|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Če je porodniška, ni bolniške !?!
23.2.2005 20:51:40   
bubika
Sem na porodniški, hči je stara tri mesece. Zbolel je tri leta star sin - driska, bruhanje (virus - diagnoza zdravnice).Ko je bolniški stalež želel vzeti mož, je zdravnica povedala, da ga lahko dobi samo za nujen primer, drugače pa ne, ker sem jaz na porodniški. ZZZS sem po mailu poslala vprašanje, kakšno zvezo ima moja porodniška z bolniško za mojega drugega otroka? To, da sem jaz doma, še ne pomeni, da lahko nudim svojemu bolnemu otroku vso potrebno nego in skrb (do katere ima absolutno pravico), ker me preveč zaposljuje dojenček 24 ur na dan. Kako si na ZZZS predstavljajo, da bom jaz dojila, previjala, uspavala itd. enega otroka, zraven pa še hitro urgirala pri drugem otroku, ko bo moral le-ta nujno na stranišče ali ko bo ponesreči opravil potrebo kar v hlače ali ko bo tik za tem, ko ga bom ravno umila pod tušem od prejšnje nezgode z drisko, ponovno bruhal,...?!!!Očka, ki bi rade volje skrbel zanj v najhujšem počutju, mora hoditi v službo, ker je mama na porodniški doma in itak lahko skrbi za oba otroka. Pa se zavedajo, da je s tem njihovim načinom več kot preveč kršena pravica mojega bolnega otroka, da se mu zagotovi res celovita pomoč in oskrba? Res lepa poteza z njihove strani, ni kaj. Žalostno, da želijo prihraniti nekaj tisočakov na naših najmlajših. Če bodo kdaj naredili spremembe na tem področju, se jim že sedaj vnaprej zahvaljujem v imenu vseh mamic, ki bodo takrat na porodniški in bodo imele več otrok. Lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
23.2.2005 21:21:34   
lenika
Grozno. Jaz zaenkrat še nimam otrok, se mi pa zdi logično, da nemoreš skrbet hkrati za novorojenčka in bolnega triletnega otroka. Saj je porodniška vendar štiriindvajseturna polna zaposlitev.
Potem pa pravijo, kaj naj naredimo, da bi se nataliteta v državi dvignila.

(odgovor članu bubika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.2.2005 21:24:13   
tomca
groza. Sporoči kaj ti bodo na ZZZS odgovorili

(odgovor članu bubika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.2.2005 21:48:35   
india
Sorry, to je miselnost naših ta gornjih, jaz sem tudi enkrat dobila pod nos, da sem lahko vesela, da mi država vsaj nekaj nudi, pa četudi imam včasih kar 4 otroke naenkrat bolane:(:(:(:(

(odgovor članu bubika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.2.2005 23:45:50   
nejcko
Ja, sem že zasledila to debato enkrat na radiu. Mož ima pravico do bolniške le v res hudem primeru otrokove bolezni ali pa če je tudi mamica bolna, drugače pa... kaj si pa mislila, da bo naša država podpirala dva, ki se jima ne ljubi v službo hodit, al kaj?!!! (hec)
Jaz itak nimam besed o teh zdravstvenih zakonih. Sploh o tem, da starš, ki ni prijavljen na istem naslovu kot otrok, ne more vzeti bolniške. HALOOO!!! In to se spomnijo v današnjih časih, ko je toliko ločitev, koruzništva itd. No, sej baje bojo ali pa so že ta člen spremenili, samo vseeno me zanima, kateri bebec ga je sploh napisal.

Ma, brez veze sploh debatirat...

(odgovor članu bubika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.2.2005 8:10:05   
malika
Sramota! To je za v cajtnge, ali pa kakšno oddajo kot je preverjeno, ali trenja-ta se mi zdi bolj odmevajo. pritoži se še na varstvo bolnikov.

(odgovor članu bubika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......