|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
1.1.2010 19:29:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Digitalna TV...
1.1.2010 19:41:01   
lukec
Ne, če imaš televizor, ki ima MPEG4 že vgrajen, sicer pa ja. No, vsaj po 1.12.2010.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.1.2010 21:42:01   
ly117
Kolko jaz vem samo če imaš sobno anteno. Pa sem tudi laik.

Življenje je kratko, delaj, kot da je prvi dan in živi, kot da je zadnji.

"Življenje je lepo, drobni prekrški ga sem in tja naredijo še lepšega..."

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.1.2010 21:51:44   
K_a_t_i
Če imaš kabelsko, potem ne.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2010 9:25:26   
pridna_janja
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

... mal sm nepoucena, ocitno.... a rabis v vsakem primeru tist sprejemnik za digitalni signal?
jaz imam lcd doma sem ga kupla lani in vseeno moram imet digitalni sprejemnik ker so me nasrali in sem kupla brez vezen tv je bil v akcijo ker so se mogli znebit.tak da mirkate kaj kupujete.

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2010 9:26:26   
pridna_janja
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

... mal sm nepoucena, ocitno.... a rabis v vsakem primeru tist sprejemnik za digitalni signal?

Tudi Slovenija prehaja na digitalno prizemno TV oddajanje (DVB-T). Najkasneje konec leta 2010 bomo ugasnili vse (analogne) TV oddajnike, prek katerih danes sprejemamo TV programe. Če sprejemamo TV programe prek satelita, kabla, interneta ali IPTV potem ni potrebno narediti ničesar. Izjema so kabelski sistemi kjer bo operater sprejemal DVB-T multipleks in ga nespremenjenega prenašal v svojem kabelskem sistemu. V tem primeru bo za sprejem potreben DVB-T sprejemnik. Če sprejemamo TV programe prek sobne ali strešne antene (prizemna radiodifuzija), potem pa bo treba pokrbeti za ustrezen dodatek (digitalni sprejemnik, set top box), prek katerega bomo lahko še naprej sprejemali TV programe. Zaradi te spremembe NI TREBA KUPOVATI NOVEGA TELEVIZORJA. V splošnem zadostuje dodatni, digitalni sprejemnik, ki ga priključimo na OBSTOJEČI TV sprejemnik (običajno prek SCART povezave). Digitalna prizemna televizija DVB-T sama po sebi še ne pomeni televizije visoke razločljivosti (HDTV)! Je samo platforma kjer je oddajanje televizijske slike visoke razločljivosti mogoče. V veliki večini bodo programi v DVB-T multipleksih še naprej v standardni razločljivosti (SDTV) kot jih poznamo pri analognem načinu oddajanja.
Bodite pozorni na lastnosti DVB-T sprejemnika - za sprejem v Sloveniji je nujna podpora za standard kodiranja MPEG-4 (AVC oziroma H.264 za sliko in AAC za zvok). V tujini se v glavnem uporabljajo starejši standardi (MPEG-2 za sliko in MPEG-1/II za zvok) in taki sprejemniki niso primerni za slovenski trg. Zagotovilo, da bo sprejemnik pravilno deloval tudi z bodočimi multipleksi v Sloveniji, je oznaka Digi, ki pomeni, da sprejemnik ustreza Sprecifikacijam zahtev za DVB-T sprejemnike za Slovenijo.
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2010 9:27:54   
pridna_janja
  • Če sprejemamo TV programe prek satelita, kabla, interneta ali IPTV potem ni potrebno narediti ničesar. Izjema so kabelski sistemi kjer bo operater sprejemal DVB-T multipleks in ga nespremenjenega prenašal v svojem kabelskem sistemu. V tem primeru bo za sprejem potreben DVB-T sprejemnik.
  • Če sprejemamo TV programe prek sobne ali strešne antene (prizemna radiodifuzija), potem pa bo treba pokrbeti za ustrezen dodatek (digitalni sprejemnik, set top box), prek katerega bomo lahko še naprej sprejemali TV programe.
  • Zaradi te spremembe NI TREBA KUPOVATI NOVEGA TELEVIZORJA. V splošnem zadostuje dodatni, digitalni sprejemnik, ki ga priključimo na OBSTOJEČI TV sprejemnik (običajno prek SCART povezave).
  • Bodite pozorni na lastnosti DVB-T sprejemnika - za sprejem v Sloveniji je nujna podpora za standard kodiranja MPEG-4 (H.264 za sliko in AAC za zvok). V tujini se v glavnem uporablja starejši standard (MPEG-2 za sliko in MPEG-1 za zvok) in taki sprejemniki niso primerni za slovenski trg!
  • Digitalna prizemna televizija DVB-T sama po sebi še ne pomeni televizije visoke razločljivosti (HDTV)! Je samo platforma kjer je oddajanje televizijske slike visoke razločljivosti mogoče. V veliki večini bodo programi v DVB-T multipleksih še naprej v standardni razločljivosti (SDTV) kot jih poznamo pri analognem načinu oddajanja.
Zakon o digitalni radiodifuziji določa, da najkasneje do konca leta 2010 ugasnemo vse analogne televizijske oddajnike. Da bo prehod za gledalce čim bolj enostaven in brez nevšečnosti, bomo na teh spletnih straneh poskrbeli za vse potrebne informacije o tej temi. Trudili se bomo, da bodo te strani redno posodabljane in dopolnjevane z aktualnimi informacijami. Z digitalno radiodifuzijo je povezanih kar nekaj pojmov, ki so predvsem tehnične narave. Da bi lahko razumeli osnovno zamisel digitalnega oddajanja, vam bomo poskusili na poljuden način razložiti pomen osnovnih pojmov. Za obširnejšo razlago vam ponujamo povezave do drugih spletnih strani, kjer je posamezen pojem bolj podrobno razložen. Kljub temu da so nekatere od teh strani v angleškem jeziku, upamo, da vam bodo ponudile dovolj informacij o prehodu na digitalno televizijsko oddajanje.

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.1.2010 20:44:05   
enea
Jaz pa še zmeraj ne razumem, no saj neki že, samo res sem user posted image  od babe k se glih na vse ne zastopi, imam siol na optiki in navaden tv, ni lcd ali plazma, ali kaj je še vse na tržišću, a pol bom mogla tudi jaz menjat na ta digi, ali kaj je že???user posted image user posted image

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.1.2010 20:49:02   
Anonimen
enea, ne rabis nic!
rabli bojo samo tisti, ki imajo navaden TV+navadno sobno/ stresno anteno!

(odgovor članu enea)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
13.1.2010 20:53:54   
enea
o hvala miška za hiter odgovor, sem že mislila da me bo spet po denarnici udarlo in bom mogla še lcd kupituser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.1.2010 20:59:29   
Anonimen
mas optiko, tko da lahko tud tv letnik 1949 priklopis.(sam,da ma scart vticnico!)user posted image

(odgovor članu enea)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.1.2010 21:06:53   
enea
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

mas optiko, tko da lahko tud tv letnik 1949 priklopis.(sam,da ma scart vticnico!)user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  ma ja saj ni glih tko star ( ene 5 let ma ), ma smo ga pa glih podedvali od stare mame od mojga user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.