|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   če se ne drži dogovora
22.2.2008 7:22:00   
pikapaka
A imate kakšen nasvet kaj lahko naredim, če otrokov oče noče pripreljati nazaj otroka takrat, ko ima določeno. Povedal mi je, da ga bo propeljal takrta, ko on hoče, pa čeprav to pomeni 5 ur prej ali pa en dan kasneje.  Še to je povedal, da me ne bo prej obvesatil ampak otrok bo nazak ko bo.
Na sodišču imama napisano kdaj je otrok pri njem in do sedaj načeloma ni bilo problemov, sedaj pa mi je povedal, da se on ne bo več držal napisanega, ker kaj mu pa kdo lahko.
Pa še to kaj lahko narediš, če ne plačuje v času ko ima določeno, včasih prej, v večini pa kasneje.

Hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: če se ne drži dogovora
22.2.2008 7:46:11   
tina a
Glede tega, da se ne drži sodno določene ure ali dneva "vračila" otroka ga lahko mirno prijaviš policiji za ugrabitev. Prav tako lahko na odišču sprožiš postopek za zmanjšanje stikov. Najbolje pa je da se obrneš tudi na pristojen CSD.

Kar se pa plačila tiče - če zamuja samo nekaj dni nimaš veliko možnosti. V kolikor pa zamuja več časa - mesec, dva, pa preživnino daš na izvršbo in hkrati na policiji narediš prijavo za zanemarjanje mladoletne osebe (nekaj takega).

Vsekakor pa upam, da se boš lahko zmenila z očetom (ki to počne samo zato, da ti nagaja).

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu pikapaka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.2.2008 9:04:38   
jagoda77
jaz bi se na tvojem mestu prvo z njim pogovorila in se zmenila, da bi ti vsaj prej sporočil kako pa kaj, da bi vedela kdaj otrok pride. NE da boš sedaj cele dneve doma in samo čakala, a ka bo danes pripeljal ob 12h ali ob 6h zvečer.

Zdaj pardnevno zamujanje plačevanje preživnine je tko... sej včasih tud rok za položnice zamudimo... Če je pa to več mesecev, potem imaš pa sodišče tukaj.

(odgovor članu pikapaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2008 9:26:14   
TIA22
Meni bi samo enkrat naredil, da ga nebi pripeljal ob določenem času. Takoj bi poklicala policijo-pa ne ker bi hotela zaostrovati zadevo, ampak ker bi me skrbelo in če se oče ne zna držati dogovorjenega, bi me resno skrbelo!  Če se dogovora ne drži, lahko podaš predlog za spremembo stikov-se da pod urgentno-in ti lahko sodišče določi točen kraj in čas stika! ( Jaz sem imela točno določeno da sta lahko v knjižnici ali na igralih in ga ni smel nikamor drugam peljati!!!)

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2008 9:30:08   
jagoda77
pa sej je otrok z očetom, kaj če biti pa tko hudega

predstavljaj si, da bi ti zamudila z otrokom k očetu, če bi se tako zmenila, pa bi ti oče takoj policijo poslal za vrat, ker ga je pač skrbel... verjetno se najprej poskusiš pogovorit s človekom, ne pa takoj policaje... user posted image
saj jaz vem, da bi morala bit res kriza, da bi policijo klicala za karkoli

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.2.2008 9:38:17   
TIA22
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

predstavljaj si, da bi ti zamudila z otrokom k očetu, če bi se tako zmenila, pa bi ti oče takoj policijo poslal za vrat, ker ga je pač skrbel... verjetno se najprej poskusiš pogovorit s človekom, ne pa takoj policaje... user posted image

Jagoda, verjetno bi morala pojasniti, posebej poudariti, da JAZ v mojem primeru-ker vem kakšen je oče mojega otroka-bi poklicala policijo. Tu je drugo ozadje, kot pri pikapaki verjetno. Če se sklene dogovor, se ga je treba držati!!!!!!!

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2008 9:41:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

Jagoda jaz predvidevam, da sta šla narazen zato, ker se nista mogla dogovoriti. Tudi stike imata določene na sodišču zato, ker se nista mogla dogovoriti. Tako da očitno se dogovarjati ne da, sploh če ti nekdo reče, da sklepov sodišča ne bo upošteval, da zanj nobena pravila ne veljajo.

Jaz bi mu povedala, da bom naslednjič poklicala policijo, potem pa kakor želi. In bi jo res.

(odgovor članu jagoda77)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2008 10:01:07   
smigli
Tudi jaz bi ga najprej opozorila in ga seznanila s posledicami, nato pa brez pomisleka policija, halo tukej ga. Novak, moj bivši .........

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2008 10:32:52   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: pikapaka

Povedal mi je, da ga bo propeljal takrta, ko on hoče, pa čeprav to pomeni 5 ur prej ali pa en dan kasneje.  Še to je povedal, da me ne bo prej obvesatil ampak otrok bo nazak ko bo.
Na sodišču imama napisano kdaj je otrok pri njem in do sedaj načeloma ni bilo problemov, sedaj pa mi je povedal, da se on ne bo več držal napisanega, ker kaj mu pa kdo lahko.

Meni je iz tega jasno, da se z njim ne da nekaj hudega dogovarjat. Glede na to, da je rekel kaj pa mu kdo lahko - pogovor z njim ne bo zalegel.

Žal bo(š) morala na policijo ali pa vsaj na nek pravni pouk.

Jaz sem se glede preživnine obrnila na CSD (ni je nakazal) in so mi tam povedali, da niso pristojni ter da naj mu zaupam in počakam še nekaj časa. Mene elektro in plinovod ne vpraša ali imam "čas" ali ne ... ampak zahteva svoje. Tako boš morala tudi ti zahtevat svoje.

Najslabše je zaostrovat zadeve, ampak včasih ne gre. Res ne gre. Ker če se najdeta dva pametna in odrasla človeka se lahko pogovoriš marsikaj. Ko pa na eni strani (pa ni določeno kdo je to - lahko je mama ali pa oče) naletiš na osebo, ki v tebi vidi nekega sovražnika, zadeve ne moreš več mirno peljat.

Jaz in moj bivši ne komunicirava že več kot pol leta. Med nama ni trohice komunikacije. Občasno prileti kak sms to pa je vse. Vse se dogovarja z 9letnikom in 7letnico. Od tega kam gredo, kdaj gredo in kdaj pridejo. Tako nazadnje tudi jaz nisem vedela za koliko časa gredo in kam sploh gredo.

Če želiš pa kaj več na to temo pa mi piši na zs.

user posted image

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu pikapaka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?