|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čiščenje noska
19.9.2007 9:26:58   
mimigirl
Moja mala je stara sedem mesecev in je sdaj hudo prehlajena. Težava je v tem, ker si ne dovoli čistit nosek. Njenega noske ne smem nitni taken. Ne samo z pumpico, amapak nitni z roko. Prišli smo do take faze, da ne dovoli jo niti pobrist okrog ust ko je pojedla.
Nosek je pa zelo kritičen in tudi hranjenje. S težavo požira, ker zdraven ji gre še vsa sluz dol in ji gre nabruhanje. Ko končno neki poje, pa vse zbruha in še vso sluz. Od noči ne bom niti omenjala, ker verjtno veste, da so neprespane.
Kako naj ji čistim nosekuser posted image Imam fizjoločko, pa sterimar, samo ne morem prit zdraven. Poznate kakšno finto? Naj ji delam kakšne inhalacije? Samo kako naj jo držim nad soparo? Ali to kaj pomaga?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čiščenje noska
19.9.2007 9:44:48   
Aja32
Na žalost ni druge finte... Prosi nekoga, da ti jo pošteno prime, lahko tudi dva (tako je bilo pri nas). Naj ji drži rokice in glavo... Glavo naj ima malo privzdignjeno... Vbrizgni veliko fiziološke v eno nosnico, tako da fiziološka priteče čez drugo nosnico ven (posledično tudi veliko smrklja)... Otroci oz. dojenčki to sovražijo 100 na uro, ampak edino tako boš preprečila, da ne bo dobila vnetje srednjega ušesa... Na žalost je kruto, ampak moraš to delati... Mi smo se tega zdaj navadili pri obeh, tako da se več ne sekiram kako kruto izgleda - boljše že, kot da bi ponovno fasali antibiotike...

Drugače je pa tudi dober baterijski aspirator - v nosnico pošteno našpricaš fiziološke in potem potegneš z aspiratorjem vso svinjarijo...

(odgovor članu mimigirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.9.2007 9:48:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Aja32

Drugače je pa tudi dober baterijski aspirator - v nosnico pošteno našpricaš fiziološke in potem potegneš z aspiratorjem vso svinjarijo...

Stane cca. 42 € in res ti v nekaj sekundah potegne ven vse!!! Otroka sploh ne rabiš mučit.

(odgovor članu Aja32)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.9.2007 9:54:22   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: Aja32

Na žalost ni druge finte... Prosi nekoga, da ti jo pošteno prime, lahko tudi dva (tako je bilo pri nas). Naj ji drži rokice in glavo... Glavo naj ima malo privzdignjeno... Vbrizgni veliko fiziološke Na žalost je kruto, ampak moraš to delati... Mi smo se tega zdaj navadili pri obeh, tako da se več ne sekiram kako kruto izgleda - boljše že, kot da bi ponovno fasali antibiotike...

Točno tako jaz delam, če ne gre drugače. Primem jo za roke, noge in glavo in tudi če se dere 100 na uro ji potem z Narhinelom spumpam ven. Če slučajno potrebuješ Narhinel imam enega na zalogi ti ga lahk pošljem. Cena je 8,30€. Aja, če pa ne veš kaj je Narhinel je takšna pumpica s cevko ki en del daš otroku v nosek in z druge strani sama z usti vlečeš zrak, da pride vse ven z noska. Nam je super zadeva.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.9.2007 9:54:22   
simona76
Mi smo stari dobre tri mesece in ima podobno zabasan nos. Fiziološka ni pomagala, tako veliko ji je pa tudi nisem dala not. Na srečo sem dobila to pumpico, o kateri si verjetno že brala, ki jo priklopiš na sesalec in potegne veliko veliko ven. Vsaj toliko da otrok lahko zadiha.
Tudi po moje ni druge rešitve, kot da ti nekdo otroka drži, da lahko nosek sčistiš. To je tako za njeno dobro.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.9.2007 10:47:40   
Pinkyca
Ti si mama in veš kaj je dobro za njo. Če joka ob čiščenju ji moraš z mirnim a odločnim glasom dopovedovat da je to zanjo dobro in da hitro minilo. Tudi pri nas je bilo najprej hudo. Potem smo nabavili pumpico od Rije. Najprej smo ga malo hecali in mu sesali rokice pa potem vedno bližje nosku, da je mislil da se igramo. Potem je bil jok zaradi nosa. Zdaj pa že pozna zadevo in ne dela več panike. V trenutku mu pomaga. Se mi zdi to boljše kot ga gledati kako se davi shrano in težko sopiha ponoči. Kar pogumno in odločno - aja pa nabavi pumpico od Rije, je zakon - hitra in učinkovita 100%!user posted image

(odgovor članu mimigirl)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.9.2007 13:41:00   
mimigirl
Hvala vsem za odgovore. Ja, saj vem, da je potrebno in nujno čitit nosek.
Pinkyca, nekaj sem že brala o tej pupmici od Rije. Kako pa zgleda ta stvar? Kako upravljaš z njo?

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.9.2007 13:49:04   
rija
nasvet, ki ga uporabljam, je pa od 5x mamiceuser posted image  in edino tak obvaladam mojega malega, ki je močan kot bik in to sama...

otroka si položim z glavo v mednožje, rokice fiksiram z bedrama in posesam....je sicer panika tistih 10 sekund ampak KAR SE MORA, SE MORA!

...vox populi...

(odgovor članu mimigirl)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.9.2007 16:18:04   
mimigirl
UH, ti si pa zakon Rija user posted image . Bom probala na tak način. Ja, saj problem je ko sem sama doma.
Prejle sva jo pa v dveh prijela in ji probala ščistit. Joj, kakšno dretje je bilo, kot da bi jo drli živo. Je pa kar nekaj šlo ven.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.9.2007 17:14:47   
bonaro
Jaz se moram prav malo pohvaliti - omenjeno pumpico smo dobili danes, učinkovita je ko sam vrag (toplo priporočam, čeprav se nekateri zgražajo nad dejstvom, da deluje prek sesalnika user posted image ), v nasprotju s pričakovanji pa je Rok med čiščenjem nosa prav užival in se celo smehljal, namesto da bi se jokal in upiral - takoj zatem pa je zaspal kot klada. Je pa tudi res, da je imel nos zamašen že kar nekaj dni in je bilo to zanj pravo olajšanje, saj so bile vse druge metode neučinkovite.
Rija, milijonkrat hvala user posted image .

Prijeten dan!
BoNaRo - tri prijazne pošasti

(odgovor članu mimigirl)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.9.2007 17:48:11   
Majchi
Punce, kako čistite s to pumpico od Rije? Jaz sem jo tud naročila, pa sva zadnjič z mojim probala, pa ni šlo nič venuser posted image .
A je treba ful fiziološke not našopat?
Kok se to v nos porine? Midva sva dala čist mal.
Na kok watov mate sesalec naštimanuser posted image ?
A deluje tudi, če otrok nima tok materiala za ven potegnit. Pri nas ima recimo vsak dan kakšno mucko za ven, ni pa prehlajena. No, pa s to pumpico tud tista ni šla ven.
Ziher kaj narobe delamuser posted image . Dejte me mal usmerit, da končno še mi sprobamo to čudo tko kot je trebauser posted image .

(odgovor članu bonaro)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.9.2007 18:06:52   
rija
Majchi, pumpica je za prehlajene noske čistit....mucke počistiš z vatirano palčko... in ko bo materiala za ven potegnit, boš presenečena, kolko smrkljev premore tak majhen nosek. user posted image  Not pa potisneš toliko kot gre....to pa običajno ni prav veliko...

...vox populi...

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.9.2007 22:06:26   
Pinkyca
Mimigirl; enostavno ga dam v naročje in se najprej malo igrava tako da mu sesam najprej malo rokice pa potem lička, nazadnje greva v nos in malo pokrožim notr. Saj zajoka ampak ni panike. Tudi z rokami ne krili preveč tako, da mu včasih tudi sama posesam nos brez pomoči očita.

(odgovor članu mimigirl)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?