|
Če je porodniška, ni bolniške !?! 23.2.2005 20:51:40
|
|
|
|
bubika
|
Sem na porodniški, hči je stara tri mesece. Zbolel je tri leta star sin - driska, bruhanje (virus - diagnoza zdravnice).Ko je bolniški stalež želel vzeti mož, je zdravnica povedala, da ga lahko dobi samo za nujen primer, drugače pa ne, ker sem jaz na porodniški. ZZZS sem po mailu poslala vprašanje, kakšno zvezo ima moja porodniška z bolniško za mojega drugega otroka? To, da sem jaz doma, še ne pomeni, da lahko nudim svojemu bolnemu otroku vso potrebno nego in skrb (do katere ima absolutno pravico), ker me preveč zaposljuje dojenček 24 ur na dan. Kako si na ZZZS predstavljajo, da bom jaz dojila, previjala, uspavala itd. enega otroka, zraven pa še hitro urgirala pri drugem otroku, ko bo moral le-ta nujno na stranišče ali ko bo ponesreči opravil potrebo kar v hlače ali ko bo tik za tem, ko ga bom ravno umila pod tušem od prejšnje nezgode z drisko, ponovno bruhal,...?!!!Očka, ki bi rade volje skrbel zanj v najhujšem počutju, mora hoditi v službo, ker je mama na porodniški doma in itak lahko skrbi za oba otroka. Pa se zavedajo, da je s tem njihovim načinom več kot preveč kršena pravica mojega bolnega otroka, da se mu zagotovi res celovita pomoč in oskrba? Res lepa poteza z njihove strani, ni kaj. Žalostno, da želijo prihraniti nekaj tisočakov na naših najmlajših. Če bodo kdaj naredili spremembe na tem področju, se jim že sedaj vnaprej zahvaljujem v imenu vseh mamic, ki bodo takrat na porodniški in bodo imele več otrok. Lep pozdrav!
|
|
|