|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
30.3.2006 10:47:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dopust pred porodniško
30.3.2006 10:54:14   
muki1
Po novem lahko koristiš samo dva tedna starega, se mi zdi.....user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.3.2006 11:27:36   
DrejcDrejc
Vprašaj na firmi, ker ponekod se lahko dogovoriš, da pustiš več dopusta za po porodniški, ko ga res bolj potrebuješ. Nekdo vam vendar ureja kadrovske zadeve in ta bo pravi za odgovor na tvoje vprašanje.

Načeloma pa, mislim da moraš porabiti polovico dopusta, polovico pa ga lahko preneseš v drugo leto. Star dopust bi se naj porabil v prvi polovici leta. Ampak ne me za besedo držat, saj je tudi od firme do firme odvisno, kako zadevo obravnavajo.

Jaz sem porabila lanski dopust in le par dni letošnjega, ostalega pa bom po dogovoru porabila drugo leto kot podaljšek porodniške. Drugo leto itak potem dobiš še novega, tako da je kar lepa številka.

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2006 11:37:02   
Alisa
Jaz sem v privat firmi, in so mi sami rekli, da mi bo dopust bolj prav prišel po porodniški, tko so naredile tudi ostale sodelovke ko so že rodile in so rekle da je po porodniški tisti dopust prav prišel. Jaz sem sicer malo v skrbeh ker smo le majhna firma in nikoli ne veš kaj bo čez eno leto.

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.3.2006 11:57:38   
mojca75
Meni se porodniška drugo leto izteče sredi aprila, pa sem se odločila da bom kar cel dopust (letošnji) pokoristila letos, pa še ostanek lanskega, oz 1 dan mi ostane za drugo leto. Drugo leto dobim novega, v službi bom pa 8 mesecev in mislim da ga bo "dovolj".

res pa je da ga moraš vsaj pol pokoristiti letos, preostanek pa mislim da do 1.6 naslednje leto. Preračunaj si kdaj se ti zaključi porodniška, če ga boš lahko pokoristila!

Pa še to. Moji kolegici je bilo zelo žal da ga ni izkoristila vsega prej, ker so imeli potem podaljšano porodniško in ji je dopust propadel - si je pa skoraj celega pustila in pred nastopom porodniške delala do konca!

Moj nasvet - premisli, preračunaj datume!

Mojca

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.3.2006 12:20:06   
naja78
živjo.jaz bom mojih 48 dni,pokurila pred PDP-jem,ki je konec oktobra.
res da delam v državni firmi in itak bi mogla ta dopust pokoristit do konc junija.ampak ker bom takrat na porodniški,mi bo propadel.
itak naslednje leto dobiš nov dopust ,ki ga lahko skoristiš.vse je ovisno,kdaj boš rodila.,nevem pa kako je to v privat službah.
za državne vem da je tako.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.3.2006 12:37:03   
Mehičanka
Pozdravljena,

pošiljam 163. člen ZDR (posebna pozornost gre 3. točki):

163. člen (izraba letnega dopusta) (1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna.
   (2) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.
   (3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. Če je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust v skladu s prejšnjim odstavkom.
   (4) Delavec, ki dela v tujini, lahko v celoti izrabi letni dopust do konca naslednjega koledarskega leta, če je tako določeno s kolektivno pogodbo delodajalca.
LP

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
30.3.2006 13:16:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Mehičanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
30.3.2006 13:24:31   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 9
30.3.2006 20:16:30   
zaliga
Tud jaz bom letošnji dopust izkoristila naslednjo leto, saj se mi porodniška izteče uradno 15. maj, ostalo mi bo 24 dni dopusta, ki ga lahko izkoristiš do 30.06.2007!
Mi bo super, saj bom z našo pupo lahko en mesec več doma, kot pa če bi ga izkoristila letos!! Tak sva se dogovorile z našo v računovodstvo!
Vso srečo!!

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...

Neposredna povezava do sporočila: 10
30.3.2006 20:41:49   
stuhica
podravljena!

Jaz imam PDP 06. 08. kar pomeni, da pridem drugo leto šele tm nekje  julija nazaj v službo. To pomeni da mi celoten dopust od letos +2 dni starega za leto 2005 popolnoma propade! Moj namen bo sicer koristiti dopust pred porodniško, ampak mi v firmi že zdaj najdajo da bom pa pol na njihovih stroških itd.. kar me gladko zapeče,user posted image user posted image user posted image pa da je majhen budget za plače za letos itd.. kako bi me pa plačal pol če bi hodila delat a bi mi sploh dal pačo prek.... idiot.. od šefa user posted image user posted image user posted image

Zelo dobro se pozanimaj in preračunaj datume kaj in kako, da ti ne bo na koncu res žal! Sploh pa če hodiš delat in nisi na bolniški!

(odgovor članu zaliga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.3.2006 8:02:46   
mojca75
Stuhica, ampak lanskoletnega v celoti in pol letošnjega ti pa morajo dovoliti da pokoristiš!
Pa kaj če si na njihovih stroških, Halo, če pa ne bi bila user posted image  bi pa celega "na njihove stroške" pokoristila.

Barabe,.. nosečnice ganjajo delat do konca, namesto da bi bili veseli da smo zdrave in da želimo delat čim dlje, ampak dopust nam pa pripada!

Pardon... mi kar pritisk dvigne, ko vidim da še nosečnice ne morejo izkoristit svojih "osnovnih delavnih pravic"

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.3.2006 12:27:54   
**ekica**
Načelo je res tak, da nobena firma ne želi, da prekineš bolniško in izkoristiš dopust!
Sploh, če si za določen čas, potem je boljše, da si "tiho", kot da ostaneš brez službe!
Upam, da se boš uspešno pogovorila z nadrejenimi!
Vso srečo!!!

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......