mojca345
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalypso Takole ti bom rekla glede priimka, ker imam sama izkušnje glede tega. Moj sin nosi priimek po očetu, čeprav se nisma nikoli poročila, praktično nisma niti mela časa za to, ker sma šla kar kmalu po porodu tudi narazen. Res je, da lahko otroku daš kakeršenkoli priimek, tudi Bush, če ti tako paše, za to ne potrebuješ nobenega dovoljenja niti od Busha niti od njegovega očeta. Problem nastane, ko hočeš priimek spremenit. Takrat mora otrokov oče podpisat določene papirje, da se strinja s tem, ne glede na to, da si priimek dala otroku TI brez očetovega dovoljenja. In če se ne strinja z zamenjavo priimka, pa četudi na TVOJ dekliški priimek, si v temi. jaz svojemu otroku zato ne morem dati svojega priimka, čeprav z njegovim očetom nisva skupaj že več kot 5 let samo zato, ker tega on ne dovoli. To je pa neumno ane? Dobro premisli, da se ne boš kdaj tolkla po glavi. jaz bi na tvojem mestu celo nardila tako, da bi otroku dala oba priimka, odločitev pa je vsekakor samo tvoja. razumem zakaj bivši noče..... otroka sta naredila oba...in hoče, da ima otrok vsaj njegov priimek,če drugega ne...