blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 če gre samo za vonj pomaga soda bikarbona. potreseš po preprogi in pustis neki časa ( 10 minut) pa dobro posesaš ( ublaži vonj) sem pa na netu enkrat vidla da lahko zmešaš sodo bikarbono in boraks ( pol, pol), dodaš par kalplic eteričnega olja in isto fajn potreseš ter posesaš. Baje potem lepo diši samo tega sama še nisem poskusila. za madeže pa ne vem k nimam ravno dobrih izkušenj z njimi. zato mam pa tud samo en tepih v stanovanju O fuj! si ne predstavljam, da bi lulanje, bruhaliče in še kaj, kar smrdi, pol še z sodo gor packala, brez, da bi to sprala z veliiiko vode zunaj, pa čeprav vem, da se z sodo bikarbono čisti,.. Po mojem, ni druge, kot, da ga opereš, kot so ti napisale. Jaz bi ga z vodo zunaj sprala, pol pa dala dol, ga z venišom, fajn natrla, skrtačla in spet sprala. to bi pa ponavljala dokler, ne bi lepo dišal in dokler se ne bi spral, do čistega. Ma še bolje rečeno, bi ga stran vrgla, če ne bi bil nek drag tepih. si ne predstavljam, da mi se otroka po takem valjata, pa nisem neki sterilno usmerjena. .