|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Če se odjavim z zavoda...
21.8.2007 1:22:30   
Anonimen
Živjo!
Zanima me, ali še vedno velja, da se nekaj časa ne smeš nazaj prijaviti na zavod za zaposlovanje, če se odjaviš. Zanima pa me zato, ker sem trenutno še na porodniški, potem pa na zavodu. V bistvu bi se na zavod prijavila, ker sem prebrala, da moram "dokazati" status brezposelne osebe s potrdilom Zavoda. Ta status rabim zaradi potrdila za znižano plačilo vrtca - če ne dokažeš nekega statusa (torej zaposlen, študent...), imaš polno ceno vrtca. Ker pa jaz ne bi na zavodu hodila okoli svetovalk, ker imam namen v nekaj mesecih končati faks in si vmes (ali potem) sama poiskati službo. Vendar me vseeno zanima, kaj se zgodi, če se sama odjavim.
Ali pa če se da še kako drugače izkazati status brezposelne osebe?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Če se odjavim z zavoda...
21.8.2007 6:46:41   
Anonimen
Tole sem zaenkrat našla na strani Zavoda za zaposlovanje:

Vprašanja in odgovori povezani s statusom brezposelne osebe

1. Kaj se zgodi, če brezposelna oseba, prijavljena pri zavodu za zaposlovanje,  zavrne ponujeno službo?

Če brezposelna oseba brez utemeljenega razloga odkloni ustrezno ali primerno zaposlitev ali s svojim ravnanjem povzroči, da delodajalec odkloni njeno zaposlitev, jo Zavod RS za zaposlovanje preneha voditi v evidenci brezposelnih oseb. Poleg tega se oseba  v tem primeru v evidenco brezposelnih oseb ne more ponovno prijaviti šest mesecev po dokončnosti odločbe o prenehanju vodenja v evidence v upravnem postopku (po vročitvi odločbe  drugostopenjskega organa). Odklonitev je seveda tudi razlog za prenehanje prejemanja denarnega nadomestila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.8.2007 6:54:55   
žigolino
Ko se odjaviš iz zavoda moraš javiti spet na občino nisi več na zavodu.Vsako spremembo moraš javiti,ko se zaposliš,ko se odjaviš iz zavoda,ko se prijaviš,kko imaš dohodke,ko jih nimaš.Ker oni itak pol vse najdejo,pol pa moraš še plačevati za nazaj.Če pa nisi prijavljen na zavodu,pa smatrajo da imaš od nekod prihodke,ker brez prihodkov pa itak ne moreš preživet.Tak je bilo pri moji prijateljici,ker njen mož ni bil prijavljen na zavodu in je sam doma nekaj delal naokoli na črno.Ona pa je zaposlena z najmanjšo plačo,pa morajop sedaj plačevati 4 plačilni razred.Povej svetovalki,da nameravaš končat študij in se potem zaposlit,pa te bodo  nekaj časa pustili pri miru.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.8.2007 6:55:11   
Anonimen
V Kranju ni mogoče kako drugače dokazati, da si brezposeln. V zakonu sicer piše nekako dvomljivo, tako da si občina to lahko po moje po svoje razlaga. Sem zadnjič našla link zakona, zdaj ga pa nimam časa še enkrat iskat.

Tule je pravilnik o vodenju evidenc brezposelnih oseb:

http://www.zdruzenjeobcin.si/dokumenti/doku626.doc

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.8.2007 6:58:54   
Anonimen
Aha, tole sem našla. Npr, v Tržiču na občini zahtevajo (pri vlogi za pridobitev enih stanovanj ali nekaj takega) kot potrdilo o  brezposelnosti ali potrdilo zavoda ali pa pri notarju overjeno delovno knjižico:

-          potrdilo ZRSZ-je, da je bila oseba, za katero uveljavljajo subvencijo, registrirana kot brezposelna oseba ali notarsko overjeno fotokopijo delovne knjižice

Ja, od občine do občine je to različno, očitno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2007 7:01:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
V Kranju ni mogoče kako drugače dokazati, da si brezposeln.

Povsod po Sloveniji velja, da prijava na RZZ za brezposelne ni obveznost, temveč možnost. Zato je prav tako tudi povsod zakonsko dovoljeno, da oseba svojo brezposelnost namesto s potrdilom z RZZ dokazuje tudi z lastnoročno napisano in podpisano izjavo o tem. Edino, kar nekje zahtevajo,  nekje pa ne (to je posledica premalo natančno napisanega zakona), je overitev podpisa na izjavi. Zakon tega izrecno ne zahteva niti izrecno ne prepoveduje, zato se večina strokovnih delavcev poslužuje člena, ki pravi, da se "primer obravnava po prosti presoji strokovnega delavca".

Drugače pa - če se sama odjaviš z RZZ (razloga ti NI potrebno navesti - dovolj je, da rečeš "osebna odločitev"), se lahko kadarkoli tudi prijaviš nazaj (čez en dan ali čez eno leto). Če pa te zaradi krivdnih razlogov odjavijo oni, potem pa se lahko ponovno prijaviš čez 6 mesecev.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2007 7:05:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Melanie Trump

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
V Kranju ni mogoče kako drugače dokazati, da si brezposeln.

Povsod po Sloveniji velja, da prijava na RZZ za brezposelne ni obveznost, temveč možnost. Zato je prav tako tudi povsod zakonsko dovoljeno, da oseba svojo brezposelnost namesto s potrdilom z RZZ dokazuje tudi z lastnoročno napisano in podpisano izjavo o tem. Edino, kar nekje zahtevajo,  nekje pa ne (to je posledica premalo natančno napisanega zakona), je overitev podpisa na izjavi. Zakon tega izrecno ne zahteva niti izrecno ne prepoveduje, zato se večina strokovnih delavcev poslužuje člena, ki pravi, da se "primer obravnava po prosti presoji strokovnega delavca".

Ne vem, kako naj še bolj razumljivo napišem, da v Kranju pri vlogi za zmanjšano plačilo vrtca ZAHTEVAJO potrdilo Zavoda za zaposlovanje o prijavi. Mogoče se lahko pritožiš oziroma jih tožiš ali kaj podobnega, ampak oni to zahtevajo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2007 7:14:37   
Anonimen
Vem, da si napisala popolnoma razumljivo (tudi zame), vendar prijava na RZZ ni pogoj za zmanjšano plačilo vrtca. Pogoj je brezposelnost in skupni seštevek družinskih dohodkov. To pa se da dokazati tudi kako drugače. Ja, lahko se pritožiš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?