ronja
|
Navadno olivno olje. Mi smo jih spravili z olivnim oljem s par kapljicami eteričnega olja čajevca, sem tudi obrnila net na glavo, ker se je mudilo najt nekaj. Če pustiš nekaj časa gor, se tudi gnide lepo odlepijo:). Nam jih je prvič prinesla tavelika iz šole ta petek. Ker smo šli direkt na rd, nisem niti opazila do večera in ko sem, je bilo že prepozno za kako lekarno (tamali so morali it spat), tako da smo probali z olivnim oljem pri nas, oči si je pa potem z lekarniškim umil, ko ga je šel kupit - v bistvu sva ugotovila, da je ista reč, samo da je v lekarniškem Paranitu mineralno olje namesto jedilnega, delata pa oba na isti način - zadušita uš, ker jo obdata z oljem, da ne more dihat. Pa paranit ima še sredstvo za penjenje, da ne rabiš potem šampona in dišavo not. Ker prej nisem vedela, da je to ista reč, pa ker na ostalih nismo našli uši in iz izkušenj iz otroštva, sem se malo bala dajat malemu neko kemijo na glavo (včasih so bili not insekticidi in niso glih primerni za tamale...), zato sva rekla, probamo, če ne bo delalo, pa jutri z unim "pravim". No, čeprav sva bila najprej oba skeptična, je delovalo:). Potem, ko sva videla, da ima uradna reč isto zadevo (pač olje, da zaduši uši) not, pa je bilo lubiju kar mal žal, da je dal 10+ € za to reč, ker je olje cenejše:D. No, samo da dela in da ni nek strašen strup, ki bi ga morala dat malim na glavo. Maš pa en kup domačih zvarkov:D. Večina dela na tem, da zaduši uši in preventivno delovanje je tako, da prekrije naš vonj (eterična olja in recimo ustna vodica itd...), da uši ne grejo več gor. Mislim, da bo naša punči še nekaj časa lepo dišala, vsekakor dokler ne snamejo tistega obvestila v šoli .