|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čiščenje očesnih kanalov
9.5.2006 13:07:57   
Petrolinka
Zanima me ali že ima katere izkušnje s tem?
Naš 10-mesečni user posted image  se že kakšen teden solzi in malo gnoja mu iz leve očke teče. Danes sva bila pri okulistu in diagnoza "čiščenje kanalov".
Ker sem bila čisto user posted image  sem seveda pozabila vprašati miljon stvari.
Zanima me predvsem kako je s posegom in po posegu. So možne kakšne posledice?

Hvala!

_____________________________

Ko misliš, da že vse obvladaš, spet neka nova fora...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
9.5.2006 17:17:46   
Anonimen
Naša user posted image ima  tudi zožane kanale od rojstva. Posledično ji non stop ven teče gnojček...Bomo počakali še nekaj mesecev, baje se samo uredi - stara pa je 4 m. Baje je nekoliko neprijeten poseg za otročka. Z iglo nekako prebrizgajo solzevod in ga tako razširijo. Posledic ni nobenih, razen te, da se stanje občutno izboljša!


< Sporočilo je popravil caffee -- 9.5.2006 17:22:18 >

(odgovor članu Petrolinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
9.5.2006 17:58:01   
Marogica
Joj, mene je kar groza, ker imam občutek, da našega Brina to čaka. Z očesi ima probleme od svojega 1 meseca. Torej pogosta vnetja, gnoj, očis se mu solzijo, kar same od sebe. Sem tudi upala, da bo bolje, pa na žalost ni. Sedaj je star skoraj 17 mesecev, pa je situacija še vedno enaka.
Se kar bojim, če bo zdravnica rekla, da bo moral iti na čiščenje očesnih kanalov, ker sem slišala, da bi naj bilo tudi bolečeuser posted image . Nekako se preprečujem( z pediatrijo vred), da je prehlad, da je mogoče alergija......
Greva jutri zopet k pediatrinji, ker so očesa ponovno vneta (nazadnje pred 10 dnevi).
Na žalost ti ne morem dati nobenih informacij o tem posegu, javila sem se, ker si me s tvojim postom postavila na realna tla, da bomo tudi mi morali opraviti ta poseg.user posted image
Tebi in tvojemu otročku pa dosti sreče in čim manj neprijetnosti pri posegu.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
9.5.2006 18:03:14   
Ovnica78
Tudi mojemu user posted image  je teklo nonstop iz očke (Star je sicer šele 4 mesece). Sva bila tudi že pri okolistu zaradi tega (glede na to, da si iz koroškega konca, domnevam, da pri istem kot vidva). Okolist je rekel, da se naj bi do 6 meseca tole uredilo, če ne pa bo potrebno čiščenje kanalov. Vprašala sem ga za masažo, ker sem brala, da zelo pomaga, pa mi je samo rekel, da ja, da to lahko delam. Dal mi je tudi kapljice tobrex, ki pa nama niso čisto nič pomagale.
Potem smo pa šli pretekli vikend v Terme Čatež, kjer smo se dva dni kopali. In od takrat, sedaj že tri dni, našemu user posted image  ne teče več iz očke. Prej mu je 4 mesece non stop, tako, da sem mu jo skoz brisala.
Ne vem ali so mu pomagale toplice in vlažen zrak v bazenu ali pa masaža, al pa vse skupaj. Vredno pa je poskusiti, saj sem tudi jaz slišala, da ta poseg ni nič kaj prijeten. Upam, da smo se pozdravili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
9.5.2006 18:06:48   
Anonimen
Petrolinka, a do sedaj je bilo pa vse O.K.? Ker če so kanali zamašeni, potem bi imel pogosta vnetja, v bistvu bi mu skozi teklo iz oči.
Poseg je pa ... kako naj rečem. Moji sestri so rekli, da naj gere ven iz zdravstvenega doma, ko so njeni hčerki, kakšne pol leta ali manj stari, to delali. Je šla, ampak se je tamale do ven slišalo in čez nekaj časa ni več zdržala, je tekla noter in vse po vrsti nazjala kot pse. Kja da se grejo, če mislijo, da so v srednjem veku in tako. Sicer so takrat že končali. Ni fino.

(odgovor članu Ovnica78)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
9.5.2006 20:30:40   
Petrolinka
Splišni do sedaj je to tretje vnetje. Prvega je imel nekje pri 3 mesecih, potem pa je bil mir - do sedaj. Pred prazniki mu je začelo iz očk tečt ampak ne gnoj ampak se je samo solzil. Mi je pediatrinja rekla, da naj mu kr s kamilicami spiram očke. No pa je blo bolš. Potem po prvem maju pa se je ponovilo. Zelo se solzi, pa kr naprej si jih riba z rokicami. Kar samo še poslabša zadevo. Pri pediatrinji sem dobila kapljice Tobrex.  Pa v 4 dneh ni nič pomagalo in sma se šla pokazat. Dobila sva napotnico  in danes bila pri okulistu v SG - dr. Rubinu. Vprašal je kolko je pa star, pogledal ga nič kaj ni, je od daleč videl da se mu solzi in dejal, da je potrebno čiščenje kanalov.  Pa da ni prijeten poseg za otročka. "Sej vas ne bo takrat zraven, da bi lahko slišali kako se bo jokal". No me je tk frapiral, da sploh nisem nič več rekla ne vprašala. Zunaj mi je sestra isto rekla, da bom user posted image  pripeljala in nekam šla. Da morajo otroka zelo trdo držat, ker morajo z iglo trofit točno (ne vem kam). Da se otroci jočejo tk dovgo da ne omagajo, ker šele potem jim lahko naredijo ta poseg. No tk nekak je zgledal današnji pregled. V glavnem ostala sem brez besed.
Jaz sem se po poti domu drla (user posted image ), kaj bom delala  1 junija, ko bo Vid imel poseg ne vem. Najrajš ga nebi pelala. Močno upam, da mogoče se pa bo do takrat popravlo. Umivam mu jih s kamilicami in še vedno mu bom dajala te kapljice.
Ovnica, kako pa izgleda masaža oči?

_____________________________

Ko misliš, da že vse obvladaš, spet neka nova fora...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
9.5.2006 20:37:26   
Anonimen
Petrolinka, upam, da bo do takrat bolje. Ampak a ni Tobrex antibiotik? Raje se pozanimaj, če se še nisi, če se to lahko kar skozi daje.
Ne vem, zakaj otročka kako ne uspavajo? Mislim, da obstaja nek sirup, ki ga popijejo in postanejo zaspani, vem, ker so dali to punčki moje prijateljice, ko so ji slikali kosti. A kaj takega se pri tem ne bi dalo dobiti? Vem, kako je to, saj so Tiborju tudi dela punkcijo možgnske tekočine s hrbtenjače pri dobrem letu starosti, to po moje nekako tako boli, kot tole prebadanje kanalov. Nič ni fino, ne. Ampak če ne gre drugače in je potem bolje ... pač moramo potrpeti, ni druge.

(odgovor članu Petrolinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
9.5.2006 21:44:42   
Mojca100
Pozdravljene vse skupaj.
Lahko vam samo potrdim, da je prebrizgavanje boleče že za odraslega, torej za majhnega otročka tudi. Pri odraslih uporabljajo kapljice proti bolečinam, potem je poseg lažje prestati.
Verjetno tudi malčkom ne delajo to na ˝živo˝, brez vsakeršnih anestetikov...

Vendar kakor vem, tega pri zelo majhnih otrocih ne delajo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
9.5.2006 22:04:11   
Šoni
Stari smo skoraj 9 mesecev in imamo enak problem že od rojstva. Ne izpiraj s kamilicami, raje kupi Smetliko in jo pripravi kot kamilice. Redno čisti očke s fiziološko raztopino (večkrat na dan) in sicer tako, da v notranjem očesnem kotu (pri nosu) pritisneš na solzno vrečko - masiraš (z vato obrišeš očko iz zunanjega kota proti notranjemu, kjer je solzna vrečka), ne uporabljaj nobenih antibiotičnih kapljic, ker ne pomagajo v primeru zamašenih solzevodov (škoda navajati organizem na antibiotik, ko ga ne potrebuje, ko ga bo pa resnično potreboval, pa ne bo deloval). Pri nas je bilo tako hudo, da smo imeli zlepljene očke, sedaj se mu pa le redko solzi, smo že veliko boljši. So pa mnenja pediatrov različna, nekateri celo odsvetujejo spiranje solzevodov pred 1. letom starosti. Sama sem se odločila, glede na to, da je poseg zelo, zelo boleč, da malemu damo čas, saj se problem velikokrat sam sanira.

LP, Šoni

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
9.5.2006 23:26:28   
mml
Naša user posted image  je imela nekje od 2. tedna ves čas precej zapacano desno oko, ki se ji je tudi močno solzilo, če je malo popihalo ali smo šli na sprehod. Na srečo ni imela nikoli prav vnetega očesa.
Pogovarjala sem se z okulistko, ki je svetovala redno masiranje solznega mešička, kot je opisala Šoni. Povdarila je, da je treba kar pošteno pritisnit in ne samo božat. Pleg tega mi je povedala, da solzevodov praviloma ne prebrizgavoajo pred dopolnjenim 12. mesecem, ker računajo, da se bodo do takrat solzevodi še sami malo razširili.
Skratka jaz sem pridno masirala, tam ene 4-5x na dan po 10 pritiskov in v dobrem tednu se je stanje povsem popravilo in od takrat ni več problemov, še vedno jo 1x dnevno masiram, tako bolj za vsak slučaj.
Skratka priporočam masažo, ker se boš mogoče tako le izognila prebrizgavanju, ki je po mnenju naše pediatrinje in tudi okulistke zelo boleč in neprijeten poseg

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
10.5.2006 10:06:39   
Petrolinka
Hvala punce. Že pridno masiramo. Kapljice sem dala stran (pri okulistu so mi rekli da naj jih porabim), res je brezveze da mu jih dajem, ker do sedaj niso pomagale.

Hvala še enkrat!

Petra

_____________________________

Ko misliš, da že vse obvladaš, spet neka nova fora...

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
10.5.2006 10:22:53   
Baby
Tud mi smo dal to skoz in moj nasvet je:
NIKAR VOZIT DOJENČKOV PRED 1 LETOM NA TA POSEG!!!
Saj se v 90% to samo uredi!
Nam se je nehalo nekje okol 10 meseca!
Učke umivajte s čajem SMETLIKE in fiziološko raztopino. Od
zunaj noter in masaža (ob nosku navzgor proti učku)!!!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
10.5.2006 10:25:16   
cmokec
Tudi Pia ima probleme z vnetimi očki in zamašenimi kanali. Žeiz porodnišnice sva prišli z zalitim učkom, potem se pa gnojček pokaže pa cca. 2 meseca. Med. sestra z Pediatrije mi je odsvetovala čiščenje kanalov, ker tako grob poseg prinese le malo rezultatov. Priporočala pa je masažo, kot je bilo že napisano. In da oči in vid nič dolgoročno ne trpijoi, to je meni pomembno. Pač večkrat učko obrišeš- Tiste, ki dojite pomaga tudi kapljica materinega mleka v učko.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
10.5.2006 18:14:53   
Ovnica78
Petrolinka, kot sem si mislila si bila pri istem okolistu kot jaz. Pa nisem bila najbolj zadovoljna saj mi masaže ni niti omenil, dokler mu je nisem jaz. Rekel je da pri 6 mesecih naprej čistijo te kanale.
Masirala sem tako kot so ti že ostale napisale in to čim večkrat na dan, tako, da je bil mali že čisto živčen samo, da sem se očki približala, saj sem mu jo morala tudi nonstop brisati.
Danes je že 4 dan ko mu iz očke NIČ več ne teče user posted image . Seveda pa me je strah, da se to ne bo ponovilo. Če poseg zgleda tako kot si opisala... GROZA. Po mojem se splača še kakšnega drugega okolista vprašat prej za mnenje.
Glede kapljic tobrex, res so antibiotične in tudi nam niso nič pomagale. Lahko jih pa uporabljaš samo en mesec od takrat ko jih odpreš. Nam je rekel okolist, da naj jih uporabljamo samo tri ali štiri dni nato pa moramo narediti premor.

Upam, da se bo vse skupaj z vašimi očkami porihtalo in da ne bo treba  na takšno zoprno stvar.

Lep pozdrav!

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Čiščenje očesnih kanalov
10.5.2006 18:19:31   
karin412
Prav zanimivo, koliko otrok ima zožene solzevode!
Midve z Ajlo (3 mesece) sva tudi provale 4 vrste kapljic (vsaka 2-3 tedne pri pediatru), pa ni nič pomagalo in mi je žal, da sva jih jemale. Test na klamidijio je neg. Pediater mi je tudi rekel masažo, a nisem bila izgleda preveč vztrajna (sem samo božala kanalček?!)user posted image
Zdaj greva k homeopatu (v petek) in vam sporočim, kaj bo rekel.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?