|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ščitnica med nosečnostjo
21.1.2014 12:52:28   
Tamara345
Pozdravljene punce!
Sem ena izmed tistih nesrečnih deklet, ki imajo težave s ščitnico. Tablete jemljem že nekje cca 8 let in imam hipotirozo. Skratka, sedaj med nosečnostjo sem bila pri tirologu na kontroli, povišal mi je terapijo in ugotovil, da imam v ščitničnem režnju 1,4cm velik nodus. Na scintigrafijo ne morem zaradi nosečnosti, o kakšni biopsiji pa tudi še ni bilo govora. Kontrolo imam sedaj šele marca, izvidi TSH-ja so pa v mejah normale, povišani le majčkeno zaradi same nosečnosti. Zanima me ali je imela katera podobno izkušnjo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ščitnica med nosečnostjo
22.1.2014 11:10:07   
Mravljica1
Živjo Tamara!

Tudi meni so pred dobrima 2 letoma diagnosticirali premajhno delovanje ščitnice in od tedaj jemljem zdravila ter redno hodim na kontrole. Sedaj v nosečnosti (sem v 18 tednu) imam kontrole na 2 meseca, vendar to izgleda tako, da dam kri pri osebnem zdravniku in ker je izvid z zdravili v dovoljenih mejah, do tirologa v tem času sploh nisem prišla. Ostalih težav zaenkrat nimam, zato ti ne morem kaj dosti svetovati.
Držim pa pesti, da bo vse v redu s tabo in malčkom!

Pozdravček!

(odgovor članu Tamara345)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ščitnica med nosečnostjo
25.1.2014 8:50:56   
Mistica
Pozdravljena

Tudi jaz imam že cca. 10 let težave s ščitnico, in sicer premajhno delovanje, prav tako imam številne noduse, ki so mi jih že nekajkrat tudi punktirali. Pred dvema letoma sem prvič rodila, v aprilu pričakujemo drugo dete. Prvič sem imela kontrole na 2-3 mesece, tudi pri tirologu ter tudi po porodu. Izvide sem imela vedno v mejah, samo dozo zdravil so mi malo prilagajali. Sedaj v drugo, sem imela prve 4 mesece slabše izvide, ščitnica mi je v bistvu preveč delala, a ker sem že tako pila minimalno dozo, mi je niso prilagajali, samo kontrolo sem imela na 3 tedene, ker naj bi to povzročili ti nodusi in kot so napovedali, se je stanje v 2. trimesečju uredilo. Glavno je, da so izvidi v mejah normale in da greš na pregled takoj ko izveš za nosečnost. Mislim, da večjih posegov med nosečnostjo ne delajo, lahko pa pričakuješ kak pregled več po porodu.
Če imaš še kako vprašanje, ti z veseljem odgovorim.
Sicer pa verjamem, da bo vse uredu in te čaka lepa nosečnost in zdravo dete!
Lp

(odgovor članu Mravljica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?