ronja
|
Škoda je, da nekateri starši enostavno nimajo več razsodnega mišljenja, ko se znajdejo v krogu nasilja. niso ga meli že, ko so se odločili za tega človeka. Po drugi strani pa spet odvzem otrok. In spet bodo organizacije vpile - zakaj jih je pa treba odvzet, saj so luštna družinica, sosedje bodo vpili, kako se lepo s kolesom po trgu vozijo... Če češ moje mnenje: mislim, da csd premalkokrat vzame otroke, ne prevečkrat. Verjetno se res kdaj zmotijo in to je grozno, vendar to, da pustijo otroke v takih okoliščinah, ko vsi vejo, da nekaj ni ok, je pa nedopustno! In veliko staršev je na ven krasnih, pa so doma grozni - briga me, če pravijo, da so luštni skupaj - sem imela sošolko, ki je imela krasnega očeta... ki je njo in njeno sestro in mamo silil v absurno hujšanje. Pa še celo znan ugleden in spoštovan gospod je bil. In ona že na faksu, pa še vedno ni mogla iz tega in je hujšala ko nora! Ne, vseeno mi je, kako so luštni, kako so uglajeni, kakšne vere ali nevere so, vseeno mi je, kakšno izobrazbo imata starša, če sta onadva vegija ali vegana ali karkoli... Otroci imajo pravico rast v zdravem okolju! To ne pomeni, da se starša ne smeta nikoli razjezit, da jih je treba vzet, če nekdo v besu pošteno zakolne ali kaj takega... ne, razumem, se zgodi. Ne sme bit pa to način delovanja, na dnevnem redu ali pa tepež, prisila, tiranija, psiho. Saj te stvari se zelo hitro čutijo, dostikrat še preden govoriš s človekom. KO pa s takim otorkom govoriš, veš. Veš, da je nekaj narobe! Briga me za sosede in babice in zgražajočo se javnost! Otroke je treba zaščitit! In na csdjih morajo bit ljudje, ki jim bo za to najbolj mar! In mislim, da bi mame našle v sebi moč, če bi morale izbirat med otroci in njim. Ker jim pa ni treba, pa grejo po tem, kar jim je lažje. On jim da nekaj, kar rabijo in se pač vračajo. Razumem, ampak otrok se pa ne sme vračat v to, pa konec! Tudi če zgledajo ful luškani in nihče drug ne ve, kaj se dogaja za 4 imi stenami.