snorlax
|
Samo nekaj glede ptičje gripe, norih krav in še česa. Moje laično mnenje je (naj me biologi, zdravniki in ostali mirne duše popravijo), da je te razne "smrtonosne" bolezni pri živalih povzročil človek s svojim nehumanim ravnanjem z živalmi. Živali vzreja na farmah v nehumanih pogojih, krmi jih z raznimi kemikalijami, odpadki, poginulimi živalmi, ki so same bolehale... Pred več desetletji takšnih bolezni pri živalih ni bilo. Druga stvar je pa ta, da se mi zdi vse skupaj tudi malo prenapihnjeno. Posledica te dramatizacije je tudi ogromen zaslužek farmacevtskih podjetij (npr. Tamiflu, moja kolegica je že čist panična, ker mora nujno kupiti vsaj dve škatli za vsak slučaj, pa ga ni nikjer ). Imam občutek, da bo po norih kravah, ko je bilo treba oštevilčiti vso govedo in nato še prašiče (zakaj že prašiče), treba zdaj oštevilčiti še vsako kuro in pišče, morda celo jajco. Ja, ja, preveč mesa je ostajalo v mesnicah in trgovinah, ko je vsak pameten mesojedec raje kupil domače meso, pri kmetu, ki ga je poznal in mu zaupal. Pa je bilo treba izumit eno hudo bolezen in naredit kaj v tem smislu, da se ne bomo več šli domačih kolin. Mogoče se motim, ampak imam občutek, da nisem daleč od resnice. Kdor goji doma domače živali v normalnih razmerah, jih krmi z domačo hrano, ne uporablja krmil, pusti živali, da se svobodno pasejo, se mu ni treba bati bolezni ne pri živini, ne pri sebi, če uživa meso. Slišala sem pa že tudi za kmeta, ki je krmil govedo s kokošjimi iztrebki, da je hitro raslo (napihnilo-zaradi dušika), normalno, da je meso prodal v klavnico, ker doma tega mesa ne bi kupil nihče oz. samo enkrat in nikoli več. No, zdaj sem malo zašla s teme, samo me je malo pogrelo tole vse. Kaj je sedaj na vrsti - čebele? Pa brez zamere!