Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: čaj iz kumine in janeža 25.5.2006 19:43:38
|
|
|
|
TONČI.
|
Jaz sem veliko spila čaja LUMPI. Za lumpije seveda. Ne res tega čaja sem spila na litre. Notri je pa kumina, janež in komarček. Mali ni imel niti enega krča, ne vem a je to samo zaradi čaja ali še zaradi moje prehrane. Res sem se merkala. Se je splačalo.
|
|
|
|
RE: čaj iz kumine in janeža 25.5.2006 22:03:38
|
|
|
|
butara
|
Jaz sem si prvih 5 mesecev vsako jutro skuhala velik lonec čaja - vanj sem pa dala janež in kumino. Količino bi težko opredelila, je bilo vedno bolj "na oko". Ampak dete ni več imelo krčev, ko sem začela piti ta čaj.
|
|
|
|
RE: čaj iz kumine in janeža 25.5.2006 22:06:07
|
|
|
|
natalia
|
jaz nisem dojila, pa sem dala 5 cvetov kamilic, 5 zrnc kumine in 5 zrnc janeža, vrelo cca. 1 minuto. pri nas ni pomagalo. lp
|
|
RE: čaj iz kumine in janeža 25.5.2006 22:13:21
|
|
|
|
mojčika
|
1 žlička kamilic, 1/3 žličke kumine, nekaj zrnic janeža, stoji naj 5 minut, malo sladkano, saj sladke kamilice bolj pomagajo, nesladkan tak čaj pa uporabljamo tudi za pripravo adaptiranega mleka, v kolikor dodajaš..., najbolj pa pomaga nam masaža trbuščka v smeri urinega kazalca in telovadba z nogicami, ki jih potiskamo v trebušček...
|
|
RE: čaj iz kumine in janeža 25.5.2006 22:18:40
|
|
|
|
butara
|
Tiste, ki pišete o zrncih, verjetno mislite s tem recept za čaj za otročka. Jaz sem prej namreč omenila velik lonec, ker sem kuhala čaj zase. Po nasvetu patronažne sestre (ta nasvet je bil res zlata vreden v našem primeru) sem čaj namreč pila jaz, preko mojega mleka pa je pomagal sinu.
|
|
|
|
RE: čaj iz kumine in janeža 28.5.2006 10:29:34
|
|
|
|
coco
|
Jaz sem vprašala pediatrinjo glede tega in mi je rekla, da kumine ne! Ker je to že nekaj časa nazaj, se ne spomnim točno zakaj, mislim pa, da zapira.... ! Res pa je, da vsaka patronažna ali pa pediatrinja svetuje drugače!
|
|
|
|
RE: čaj iz kumine in janeža 29.5.2006 10:44:57
|
|
|
|
zaliga
|
Prav zato, ker kumina zapira, je pa zraven še janež!!!Ta pa deluje obratno! (vsaj nekak tako sem jaz razumela) Naj ti povem "dozo" za tebe: na 1l vode daš eno malo žličko kamilic, janeža in kumine! Če boš pa za bebo kuhalo ta mix. pa na 1l. le pol žličke vsega! Mi smo to kuhali pred leti moji seki, ko še ni bilo vseh teh kapljic...in je, verjami, pomagalo! To je stara domača lekarna! Vso srečo!
|
|
RE: čaj iz kumine in janeža 29.5.2006 19:31:50
|
|
|
|
eya
|
Hvala zaliga (si edina napisala koliko česa glede na količino vode), sem že skuhala čaj, upam, da bo pomagal.
|
|
|
|
RE: čaj iz kumine in janeža 23.11.2012 18:27:51
|
|
|
|
janjajm
|
Ali kaj sladkate, če npr. ne dodate kamilic?
|
|
|
|
RE: čaj iz kumine in janeža 23.11.2012 21:32:19
|
|
|
|
Aprilcek2012
|
janjajm jaz sem popila približno 3 litre DM Babylove čaja za dojenje na dan, nesladkanega. Sem pa dala na 1 liter vode 2 filter vrečki. Mali ni imel nič krčev
|
|
|
| Stran: [1] |
sindarinKdo določi najvišjo vsoto za nakup igrače?oče (
10%)
mati (
16%)
skupaj (
38%)
omejeni dohodki (
22%)
ne gledamo na znesek (
8%)
drugo (
6%)
Število vseh glasov: 290Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!