|
RE: pospravljanje in 2,5 letnik in še kaj 16.4.2008 9:16:57
|
|
|
|
ninocka
|
Moram rect, da nas (2.5 leti) kar pospravlja igracke, vcasih sam, vcasih pa ga je treba ene parkrat opozoriti. V vrtcu gre celo tako dalec, da ko gre on domov in ce so se ravno igrali z neko stvarjo, jo brez pardona pospravi in ga sploh ne zanima, da se ostali otroci se lahko igrajo Ima pa tudi izpade, ko noce pospraviti in jih samo se bolj razmetava. Takrat mu parkrat ponovim, ce jih ne pospravi, jih pustim na tleh, povem mu pa, da jih bo odnesla mimi (miska). Nazadnje mi je celo zabrusil, naj jo kr poklicem in sem jo mogla res klicat po telefonu, narest cel telefonski pogovor, odlozila, sele cez nekaj casa se je pa ustrasil in pospravil igracke in prosil, da naj mimi obvestim, da je pospravil in da ni treba, da pride po igracke. Mu je pa ta ista mimi zadnjic tudi prinesla igracko, ker je bil zelo priden, ampak se zaveda, da mu jo lahko tudi odnese. So pa pri nam tudi romale ze igrace v "smeti" (oz. sedaj visijo v eni sobi, kamor nima vstopa). Takrat sem malce preburno reagirala, ampak smo bili cel teden sami (doma imamo se 5 mesecnega dojencka) in sem bla potem tist dan ze ful psihicno utrujena, pa se Evan je mel ze ene 3 izpade, tist dan je pa se zanalasc metal igracke vame in me tepel. Pa so sle potem v smeti. Nekaj jih je cez kaksne teden dobil nazaj, ker je bil priden in sem smetraje (kao) klicala, da jih prinesejo. Drugace je pa tko - dokler se igra, mu ne tezim s pospravljanjem (moj mu ful bolj), ker se lahko igra z legoti in neki gradi, pol se pa spomne na avtocke in tece po njih in potem se spomen se na bagije in se igra na koncu z vsem skupaj. V takem primeru se mi zdi BZ mu tezit, da naj pospravi legote, pa avtocke... Posparvit pa mora, ce npr. beremo knjigico, sestavlja puzzle, potem pa se zacne igrat z legoti, avtomobilcki...v glavnem ce igra med igracami ni in niti ne more bit povezana. Pa pospravit mora, ko gre spat. Glede tepenja, grizenja, pluvanja - vcasih, ampak zelo redko, to pocne tudi nas. Prvic smo se se nekaj pregovarjali, pa kregali, pa ni blo nobenega ucinka, edino vec slabe volje pri meni in pri njemu. Zdaj sem pa pogruntala, da je ponavadi tak, ko je neprespan in utrujen in potem kr neki isce in tezi. Ce se zacne tako obnasat, mu povem, da se tega ne dela, da se ne tepe, da to boli in da tega ne sme pocet nikjer in do nikogar. Malce ga se zignoriramo, v vecini pa mu probam takrat pozornost preusmerit - npr. da greva dat prat perilo, zlozit v stroj posodo...to pali, se umiri, potem pa se skupaj igramo naprej. IZVIRNO SPOROČILO: valla. Imamo pa tudi miško, ki odnese igrače, ki jih noče pospravljat, ampak vedno manj. Pa še skoraj nikoli ni pustil, da bi jih odnesla, je raje pospravil. a mate naso mimi
|