|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   če zamenja dan za noč
26.2.2008 21:22:44   
livia
Sej ne vem ali je naša pupa zamenjala dan za noč, ali gre za kaj drugega.
Situacija je taka:
Stari smo 3 tedne.
Čez dan se dojiva na 3-3,5 ure. Mleka je dovolj, tako da lepo napreduje.
Ko jo čez dan podojim, jo odložim na kavč in v nekaj minutah zaspi (če ne zaspi že na joški) in odspi do naslednjega dojenja. Tako je vse do popoldanskega dojenja, recimo okoli 18h ure. Takrat ni šans, da bo zaspala, joče, hoče bit po rokah in da se jo nosi, medtem ko se č dan zna tudi sama zamotit in zaspat. Najhujši problem je ponoči, ko se hoče včasih dojit tudi na dve uri ali na uro in ko jo po dojenju odložim, ne zna sama zaspat, ampak išče družbo, joče. Čim jo dvignem je ok, ko jo odložim v zibelko pa spet jok.
Krčev nima.
Dude ne sprejme.
Nočem naredit iste napake kot pri prvi, ko sem jo uspavala na rokah (z nošenjem in petjem pesmic) in to več kot eno leto.
Zakaj nespi ponoči tako kot dopoldan podnevi? V kosu 3 ur in več.
Ali naj jo čez dan raje kar malo zbujam in umetno držim pokonci?
Malo sem že pozabila, kolk naj bi bili taki otroci sploh budni čez dan, če odštejemo čas, ko se dojijo in previjajo.
Nujno bi se rabila naspat, ker imam že 12 dni sinusitis in močne glavobole zaradi tega, da že itak težko spim, potem pa še tamala vsako uro nekaj hoče od mene. Mož ne more pomagat, ker trnutno spi pri tavečji, ki se zaradi kašlja večkrat na noč zbudi.
Pomagate z nasveti in vašimi izkušnjami.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: če zamenja dan za noč
26.2.2008 21:39:16   
Jenny Anny
Pri nas je blo podobno, čez dan zaspala brez problema, zvečer smo nosili kot nori, da je zaspala.
Dude ni marala (sedaj jo obožuje, ampak jo je sprejela šele pri 3m!!!!).

No enega dneva, ko sem billa čisto na tleh, sem se odločila, da je pač ne morem nosit in je nisem, sicer je bil jok, ampak sem bila skoz poleg nje in ji prigovarjala in tolažla in vse živo. No veliko sem si pomagala tudi s knjigo Peantlyeve: Otroško spanje brez joka v sanje.

A imaš podnevi ko jo daš spat zatemnjeno, to bi jo mogoče lahko zmedlo, da zamenja dan za noč.

Drugač pe ne vem kaj bi, priporočam ti to knjigo, nam je pomagala (čeprav imamo občasno še probleme, pri  otrocih je zmeraj kaj).

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: če zamenja dan za noč
26.2.2008 21:44:31   
wing
Najbrž je res zamenjala dan in noč. Moja punčka je imela enake fore prvi mesec kot opisuješ.Čez dan je kar spala in spala kot top.Ponoči pa bistra, me je gledala bistro kot miš z moke ob najbolj nemogočih urah. Patronažna mi je potem rekla, da naj jo čez dan nekako ne pustiva toliko spat , jo naj budiva in animirava, zvečer pa ustvariva rutino z igranjem-kopanjem-hranjenjem, tako da bo zvečer zaspala od utrujenosti. Pa ni takoj vžgalo, ampak počasi počasi so prišle noči z nekaj več spanca v kosu. Je pa držalo pri meni to, ko pravijo, da bo novorojenček buden kot mamica zadnje mesece nosečnosti. Takrat sem se zbujala od 2 ponoči skoraj na uro-žejna, pa lulat, pa žejna ,pa lulat, zjutraj, ko je bilo treba vstat, pa bi kar spala. Z malo je bilo pol istouser posted image Od prečutih noči, pa še zdelana od poroda sem bila kot zombi dobesedno.
Probaj jo malo zbujat čez dan, za zvečer pa jo malo izmučit, pa bo. Sicer pa sčasoma se bo uredilo tudi njeno dojemanje časa samo od sebe. Čimmanj prečutih noči ti želimuser posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: če zamenja dan za noč
26.2.2008 21:45:25   
livia
Pantleyevo knjigo poznam. Brala sem jo 2 krat in uporabila pri prvem otroku.
V bistvu je problem, da ko začne jokat, jo takoj vzamem k sebi, ker se bojim, da bo zbudila starejšo, jo dan na joško, da se pocrklja in spet odložim. Samo to lahko delam tudi do 5 krat in v tem času mine že ena ura od prejšnjega hranjenja, tako da nikoli ne spim več kot kako uro.

Čez dan ne zatemnjujem prostora kjer spi.

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: če zamenja dan za noč
26.2.2008 21:53:03   
silvy


Dan je lepši, ker sta ob meni Neli (9.4.2006) in Vita (6.2.2008)!

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 4


Stran: [1]

Stran: [1]
Pojdi na: Izberi forumForum---------------------- [Zanositev] - - Želimo si novega člana - - Težave z zanositvijo - - Posvojitev, rejništvo - - Upamo skupaj [Nosečnost] - - Nosečnost in porod - - Kaj potrebujem za novorojenčka? - - Porodnišnica - - Spontani splav - - Prehrana nosečnic - - Čvekanje v pričakovanju - - - - Rodili smo! - - - - Imena - - - - Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov - - - - Izvorne celice - - Telovadba [Dojenček] - - Novorojenček, dojenček - - - - Razvoj otroka, razvojna ambulanta - - - - Povezano starševstvo - - Nedonošenčki - - Dojenje in dodajanje - - Alergija - - Uvajanje goste hrane - - Po porodu - - Starši čvekamo - - Dvojčki, trojčki, četverčki [Otrok] - - Otroci - - Otroci s posebnimi potrebami - - Od šolarčka do šolarja - - Otroška oprema - - Vzgoja - - Vrtec in varstvo - - Prehrana otrok - - Čvekamo o naših otrocih - - Migajmo skupaj [Partnerstvo] - - Poroka, krst, obletnice ... - - Družina in partnerski odnosi - - Spolnost - - Družinska zakonodaja - - Finančne dileme starševstva - - V objemu žalosti - - Očkov forum [Družinsko življenje] - - Izleti in počitnice - - - - Počitnice na Jadranu - - - - Gorništvo z otroki - - - - - - Trenutne razmere v gorah - - - - - - Znanje in oprema - - - - - - Julijske Alpe - - - - - - Predgorja Julijskih Alp - - - - - - Kamniško-Savinjske Alpe - - - - - - Karavanke - - - - - - Dolenjska - - - - - - Posavsko hribovje - - - - - - Primorska in Notranjska - - - - - - Gore severovzhodne Slovenije - - - - Kampiranje - - Ustvarjamo skupaj - - Igre, izštevanke, pesmice... - - Gospodinjski nasveti - - Tehnika - - Naš vsakdan - - - - Knjiga, film in glasba - - - - Čestitke - - - - Gradnja - - Naše zdravje - - Kuhajmo skupaj - - Hujšanje - - Hišni ljubljenčki - - - - Živali iščejo nov dom - - Od rožce do solatke - - Lepota in moda - - - - Nosečniško razvajanje [Skupnost RR] - - O portalu - - - - FAQ - Pogosto zastavljena vprašanja - - - - Kje pa tebe čevelj žuli? - - Dobrodelnost - - Srečanja, družabni dogodki - - Zbirateljstvo - - Statistika RR - - Čvekanje ... v tri dni ... - - - - Zabava - - Nagradne igre portala RingaRaja





Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5

Copyright 2001-2007 Ringaraja.net, Danu d.o.o. | ISSN 1854-5335



Verjamem, da ti ni lahko. Če te to kaj potolaži: mi še danes (pri 10 mesecih) spimo tako. Zbujam se v povprečju do 5-10x na noč. Grozno. Pobralo me bo.
Kaj pa če jo matrajo krčki, če praviš da joče? Po mojem je še premajhna za kakršnkoli presojanje. Počakaj še malo...

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: če zamenja dan za noč
26.2.2008 22:03:04   
vesel
Hoj nč bat! Naša je bla ista. Pol sm naredla eno foro,namreč kupila sm adapt.mleko od firme Milupa Milumil1 to je mleko,ko je fulll nasitno. In sem ji dajala takrat,preden je sla spat za lahko noč in se je stvar full poboljsala in je zacela spati ponoči.Enkrat se je še zbudila okoli  4h zjutraj,je malo pojedla in zaspala do 7.30h!LP

_____________________________

druzina je zame vse!!

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: če zamenja dan za noč
27.2.2008 7:53:43   
želva
Pri nas je bilo isto tja nekje do prvega meseca.Stvar smo pa rešili tako, da sem jaz spala na hrbtu, tamala pa na mojem trebuhu.Zgleda, da ji je pasala toplota, pa moj vonj in sva potegnile tud po 4 ure, kar se mi je zdel čisti luksuz.Mož me je sicer kregal, da mora v svoji posteljici spat, to pa naši ni pasal niti pod razno in sem jo imela prvi mesec vedno pri sebi v postelji.Pol se je pa kar sama navadilav svoji postelji spat in zdaj spimo po 6-7 ur neprekinjeno.Mogoče se tud tvoja rabi samo tiškat.

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: če zamenja dan za noč
27.2.2008 8:11:47   
anita4
Tudi pri nam je bilo tako kot praviš ti "Želva".
Prvi mesec je skoraj večinoma prespal na meni ali pa kr zraven mene , tako da če je bil jok kr jooško v usta in je mami spala kakor tudi Luka.
Res pa ne me vprašati koliko je čez noč , ker ko mu je zapaslao je vlekeluser posted image user posted image .
Zdaj pa ga že ob 21.00 zmanjka(star 2 meseca in 15 dni),ga damo v posteljico in spi ...prvo rundo do 2 oz.pol treh , potem se podojiva in seveda ker mi na dojki zaspi rabi še okrog 5 zjutraj hranjenje.
Nakar ima ur ob 7 zjutraj da se zbudi, zamenjava pleničko , preoblečeva in pred 8 že spet spi .
Tako da do zdaj ni bilo problemov, upam da se bo pri tebi kamlu situacija umirila.
Lp
Anita


_____________________________

Und alles nur weil ich dich liebe...und ich nicht weiss wie ich dir sagen soll,
komm ich zeig dir wie gross meine liebe ist
und bringe mich fuer dich um.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: če zamenja dan za noč
27.2.2008 15:48:03   
livia
Krči niso, ker joka samo za pozornost. Pač ne da se ji bit sami v zibelki. Ona bi družbo.

Adaptirano mleko ne pali, ker je samo na joški. Če ji turim flaško, ne sprejme, pa če še tako ustrajam.

Patronažna mi je danes rekla, naj je čez dan ne zbujam, da bo že sama od sebe pogruntala kdaj je čas za spanje. Je po mojem res še premajhna za kako metodo po knjigah.
Sicer je bilo pa to noč ful ok. Dojenje ob 22h, ob 2h in ob 5:30h. Vmes nič joka, samo odložila sem jo po dojenju in je zaspala sama od sebe. Mogoče pa bo. Ko bi bilo vsaj več takih noči.

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: če zamenja dan za noč
27.2.2008 23:08:55   
december06
IZVIRNO SPOROČILO: wing

Je pa držalo pri meni to, ko pravijo, da bo novorojenček buden kot mamica zadnje mesece nosečnosti. Takrat sem se zbujala od 2 ponoči skoraj na uro-žejna, pa lulat, pa žejna ,pa lulat, zjutraj, ko je bilo treba vstat, pa bi kar spala. Z malo je bilo pol istouser posted image Od prečutih noči, pa še zdelana od poroda sem bila kot zombi dobesedno.



wing očtino bo kar držalo user posted image user posted image user posted image user posted image , ker naš je pa samo spal, tako kot je mamica. Da smo ga morali zbujat za jest, da se je kaj redil. No, potem je bilo drugače, 3x na noč, zdaj pri skoraj 6m pa 1x zjutraj.

livia se mi zdi, da je res nekaj takšnega, da je zamenjala noč za dan. Probaj jo čez dan več imeti budno, čeprav, vem da je težko. Mi smo očitno elegantno to zadevo rešili, oz. sploh nismo imeli problema, ker imamo enosobno stanovanje in je bilo čez dan zelo glasno, pa še ogromno obiskov na začetku..... ponoči pa taka tišina, da res ni mogel reagirat kako drugače. Probaj še to. No, zdaj pa se mu čez dan sploh ne da kaj spati, le v vozičku, če smo zunaj. Se zelo spremeni, tako da se bo pri vas tudi. Pa da se čimprej malo naspiš.


(odgovor članu wing)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: če zamenja dan za noč
28.2.2008 9:31:48   
sanosan
Jaz ti toplo priporočam, da jo pristaviš, takrat ko joka in če ne gre drugače, naj spi zraven tebe. Sama imam 4.mesečno hčerko in je prvi mesec tudi čez dan lepo jedla in zaspala, po 17. uri pa je več jokala. Ugotovila sem, da je takrat pač rabla več pozornosti in sma se posledično tudi bolj pogosto dojile (tudi na 1 uro, ko je čez dan jedla na 4 ure). Po potrebi je spala zraven mene, da nisem rabla vstajat in dojit, sma se kar leže podojile in je zaspala naprej. Vse se je hitro umirilo in sedaj ni panike popoldan. Ne ji dajat flaške, ne je puščat, da joka, samo vzami jo k sebi, tudi v posteljo, če je treba (v osnovi zaradi tebe, da se spočiješ in mogoče naspiš), boš videla, da bo bolje.

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?