blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: carlyle Mi smo plačevali 5 eur/uro. In za njeno (ne)delo je bilo še to preveč. Tista, ki ti svetuje, kako nastopi, ima prav, da bodi urejena, ampak glede ostalega se res ne strinjam. Mislim, zakaj pa bi sploh hotela, da izpade kot da ti njim delaš uslugo?! Gre za preprost dogovor - oni te najamejo, da opraviš neko delo in ti si za to plačana. Res ne razumem, zakaj bi bilo potrebno še čustveno manipulirati. Kako bi se zdelo tebi, če bi se oni obnašali kot da jim moraš še čevlje poljubljati, ker ti plačajo. No, ampak mogoče sem samo jaz čudna, pa ne štekam. Veš, mi smo tudi imeli eno tako, ki je kar naprej nekaj blefirala, pa smo jo imeli počasi zadosti (plačevali smo jo, da nam sčisti, ne pa za vzbujanje občutkov krivde, ker mora delati in obnašanje kot da ona nam dela uslugo) in smo jo skenslali. Prav na živce mi je že šla. itak, da imaš prav, če si v vlogi tistega ki rabi čistilko, jaz sem pa njej povedala, kako se meni za denar. Glede tega kako se naj bi čistilo in se kasneje obnašalo pa toliko. Vedno sem bila prijazna, ne umatno prijazna, vedno sem naredila vse kar so zahtevali in se do maximuma potrudila, če ne bi me itak skenslali. to je logično. če ne bi bili zadovoljni, mi ne bi hodili še sedaj privat na obisk, čeprav že dve leti ne delam več tam. Še posebaj en nončko, ki ima 82 let in se pripelje do mene iz It , da me vidi, ko sem bila noseča, pa letos, ko sem rodila. Če si priden in vesten, pa še dober, iskren do njih, pol ni problema in vidijo, da so ti dali zaslužen denar. Je pa tako, da itak bi vsi na začetku hotli dat čim manj. Logično. Tudi jaz bi tako hotla, če bi koga najela. No tako, da se razume, da moraš bit tudi malo trgovec in se mogoče res grdo sliši kar sem napisala, ma biznis je bizvis, konec koncu denar rabiš za živet in se moraš znat zmenit. zakaj bi npr. jaz dobila 5e ker se nisem znala zmenit in nekdo, ki še slabše dela od mene dobi npr.9e?. No pa vsak naj se znajde po svoje.