|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čez dan se ne naspi
20.11.2006 16:22:50   
Bejba
Naš mali miškolin ima že praktično od rojstva probleme s spanjem čez dan. Zelo težko zaspi in v vseh 6,5 mesecih njegovega življenja še nismo našli načina, ki bi ga lepo umiril in uspaval. Pa smo poskusili že marsikaj. No, ampak to še ni glavni problem. Ko mu končno rata zaspat (ko ne more več gledati in omaga) po spi vsega skupaj pol ure oz. max 40 minut. Saj me ne bi motilo, če bi bil potem naspan in dobre volje. Ampak on je potem po pol ure spet neskončno tečen in zaspan, ne pomaga če se igraš z njim, ga zabavaš, če se sam igra, skratka nič. In tako gre po kakšni uri spet spat. In zgodba se ponovi. Z dretjem pred spanjem, ker seveda spet ne more (ali ne zna) zaspati, potem končno zaspi in čez pol ure auf. In tako začaran krog dan za dnem. Meni se od tega uspavanja že meša. Ko bi potem vsaj spal tok da bi se naspal. Enostavno ga ne morem nazaj uspavat, ko se malo predrami.

Naj vam napišem kako je bilo zdaj. Ob 3.15 je zaspal in spal do 3.40 (še pol ure ne). Sedaj je ura 4.20 in je totalno zaspan, se dere in dere, zaspat pa ne.

Ima še katera podobne težave in kako jih rešiti? Kako ga "naučiti", da spi dalj časa in se resnično naspi. Ker ponoči pa lepo spi in nimamo večjih težav.

Hvala

LP; Bejba  

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čez dan se ne naspi
20.11.2006 16:48:50   
mika
Naša nikoli ni znala sama zaspat. od začetka sem jo nosila, ko pa mi je postala pretežka, sem jo guncala v vozičku ob muziki. ko zaspi, spi kakšno urco ali manj in če se zbudi sitna,  jo naprej guncam in spi dalje. tako  spi 3- 4 ure z vmesnim guncanjem. potem ko se  zbudi dobre volje brez joka, jo vzamem ven.
govorijo mi, da predolgo spi in potem gre zvečer pozno spat, ampak nama tak način paše, ker sva doma in ne hodi vrtec, tako da se zjutraj zbudi med 9 in 11 uro- zame luxuz, ker lahko marsikaj naredim doma, ali pa potegnem z njouser posted image

< Sporočilo je popravil mika -- 20.11.2006 16:52:22 >

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.11.2006 16:56:32   
Micy
Kot bi brala sama sebe.
Pri nas je že 9 mesecev tako.

Čez dan spi samo 3x po 30 minut. Ni variante da bi spala dlje. je res izjema da spi 1 uro al več, če spi več kot eno uro se že sprašujem kaj je narobe.
jaz sem se tega navadla da je čez dan pokonci, hvala bogu vstane dobre volje tudi če spi samo pol ure.

Zvečer pa zaspi ob osmih na najini postelji s flašo mleka, jo prestavim v njejo pojstlico in smi do osmih zjutraj,skratka spi celo noč, tako da verjetno se ponoči dovol na spi in ji spanec čez dan ne paše.

Ne vem kako naj ti pomagam ali svetujem ker jaz sem probala sto in en način pa mi ni uspelo. Sem pa vesela da spi celo noč.

Love is in di er.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.11.2006 17:01:49   
Mojca P.
Ne vem, ce ti bom kaj pametnega povedala, ampak  glede na to, da ponoci lepo spi..ocitno dnevni ritem zanj ni tako mimo, kot se tebi zdi. Ce pa vseeno mislis, da bi moral vec spat, bi bil pa moj nasvet le: poskrbi, da je sit in, da ni zejen... na tvojem mestu bi pa uvedla neko ninico (ce je nima) v glavnem nekaj, kar bo povezoval s spanjem in kar mu b o tudi pomenilo tolazbo. Nas ve, da je cas za spat ze po tem, da ga dam v spalno vreco, ga pa le odlozim, dam plenicko (ninico) in "potegnem" pojoco zvezdico. Ce se vmes zbudi in zajoka ga malo pustim in si poisce dudo in plenicko in navadno sam nazaj zaspi. Pri 9 mesecih spi 2x dnevno-opoldan vcasih tudi 3 ure in pop. navadno eno uro. Ponoci se zbudi pa samo 1x, navadno je zejen in ga deci vode zadovolji do jutra.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.11.2006 18:39:31   
domci
tudi moj ma 6inpol mesecev in tudi "ne zna " spati čez dan mi spi največ 15 minut skupaj potem se zbudi in je pol ure ves nasmejan in dobrovolen potem pa spet rata zaspan in jok pa je sit in previt pa tudi žejen ni dude sploh ne mara in edina stvar ki ga uspava je jošek user posted image (še vedno dojim ) najbrž misli da sem duda ne pije ampak se samo crkla  in ko se mu umaknem takoj odpre oči in v jok pa kadar sva odzunaj rad zaspi v vozičku ponoči pa nimava kakšnih problemov
ampak doma pa ne naredim skorajda nič ker se skozi vrtiva okoli uspavanjauser posted image

(odgovor članu Mojca P.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.11.2006 21:23:31   
monika30
Tudi mi imamo podobne probleme. Sem mislila, da bo čez par mesecev boljš, pa vidim, da še traja user posted image . Star je pa 5,5 meseca.
Nekaj časa sem vztrajala in ga dopoldne, ko se je po pol ure zbudil uspavala nazaj in popoldne enako. Potem sem pa enostavno odnehala.
Sedaj spi dopoldne 2x po pol ure (1. v posteljici, 2. v vozičku), popoldne pa ga še uspavam in spi 2h - 2,5h (2x vmes uspavam - trepljam po ritki in božam, iz posteljice ga pa ne dvigujem).
Res pa je, da ne joka tako močno, bolj se pritožuje.
Po tem popoldanskem spancu je tudi najboljše volje.

Upam, da se bo enkrat to uredilo, nam in vam. Recepta pa žal nimam.

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2006 22:12:06   
natalia
vsaj ponoči lepo spi, ne? jaz bi bila na tvojem mestu...

čez dan pa poskusi tako: uspavaš, daš v posteljo, voziček... in ko mine približno 20 minut, ko bi se naj zbudil, mu daj v usta dudo, spremeni položaj, ga pokrij... pri nas je duda zažgala in od takrat naprej spi tudi po eno, eno uro in pol tudi.

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.11.2006 8:21:26   
lenika
Toliko stari dojenčki rabijo 12-14 ur spanja na dan. naš spi 11-12 ur ponoči in je potem logično, da podnevi ne spi veliko. Približno 2x po 1 uro. Nisi nič napisala, koliko spi ponoči.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
22.11.2006 18:11:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu domci)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
23.11.2006 1:10:09   
miši
mi smo dopolnili 4.mesece pa tudi pašemo v to temo.
Ajda zaspi 2x na dan po slabo uro, pol ure, največkrat pa za 15-20 minut. zaspi mi na rokah, jo nesem v posteljico, se tudi premakne ne, trdno spi, čez 20 minut pa je že auf, vsa zalimana in naspidirana. seveda je zvečer dretje = žuta minuta (sicer vedno manj), ker je preveč utrujena. potem pa spi od 23h do 8h zjutraj. po zajtrku ponavadi še markne za pol ure.
je pa res zelo živahna, non stop brca, firbca....tko da že zdaj porabi precej energije...

http://www.papicajezakon.blogspot.com

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.11.2006 6:56:05   
Errai
Tudi pri nas je bilo bolj malo dnevnega spanja. Do dveh mesecev je sicer spal podnevi malce dlje, ampak samo na meni. Če sem ga odložila, se je zbudil v nekaj minutah. Potem tudi to ni več pomagalo in nekje do 4. meseca je spal trikrat na dan po 20-25 minut. Dokler ga nismo začeli za spanje obračati na trebuh. Kot po čudežu, se je spanje podaljšalo, spal je tudi uro in pol skupaj. In tudi danes, ko ima že 2 leti, najraje spi na trebuhu. A ste vi sprobali že vse položaje?

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.11.2006 7:15:28   
Bejba
Ma ja, mi smo sprobali že vse položaje. Nekaj dni mu je sicer pasalo zaspat na trebušku, a je spal še krajše obdobje, tako da smo že precej obupani user posted image .

Poleg tega ga že nekaj časa sračka tudi ponoči oz. proti jutru.

Ena je napisala, da zgleda, da ima pač dovolj spanca, ampak ga nima. Dovolj ga ima ko se zbudi tako, da čeblja in se smeje, ne pa ko se zbudi z groznim jokom. In čez dan se vedno zbudi z jokom, potem nikakor zaspat nazaj, ko ga dvignem je pa tečka sto na uro, ker ni naspan. In zopet začaran krog user posted image .

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Errai)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.11.2006 7:23:45   
Clody
Pri nas je skoraj isto, pa je star dobermesec. Ampak ponoči spi od 20:00-08:00, umes pa 3 krat podojim. Čez dan mi spi samo v vozičku, lupinici ko se pelje z avtom in pa v kenguruju. SEm pa obipala, da ga poskusim uspavat, ker ponavadi traja kake 5 minut da spi.
Sem zadovoljna da je ponoči mir.

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.11.2006 9:38:54   
TiaSara
Mi smo imeli hude težave z dnevnim spanjem od samega začetka. Če ga nismo načrtno dajali spat enostavno ni spal, potem je bil pa tako skurjen, da se je samo še drl. Potem pa sem ga začela dajati spat na prvi signal, da je zaspan (zehanje, mencanje učk, tečnoba...) sedaj pri 6 mesecih ima pa že kar lep ritem dnevnega spanja. Sicer še vedno rabi mene za zaspat, ampak zaspi pa precej hitro in se v večini primerov zbudi naspan. Pa pri nas tud drži, da če se zbudi z jokom, ni naspan - jaz sem ga čez opoldne, ko ima daljši spanec, kar nazaj uspavala - z dudo, z nošenjem ali pa z dojenjem. Od takrat, ko se čez dan naspi, je tudi sicer 100% drugačen otrok - ves nasmejan in lušten.

V glavnem priporočam dnevni ritem - ne na minuto natančno  in prilagojen otrokovemu naravnemu ritmu.

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.11.2006 13:35:21   
vlasta78
Do pike enako, kot je napisala TiaSara.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?