4.5.2006 10:52:04   
Annny
Kerensa...kaj ni ta sestra brezposelna? Kako bi potem ona odplačevala np. svoj hipotekarni kredit, če bi ga (recimo) starša vzela zanjo?? Glej, saj starša s tem ne bi nikomur NIČ 'ŠENKALA' (nič podarila). Breme odplačevanja bi bilo vajino in ne vem, zakaj bi bila sestra na to ljubosumna.Če pa bi se to zgodilo, jo vprašaj, ali je ZMOŽNA odplačevat ali pa...jaz bi naredila tako...se sploh ne zmeni zanjo. Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
4.5.2006 17:10:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
4.5.2006 17:33:57   
Anonimen
En tak feeling sem tudi jaz dobila, Radha. Ona je bila namreč 25 let Kamikazina "maza". Saj veš - mala sekica, ki jo je treba čuvati in nositi po rokah. OK, saj je imel Kamikaza punce že pred mano, ampak tako resne, kot sem jaz, pa pač ne. In niti ni deloval tako, kot je potem izpadlo - da se bo zresnil in si ustvaril družino pri 30-ih. Logična posledica tega je, da je zdaj Kamikazi družina na prvem mestu (svaka mu čast za to) in da ima posledično manj časa za svojo sestro. V kakršnekoli besedne dvoboje se on že na splošno zelo nerad spušča in tudi med naju se noče vmešavati, ker nima želje, da bi se postavil ali na eno ali na drugo stran. Raje je navtralen, na koncu pa mu nihče ne more nič očitati. Kar je sicer v osnovi dobro, slaba stran pa je, da njegova sestra misli, da v njegovem življenju še vedno zaseda enako mesto kakor prej. Kar pa, na njeno žalost, ni res. Zdaj smo to mesto zavzeli jaz in otroci. S čimer se nimam kaj hvaliti, ker je to logično. Ampak njej pa očitno to ni prav. Saj si on še vedno vzame čas zanjo, kadar si le lahko, pa tudi pomoči, ki bi bila v njegovi moči, ji še nikoli ni odrekel. Ampak tista prva sem pa še vedno jaz in ker ji nisem niti malo podobna (predvsem karakterno), ji pač nisem všeč. Kaj naj zdaj?
Tako, da je posledica vsega naštetega to, da se ona počuti prikrajšano. In da se mi zdi, da mi marsičesa ne privošči zato, ker sama nima. Materialno ima (po zaslugi svojega fanta, seveda) mnogo več kakor jaz, ona sama osebno pa nima popolnoma nič razen potovalke oblačil in kozmetične torbice. Poznam njene želje po samostojnosti in podobnem, pa tudi to, da si želi imeti normalen odnos s partnerjem, ampak ker ji trenutno in zaenkrat to svoje še ne gre, včasih vidim zavist v njenih očeh (kadar jo v oči sploh pogledam). Ne gre ji v račun, kako je možno, da se s Kamikazo tako dobro ujameva, čeprav sva si že midva različna, kaj šele midve (to je tisto - kako ima lahko moj brat tako rad žensko, ki mi niti malo ni podobna?). Ne gre ji v glavo, kako pridemo čez vsak mesec, pa čeprav imamo tako zelo neurejene finance. In nekaj zavisti je tudi, ker je bil Kamikaza tisti, ki je v družini poskrbel za prvega vnuka, katerega starša zdaj obožujeta in kateremu nudita vse, kar mu kot stara starša sploh lahko. Zdi se mi, da ima občutek, da je Robi tista pika na i, zaradi katere imata starša Kamikazo raje od nje. Kar seveda sploh ni res, ampak tako nekako pri njej izgleda.
In potem je pa konec - zakaj bi imel moj brat več od mene? Mar je vreden več od mene? Zakaj pa bi imela starša njega raje? Saj ni nič takega naredil? Zakaj meni ne uspe, čeprav se trudim, on pa niti s prstom ne migne, pa mu nič ne manjka? Zakaj, zakaj, zakaj?
Tako nekako se mi zdi, da je razmišljanje v njeni glavi...

Neposredna povezava do sporočila: 15
4.5.2006 18:08:26   
nina6
Mislim, da morate biti vsi skupaj in vidva povesta svoj predlog. Ne enim, ne drugim prej nič povedati, ker bodo tako eni kot drugi mislili, da kdo komu dela kaj za hrbtom. Vsi se morate vsesti za mizo.
Sicer pa nisi nič povedala kdo bo odplačeval kredit. Jima bosta vidva vračala vsaki mesec?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.5.2006 18:10:23   
Anonimen
Ja, seveda. Midva. Denar imava, vendar ne uradno. Nimava papirja o tem, da imava ta denar za mesečni obrok. Zaradi tega se v ta nakup ne moreva spustiti sama, ker nama tega nobena banka ne bi odobrila. In zato bova prosila starše za pomoč. Njiju vse skupaj ne bi stalo (finančno) popolnoma nič (vse stroške bi krila midva), samo veliko mero zaupanja bi potrebovala.

(odgovor članu nina6)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
4.5.2006 18:20:28   
nina6
No, potem pa sploh ni problema. Če vama starša zaupata, da bosta vsaki mesec dobila denar, se draga sestrca lahko samo še v steno zaleti.
Mimogrede, pametno se dogovorite na banki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
4.5.2006 19:02:46   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
4.5.2006 19:34:46   
Anonimen
S partnerjem se stalno prepirata. Skupaj sta cca. dve leti in ne mine teden, da ne bi počilo. Predvsem zato, ker sta oba ljubosumna in posesivna. Razlog za ljubosumje sta si dala oba, posesivnost pa je posledica. Preverjata si telefona, preprečujeta si izhode, kličeta se na 10 minut, ko nista skupaj, in preverajta, kaj delata in s kom sta in kdaj prideta in podobno. On od nje zahteva, da je stalno urejena in naličena, da se z njo lahko postavlja pred prijatelji, ona pa pričakuje, da ji bo on dopuščal vse, kar si izmisli. Jasno, da potem med njima poči, potem pa jok in stok in k bratu in k staršem in kaj jaz vem, kaj še vse.
Najemnine imava pa midva 100.000 SIT in mirne duše lahko verjameš, da bi ta denar, ki ga tako ali tako imava, raje vtaknila v kredit, kakor pa v najemnino, od katere si gazda plačuje leasing za nov avto.

Neposredna povezava do sporočila: 20
8.5.2006 21:21:46   
Anonimen
Kerensa, jaz se ne bi ozirala na sestro in dam Kamikazi prav, da se je za tako stvar pripravljen magari skregat, če bi sestra začela drek mešat. Praviš, da imajo urejene odnose in ne bi rada, da se zato skregajo. Pa saj bi sestra začela, ne on. In konec koncev, po tem sodeč so odnosi urejeni samo navidezno, navzven.
Jaz sicer gledam skozi svoje oči, pri takih zadevah, zlasti kar se lastne družine tiče, sem kot tank, neizprosna (slabe izkušnje, kaj češ), ampak tudi mimo tega bi ti verjetno enako svetovala. Denar bo itak šel iz vajinega žepa, sama zdaj čutim, kako boljši občutek je, da če že flikneš iz žepa 100 jurjev, da grejo v kredit in ne v gazdino rit, no predvsem imata pa na svojo družino za mislit. Sestra je dovolj stara. Go for it!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
15.5.2006 10:42:56   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

lastna streha nad glavo zase in za svoje otroke?

brez debate!  odnosi se spet vzpostavijo, ljubosumnost sestre bo prešla, včasih se je pa treba podati v boj!!

jaz sem točno tako naredila, naj vidijo, da tudi jaz potrebuejm kdaj pomoč. sicer ne vem, če bom dobila, ampak vprašati je treba, ponos gor ali dol.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.5.2006 17:43:35   
k1
jaz pa sem te ravno hotela vprašat, če sta vprašala za kredit ali ne. poročaj rezultat, ker me res zanima. svoje mnenje o tem pa sem tako pisala že v takratnem postu.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.5.2006 20:45:43   
Anonimen
Družinski sestanek je bil zaradi "višje sile" prestavljen za nedoločen čas. In kaj je višja sila? Kamikazina sestra se je dokončno razšla s svojim partnerjem in se priselila nazaj k staršema. Kar pomeni, da je, glede na to, da je brez službe, sedaj non-stop doma, in kakršenkoli pogovor ni mogoč. Vsaj normalen ne. Ker kregat se pa nobeden od naju nima namena iti tja.
Torej sva prisiljena počakat, da si gospodična najde službo in se odseli v najem (kar ima baje namen). Ali pa vsaj do poletja, ko bo šla na Plitvice na dopust (sama). Do takrat pa... hja, no, mogoče bova pa starše povabila k nam na pogovor. Na najinem teritoriju se bi najbrž še bolje počutila. Ampak kaj, ko bi morala povabiti zraven še njo, če že starše, drugače bo užaljena obsedela doma in razmišljala, kaj skrivamo pred njo itd. Eh...
Bom že dobila eno idejo, kako to izpeljati. Čimprej, seveda. Če jo ima pa katera od vas, je pa seveda dobrodošla.

(odgovor članu k1)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
16.5.2006 2:03:31   
Misek
Jaz imam idejo, da se nehate ukvarjat s sestro in se bolj ukvarjate z resevanjem problemov, ki vas mucijo.  Druga ideja je, da se kar s sestro zmenite kako pa kaj s kreditom, saj zgleda, da je ona tista, ki v vasi druzini presoja kaj se sme, kaj se pa ne sme in kaj je komu dovoljeno in kaj ni dovoljeno. Nikakor mi ni jasno zakaj se ubadas s tem, ali bo sestra uzaljena ali ne, ce jo ne povabis.
Tretja ideja: Najemi enega zrebca, da jo bo peljal ven in se bosta lahko v miru pogovorila s starsi.
Četrta ideja: Pojasnite, da v najemu vec ne misliti biti in ce ona lahko gre nazaj domov, boste tudi vi stirije sli nazaj domov, pa boste vsi skupaj srecna druzina in oh in sploh in kako vam bo ona pomagala otroke cuvat (mogoce se bo pa le strinjala s kreditom).
Peta ideja: jamrajte dva meseca, potem se pa kar zacnite seliti nazaj. Se kredit vam bo zrihtala.

To je kot v pravljici - sestra zmaj pred katero trepeta cela druzina in se vsi uklanjajo njeni volji.

In res, zakaj pa pravzaprav imate zadrske o tem kreditu se pogovoriti pred njo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?