|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   če že vsi čez tašče, pa še moj prispevek
4.12.2006 22:02:42   
Anonimen
Torej, moja v.d. tašča je živ hudič. Sej po svoje jo razumem. Namreč s tastom sta se ločila po 25 letih zakona, ker je imel drugo (15 let). Ona se je odselila v hišo, tast s svojo, moj pa je dobil stanovanje. Vem, da ji ni bilo lahko, ampak sem prepričana, da je pol sama kriva. Jo je namreč samo čvekanje, samo od kolegice do kolegice in kavice pa čvek in naslednji dan se vse ponovi. Za gospodinjstvo ji nikoli ni bilo, stanovanja ni nikoli pospravila z izgovorom, da ureja hišo in se bodo kmali preselili (to je govorila 8 let). Ko sva z mojim začela naju je poskušala na vse načine spraviti narazen, mene je opravljala po mestu še preden me je osebno spoznala. Po slabem letu najine zveze je prišla domov k moji mami na pogovor. Je bil pravi šok, ker sem bila doma (je pričakovala, da bom v šoli) in naklapala, da smo mi iz delavske družine oni pa iz meščanske in dejansko ne paševa skupaj.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Pa on naj bi imel visoko, vitko in svetlolaso - sama pa sem pravo nasprotje temu. Ne rabim omenjat v kakem šoku sva bile z mamo. V glavnem s tem je nadaljevala še vrsto let - pred mano je celo ponujala in hvalila druga dekleta. Nikoli nisem bila povabljena k njej v hišo, niti na kosilo ali kaj podobnega. KO sem zanosila je celo nosečnost zatrjevala, da bo punčka. Ko sva ji povedala, da bo fantek tega seveda ni verjela. Ko sem bila že čez PDP je zmeraj klicala in spraševala kako je njena vnukinja in kdaj bo prišla. Kupila je celo nekaj punčkastih kompletkovuser posted image user posted image user posted image  . Po porodu je prišla k meni v porodnišnico, seveda brez vsega in tudi brez punčkastih kompletkov (jih ima še zdaj doma) in moji cimri začela naklepat cel svo život in kako je boga,......., vnuka še pogledala ni. Zanimalo jo je samo kako se piše, ker z mojim nisva poročena. Ko je zvedela, da sem piše po mojem (ona je namreč vzela svoj deklišli priimek po ličitvi) se je namrščila in rekla, da dokler se ne  poročiva, bi se tamali moral pisati po meni, ker to ni njegov otrok user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in torej tudi ne njen vnuk. SEveda je dodala tudi to, da če potrebujem pomoč naj mi ne bo nerodno prositi moje mameuser posted image user posted image user posted image user posted image , ker ona ni za manuelna dela (njen stavek). Moj ji je povedal par krepkih in dodal, da če je ne zanima njen vnuk potem naj k nam ne hodi. In ni - leto in pol se ni ne oglasila, ne poklicala, ni prišla na obisk,.......... Potem pa je bila poroka njenega nečaka, kamor sva pla tudi midva z mojim in smo se silom prlike začeli nekaj pogovarjat in je kasneje prišla pogledat vnuka, ko je bil ta star skoraj 2 leti. Zdaj pride večkrat n obisk, pa še vedno tamalega samo pozdravi, ostalo pa je samo čvek o stvareh in ljudeh, ki jih sploh ne  poznam. Vnuk ji je zadnja briga. Da ne omenim, da pride k nam izključno med vilendi in vedno za čas kosila in ostane do večerje. Tako da se še fino naje zraven. Mi še vedno k njej nismo bili povabljeni.

In tako jadramo iz dneva v dan. Samo zaradi tamalega jo prenašam in sem tiho, mislim pa si svoje. Ker to po moje ni normalno, ampak spremenila je ne bom, sploh pa se ne trudim. Za čas obiska poskušam biti vljudna, kakih blaznih stvari o sebi in o nas pa ji tudi ne razčagamo. Pozitivna stvar nejnega odnosa do mene je, da sva se odselila 100 km stran in se imamo (sploh zdaj ko smo trije) super. Je težko, ker nimamo nobene pomoči blizu, imamo pa mir in intimo.

Lp, Mojca
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: če že vsi čez tašče, pa še moj prispevek
4.12.2006 22:08:33   
Slončica
Ko se bo napovedala se odpravite na celodnevni izlet pa jo pustite pred vrati, če postopek parkrat ponoviš je uspeh zagarantiranuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.12.2006 22:13:42   
Anonimen
Ne gre. Ko sva bila še sama, sva odšla v Avstrijo in naju ni bilo cel dan. Je pares, da sva pozabila prižgano lučko v dnevni. V glavnem, zvečer prideva domov in ona vsa nakurjena v avtu pred blokom. Baje naju je cel dan čakala in zvonila, ker sva bila doma, ker je bila luč, ampak sva se ji ziher izognila pri zadnjem vhodu in...... Skratka cel halo in to zunaj pred blokom. Ona pa sploh ni pokliccala in se je vozila 100 km od doma brez da bi preverila ali imava kak plan.

Lp

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2006 22:21:06   
ona
Joj,joj,joj,še dobro,da nimam tašče,je pokojnauser posted image
Mi pa tast včasih pije kri,a se da preživet!
jaz samo upam,da jaz ne bom nekoč taka tašča in,da bo vse normalno,ker to kar pišeš ti,ne spada pod normalo!
Še dobro,da sta daleč,ampak očitno še preblizuuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2006 22:25:49   
Anonimen
Tudi jaz upam, da ne bom nikoli taka. Pa sploh je ne razumem, ker živi popolnoma sama v veliki hiši. vsi se je izogibajo, tudi t.i. kolegice. Ko bi se lahko tako lepo imeli, ampak taka je njena želja. In vztraja. In zadnja leta svojeg aživljenja bo živela popolnoma sama in osamljena. Pa čeprav meščanskega stanu.

Lp

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2006 22:40:55   
Anonimen
user posted image user posted image , ta tastara pa je en kaliber. Uf, res ste lahko srečni, da ste 100 km proč od nje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.12.2006 22:46:06   
til
Pa kaj je s tem taščamuser posted image ! Pa ste sigurni da ne rabi kakšne pomoči?

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.12.2006 23:27:42   
Miss Piggy
user posted image

(odgovor članu til)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.12.2006 6:38:21   
srki
Tale tašča je pa res mimo no. Samo kaj češ, tudi taki morajo živet.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.12.2006 7:27:25   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: til

Pa kaj je s tem taščamuser posted image ! Pa ste sigurni da ne rabi kakšne pomoči?

Vsi, ki jo poznamo smo v to trdno prepričani, ampak kdo ji naj to omeni. Nanj se bo zgrnila vsa njena norija/žlehtnoba/hudobija/............  Ona je sploh pripravljena sprejeti samo tako pomoč, s katero se materialno ali "prehrambeno" opomore user posted image user posted image user posted image  (sicer ima veliko in dost vredno hišo, dost velik mesečni prihodek in moževo rento, ampak revnejše od sebe je tako fajn izkoriščatuser posted image user posted image user posted image )

Lp

(odgovor članu til)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.12.2006 8:42:40   
tanikaa
Preprosto. V soboto, petek jo pokliči in ji povej, da naj za vikend ne hodi k vam, ker vas ne bo doma, ker morate iti tja in tja. Enkrat na mesec je čas za taščico, ostali vikendi so vaši. Halo??? Zakaj pa bi jo morala gledati vsak vikend, ji streči, kuhati... Saj je to prav fino, samo če imaš taščo rad. Če pa je ne maraš pa je taka vipera kot ona, pa je že 1 ura preveč.

Vikendi so za cartanje in ne za nadležne tašče. Reši se je po kratkem postopku.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.12.2006 9:07:18   
soncece24
user posted image user posted image user posted image joj, sem se nasmejala ob tej zgodbi. Ta pa je taprava vaška opravljivka user posted image user posted image Kaj pa če parkrat obratno naredite? Se hladno prisvetite na obisk in ostanete cel dan? Jaz bi sigurno, naj vidi kak je fajn. Seveda brez najave. Če bo kaj začudena ji kr povej, da ste pač imeli željo po izletu in si se bala, da bo spet cel dan pred blokom čakala, pa si rajši kr k njej prišla ...

Ob vsakem prispevku mam mojo taščo rajši user posted image user posted image zgleda, da je ena redkih zelo zelo normalnih žensk njene generacije ker kolkor tu berem so ene res user posted image user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.12.2006 9:30:59   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

Ob vsakem prispevku mam mojo taščo rajši user posted image user posted image zgleda, da je ena redkih zelo zelo normalnih žensk njene generacije ker kolkor tu berem so ene res user posted image user posted image

Sve že dve. Blagor nama. In upam, da bove tudi midve taka sončeka.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.12.2006 9:40:09   
Sita

Tudi jaz svojo. Blizu živi, pa se včasih po dva meseca ali tudi več ne vidiva. Ona mene pusti pri miru in jaz njo. Kadar pa pridemo tja, je pa zmeraj prijazna. In če ona slučajno zaide k meni (ne more hodit po stopnicah, zato ne pride, do nas je pa kar nekaj stopnic), ji kaj postrežem, malo poklepetava in gre (samo to resnično redko - če ima zdravnika, pa drugih njenih sorodnic ni doma).
Z mano tudi nima kaj čvekat, ker nisem opravljive sorte in nikogar ne poznam - se ne menim za druge. Ali pa zmeraj rečem: "Vsak po svoje, ima že razlog, da je tak. Ne poznam tega človeka, zato ne morem sodit." In tako mi nima več kaj reči. O sebi ji pa tudi ne morem kaj povedat, ker potem že drug dan vsi vedo. Ona je kot telefon. user posted image  Zato jo lahko zmeraj vprašam samo za zdravje in to je vse. Potem mi pa itak kakšno uro razlaga, kako jo boli to in ono. user posted image

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

Neposredna povezava do sporočila: 14
5.12.2006 9:43:39   
Sita
Aja, pa rada jo sprašujem, kako so živeli včasih, ko je bila mlada ... Potem mi pa pove toliko lepih pripetljajev in tudi vse tiste, ki jih je moj mož ušpičil kot otrok. To me pa zmeraj zanima. In ona je vsa vesela, ko lahko govori, govori, .... pač dvojček po horoskopu. user posted image

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.12.2006 12:00:08   
Anonimen
Meni se take osebe smilijo. Res, smilijo. Prav uboge so, nimajo lastnega življenja, bežijo pred lastnimi težavami in so se z njimi nesposobne soočit. Ker če bi se soočile, bi videle, kakšne osebe pravzaprav so. Samo lupina, brez osebnosti, prazni. In ker to globoko v sebi vejo, si rajši pred tem zatiskajo oči, opravljajo druge in s tem hranijo svoj praznino. So čustveno nezreli, za svoje probleme krivijo druge (a ni najlepše, če niso nikoli za nič kriv?) in mislijo, da se svet vrti okoli njih, da se morajo vsi ravnati tako, kot si oni zamislijo. Njihovo najljubše orožje pa je čustveno izsiljevanje.

Stikov bi imela toliko kot bi sama hotela. To bi pomenilo, da bi šla ob vikendih na izlete, ali pa bi jo poklicala in na točno določen datum, ko bi sama želela jo videt, povabila na kosilo, rekoč, da nas naslednja dva vikenda ne bo doma, ker gremo na obiske (četudi ne). Imam svoje življenej, otroka, za katerega je potrebno skrbeti in ne rabim skrbeti in ujčkat in ajčkat še drugih ljudi, ki so dovolj stari, da za svojo čustveno plat življenja poskrbijo sami.

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
5.12.2006 13:30:36   
mojcaziga

user posted image user posted image user posted image joj, sem se nasmejala ob tej zgodbi. Ta pa je taprava vaška opravljivka user posted image user posted image Kaj pa če parkrat obratno naredite? Se hladno prisvetite na obisk in ostanete cel dan? Jaz bi sigurno, naj vidi kak je fajn. Seveda brez najave. Če bo kaj začudena ji kr povej, da ste pač imeli željo po izletu in si se bala, da bo spet cel dan pred blokom čakala, pa si rajši kr k njej prišla ...

Smo poskusili, pa ne uspe. Namreč, ker ima lepo in precek urejeno hišo, ima okoli tudi fajn ograjo (proti nepridipravom) in ima dovoz in vhod na samo parcelo vedno zaklenjen. Lahko bi pa stali na ulici in čakali, da odpre dovoz user posted image  user posted image user posted image , pa imamo dovolj pametnega dela.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 17
5.12.2006 13:56:09   
soncece24
A misliš, da vas ne bi spustila v hišo, če pridete na obisk?user posted image user posted image user posted image user posted image Pol je jaz tudi ne bi spustila čez vrata, če bi k meni prišla. Če jaz nisem dobrodošla pri nekom, potem tisti tudi pri meni ni dobrodošel. Pa naj bo to tašča ali pa kdorkoli.

Mislim, da boste morali postavit neka pravila kdaj se k vam hodi in kdaj ne, da se prej pokliče in najavi/vpraša, če lahko pride. Če bo zaradi tega užaljena in nikoli več prišla ne jemlji tega kot izgubo (da tvoj otrok ne bo videl babice), ker kot zgleda tudi če pride ni nič od nje. Je isto, če malemu sliko pokažeš in rečeš, vidiš, to je tvoja babi. Žal bi jaz tak postopala v tvojem primeru. Ker sosede obirat lahko gre kam drugam, jest pa v gostilno.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.12.2006 14:02:53   
piščanc
tole je odgovor Gine v enem drugem postu s katerim se strinjam 100%

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Kaj naj ti rečem, različni smo. Ona očitno ne mara strežbe. Pa za zelo domače vas jemlje. V bistvu za otroke. Ma brez veze se je sekirat. Vem, da se vsak otrok tepe za starševsko ljubezen, vendar ti povem, da mamina ljubezen ni pogoj za tvojo srečo, pa če se še tako čudno sliši. Tudi brez njenega priznanja, brez njenega sprejemanja in strašne zaželjenosti, lahko komot živiš srečno življenje.Edino moraš pa v sebi sprejeti to, da to ni tako pomembna reč. Mislim sprejeti moraš mamo pač tako, kot je. Saj si ne more pomagat, če ji nekaj v možganih fali. Vzami jo kot bolnika. Potem ji ne moreš zamerit. Pa še to si dopovej, da če se boš sekirala ali pa ne, stvari ne bodo niti majčkeno drugačne. Tako je, ne glede na to, ali se postaviš na glavo ali pa se smeješ. A ni potem boljše se smejati? 

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.12.2006 12:20:13   
CAPA

user posted image user posted image joj, sem se nasmejala ob tej zgodbi. Ta pa je taprava vaška opravljivka user posted image user posted image

Ob vsakem prispevku mam mojo taščo rajši zgleda, da je ena redkih zelo zelo normalnih žensk njene generacije ker kolkor tu berem so ene res

ME TOO!!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.12.2006 22:38:08   
Pupica
IZVIRNO SPOROČILO: Slončica

Ko se bo napovedala se odpravite na celodnevni izlet pa jo pustite pred vrati, če postopek parkrat ponoviš je uspeh zagarantiranuser posted image

ta ja, ta je dobrauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.12.2006 22:51:28   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

SEveda je dodala tudi to, da če potrebujem pomoč naj mi ne bo nerodno prositi moje mameuser posted image user posted image user posted image user posted image , ker ona ni za manuelna dela (njen stavek).

O mater, tule sem se pa narežalauser posted image . No ja, vsaj odkrita je. Čeprav je verjetno malo bolna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.12.2006 8:25:02   
blue sky
Anonimna, tvoja tašča je res pravi user posted image .

Jaz bi se na tvojem mestu z družino preselila vsaj 1000 km stran ali pa kar na drugi konec sveta, da bi imela mir pred njo user posted image .

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.12.2006 12:29:42   
tulip
Ko vaju 100 km ne loči več.....je pa taprava stvar!!!user posted image

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?