Gina
|
Kaj ste zdaj volgo napadle, nihče ne daje diagnoz, čisto vsaka ugiba, doda en košček svojih znanj, to je pa tudi vse, najbrž nihče v resnici ne pričakuje diagnoze, ampak zgolj namige v smereh.... poleg tega....saj je res eden od najbolj značilnih znakov multiple mravljinčasti prsti, roke, okončine.... pa še kaj drugega zraven sicer (predvsem se začne s težavami z očmi, včasih tudi z govorom, nekateri imajo težave z ravnotežjem, nekateri pa bolečine....), ampak mojemu fotru se je najprej nekaj let to dogajalo z mravljinčasto roko, potem še z nogo, preden so ugotovili, da je multipla, moja tašča pa je imela pri multipli (ja, oba jo imata, vsak drugo verzijo) bolečine, pa neprestana utrujenost spremlja multiplo ponavadi (samo utrujen si lahko tudi od majhnih otrok, diete...) . Res pa je, da je vse sorte drugega tudi možnega. Jaz sem imela ful mravljinčaste roke med nos.,sploh jih čutila nisem na določenih delih, zaradi zastajanja vode, pa zaradi pomanjkanja določenih snovi v telesu. Mravljinči te lahko tudi zaradi zgornje hrbtenice - to je po moje zelo pogost vzrok, kolikor klepetam okrog. Mene pogosto mravljinči, kadar preveč delam z rokama, ker sem imela prometno nesrečo, tebi bi se to lahko dogajalo, če imaš majhnega otroka, pa ga nosiš preveč, pojma nimam, ugibam... Skratka, pametno je iti k zdravniku. Že zato, da te ne bo nekaj brez veze strah.
|