JASNA D
|
Pri nas pa je takole: Marko je z 11,5 meseci (1.9.04) šel v vrtec. Tja je hodil do sredine oktobra (1,5 meseca) od tega je bil en teden doma. Oktobra je dobil sestrico, zato smo ga izpisali in molili boga, da bo vpis možen spomladi. Zaradi tega, ker ima otroke zelo rad, pri tašči (kjer je bil v varstvu, pa otrok ni nikjer blizu) in ker je bil kljub temu, da ni bil v vrtcu vsake toliko smrkav in je kašljal, smo ga vpisali s 1.2.2005 nazaj. Hvala bogu so še imeli "plac" v isti skupini, kamor je hodil v jeseni. Vrtec zelo dobro prenaša (ne joče), začel je zopet jesti, kot se spodobi (vmes je imel neješče obdobje).... Skratka - vzela sem v zakup vse te bolezni in ostale nevšečnosti vrtca, ker še vseeno (moje mnenje) raje vidim otroka v družbi svojih vrstnikov, kot pa doma z živčno mamo (oba sta kar velik zalogaj za cel dan, še popoldanske 4 ure, ko sem sama z njima, so kar velik napor) ali v družbi starejših ljudi. Moram pa na tem mestu poudariti, da je sicer zelo rad pri babici, ki ga tudi zelo lepo "rihta" in kot babica seveda razvaja. Rezime - kljub temu, da ni bil v vrtcu, je bil vsake tri tedne "bolan", sicer brez vročine, al ipak..... Zato sem ga vpisala nazaj. Še vedno vztrajamo, čeprav mu kar lepo iz noska teče in tudi kar dobro kreha (hvala bogu, se ta mala še "drži"). Dokler ne dobi vročione, bo tako. Sedaj pa me lahko zgrizete, ker takega otroka pošljem v vrtec, ker bodo še drugi od njega "fasali" - ja ampak točno od takih, je fasal tudi naš....... in krog je sklenjen. Ni kaj, dokler se imunski sistem ne okrepi, bo pač tako - doma, pri babici ali v vrtcu.... Jasna
|