|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čutiti otroka
19.9.2008 15:08:05   
sabi
lep pozdrav bodoče mamice!!
Imam eno vprašanje in sicersem v 20 tednu in vsak dan manj čutim otroka, ali je to normalno ali je lahko kakšen opozorilni znak?
(kako lahko začutimo, če plodu še utripa srček?)
lepo vas prosim za odgovore.
Lep dan še naprej
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čutiti otroka
19.9.2008 15:15:51   
Shuka
Sej ni rečeno, da ga moraš skoz čutiti, srčka pa sploh ne moreš začutiti lahko ga edinole slišiš z AS če ga imaš. Ponavadi se ti detece zna oglasiti zvečer ali ponoči ko spiš. Ni rečeno, da mora biti stalno živahno, tako kot mi nismo skoz v muvingu.
Če misliš da je kaj narobe pojdi na UZ.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.9.2008 15:16:59   
nejcko
Nekatere šele v 20. tednu sploh prvič začutijo otroka, drugače pa se otročka čuti kakšen dan bolj, kakšen dan manj, ni panike.

Sem pa opazila, sabi, pa oprosti moji neposrednosti, da si že prav panična. Lej, to je ful slabo za otročka ... daj pomiri se malo, pokliči svojega ginekologa in mu reči, da naj te nujno sprejme na pregled, zaupaj mu svoje strahove! Samo on te lahko pomiri, medtem ko bolj, ko boš prebirala raznorazne forume, bolj poš zmešana od vseh informcij , še bolj prestrašena in zmedena.

Resno ti svetujem, da se pomiriš, ker ... ne vem, no ... tile tvoji strahovi so že prav strašljivi.

Vse dobro ti želim, predvsem veliko notranjega miru in optimizma!!!!

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.9.2008 15:20:08   
Shuka
Včasih bi bilo bolje, če nosečnice forumov sploh takih postov kjer je kaj narobe, ne bi brale, ker takoj pomislimo na to da se tudi nam lahko kaj takega dogaja.

Sabi - samo pozitivno glej, ne obremenjuj se, če še nisi imela morfologije jo boš imela v roku tedna dveh in boš videla, da je vse OK.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.9.2008 15:42:52   
sabi
nejčko, vem da sem panična in vem da to ni dbro ne zame ne za otroka, vendar sem bila na morfologiji pri svoji G. in ji nekaj i bilo všeč, me je poslala v porodnišnico v Lj. na morfologijo šele naslednji teden in ker sem bila v dvomih kaj je narobe sem šla po nasvet k drugi  G.Ona mi je dala samo neke izvide z začetnicami,ki sploh ne vem kaj pomenijo, nato sem po telefonu poklicala svojo G. da ji povem za izvide in spet je rekla drug teden enkrat.Trapasto se mi zdi edino to, da si ne vzamejo časa da bi ti razložili vsaj bistvo.Kako naj ne bom po vsem tem panična?

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.9.2008 15:45:44   
Naja30
Jah, tukaj gor ti ne noremo kaj dosti pomagat. Morala bi takoj vprašat, kaj vse skupaj pomeni.
Edino to ti lahko rečem, da okoli 20t ni nujno, da vsak dan čutiš otroka. In še to, da če te ful skrbi, pojdi nazaj h G. Imaš pravico izvedet, kaj se dogaja.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.9.2008 16:04:26   
Lorencia
Imam občutek, morda se bo slišala grdo - ampak kot da bi si želela, da ti nekdo potrdi, da se bo zgodilo nekaj groznega.
Večkrat je bilo že omenjeno, da ti punce na forumu ne moremo pomagati in razrešiti, kaj tiste oznake od G. pomenijo, ker samo ona lahko to pove in moraš se postaviti za sebe in jasno in glasno vprašati za odgovore tam, kjer ti jih znajo dati...forum kot vidiš ni pravo mesto, le panično te dela...

Ena varijanta je tudi, da si ti sama psihično delaš občutek, da je vedno manj gibov, ker kot je videti si polna strahu. V 20.tednu dosti nosečnic sploh ne čuti otroka, kaj šele da bi ga vedno manj...tako da, v takšnem obdobju manj beri forume in bodi bolj vztrajna z vprašanji, ko se pogovarjaš s G.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.9.2008 18:36:26   
Najki
mah ti ginekologi so cudni. prou ne da se jim prostovoljno dajat info. moras jih sekirat z vprasanji, sicer pa jaz dobim vec info od sester kot od g. mislim halo? mi gre ze prav na jetra. ne se ji pustit odslovit, dokler ne bos zadovoljna z odgovori in informacijami.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.9.2008 12:22:59   
girly
Malo bolj zaupaj v zdravnike. če so te naročili naslednji teden na pregled, že vedo zakaj. Sicer pa tako kot so rekle punce pred mano: vprašaj kar te zanima. če si kar tiho ti seveda ne bodo nič povedali. Povej, da te skrbi in da te zanima kaj je narobe, zakaj moraš še na morfologijo v porodnišnico itd. Če boš vztrajna, boš odgovore tudi dobila. Sicer pa se ne obremenjuj toliko in uživaj.

Pa srečno!

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?