|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ščitnica
26.3.2011 12:21:02   
Anonimen
Imam težave s ščitnico, ki mi premalo dela. Tirolog mi je predpisal res minimalno dozo Eutiroksa (vsak 2. dan polovico 25 mikrog tablete).
Noseča sem 32T.

Tisti dan, ko tableto vzamem se počutim obupno slabo. Nasledni dan pa polna energije in elana. Kar nenavadno polna energije.
Načeloma naj bi se počutje izboljšalo, ampak ne vem ali deluje za en dan naprej (ko ga nisem jemala sem se počutila ves čas tako slabo, kot se sedaj, ko tableto vzamem).

Kako je pri vas, ki jemljete Eutiroks.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ščitnica
26.3.2011 15:01:57   
BAMBINA_
Tudi jaz imam težave s ščitnico že vrsto let. Jemljem Eltroxin. V prvo sem zanosila in donosila brez problemov (ob rednem jemanju tablet in kontroliranju krvi). Drugič sem imela precej težav z zanositvijo, med samo nosečnostjo pa sem morala jemati že po 4 tablete (50 mg) dnevno, ker mi je ščitnica očitno povsem nehala delati. Redno sem morala hoditi na kontrole k tirologu, da mi je prilagajal terapijo, ker mi je TSH ves čas obupno nihal. Počutje? Na smrt utrujena!! Prvi mesec po porodu je bilo najhuje, sedaj se mi je stanje končno uredilo. Predlagam, da težave zaupaš svojemu zdravniku. Redno kontroliraj TSH, naj ti še naredi krvno sliko, če morda še kaj drugega ne štima. Ni mi znano, da bi zdravila začela delovati s tako poznim zamikom, je pa seveda možno. Možno pa je tudi, da imaš prenizko dozo.
lp,

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.3.2011 18:56:32   
zinčica
V nosečnosti praviloma potrebuješ večjo dozo euthyroxa. A maš to dozo predpisano izpred nosečnosti? Jaz sem tudi prej jemala 50mikrogramov euthyroxa, v nosečnosti so mi dvignili najprej na 75, potem pa še na 100 mikrogramov dnevno. Po porodu pa spet na staro dozo 50mikrog. Počutila sem se dobro, nobene pretirane utrujenosti ali kaj podobnega povezanega s ščitnico. Otrok zdrav. Da bi tablete delovale z zamudo pa mi ni znano, ker sem jih jaz jemala vsak dan oz. jih še jemljem. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.3.2011 19:00:55   
Anonimen
Slabo delovanje ščitnice so mi ugotovili pred dobrim mesecem......okrog 27 T nosečnosti. Počutim se pa res, res zanič. Danes sem praktično ves dan ležala in spala. Sem pa imela pred nosečnostjo 3 SS.
Imam pa tudi zgodnje znake preeklampsije in neko "zarezo", zato že vso nosečnost jemljem Asprin 100.

(odgovor članu zinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.3.2011 21:57:12   
zinčica
Hmm... Po moje imaš dve možnosti: ali ta utrujenost ni posledica slabega delovanja ščitnice ali pa imaš orng prenizko dozo. Kakšne pa imaš vrednosti T4 in T3?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.3.2011 6:51:36   
Anonimen
T4 = 9,92
T3 = 4,4

(odgovor članu zinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
27.3.2011 10:19:32   
NELY84
Jaz sem brez ščitnice.Zdaj ko sem noseča moram jemati 200mikrogramov eutiroxa.Povečali so mi za celih 100.Na začetku za 50 v 10 tednu pa še za 50 po kontroli krvi.Tudi jaz sem se pred tem počutila grozno slabo in nisem vedela kako bom preživela dan.Sedaj se počutim odlično sem pa v 30 tednu.Na tvojem mestu bi dala še enkrat kri na kontrolo ker je znano da je v nosečnosti treba povečati dozo.Moj tirolog mi je rekel naj se oglasim 2 meseca po porodu in takrat mi bojo baje zmanjšali nazaj na100.Vem pa da je to slabo počutje grozno in ti želim da bi se ti čim prej poštimalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.3.2011 10:42:18   
Maja_p
Zdravo!
Jaz jemljem zdravila zaradi prenizkega delovanja ščitnice že 10 let (začela sem s 50mg, po dobrem letu, pa so mi dozo dvignili na 100mg - prav v tem vmesnem obdobju sem bila zelo slabotna in brez energije). V prvi nosečnosti so mi dozo povišali na 125mg, ta pa je ostala do polovice druge nosečnosti (saj se stanje ni nikoli normaliziralo), sedaj sem v 34t in jemljem 150mg euthyroxa/dnevno in se počutim vredu (dostikrat je slabo počutje pogojeno tudi s pomanjkanjem železa-ne samo s ščitnico).
Imaš pa res zelo nizko dozo, tako da bi bilo res kar pametno ponovno pregledati kri...
Lp

(odgovor članu NELY84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?