Anonimen
|
Glede na slike, ki jih imam v albumu, smo pri dermatologu dobili diagnozo "atopični dermatitis". Gre za kožno alergijo, ki nastane zaradi hrane, oblek, česarkoli iz okolja. Če imate kaj takega, moraš k pediatru, da ti da prave kreme, Bepanthen in ostale ne pomagajo v takem primeru. Mi smo dobili takoj napotnico za dermatologa v MB bolnici in potem smo tam dobili kapljice Fenistil 15 kapljic/dan, mazilo Elidel za vsakdanjo uporabo, ko se pojavijo pikice, mazilo Advantan, ki je zelo agresivno in se lahko uporablja samo teden dni na zelo pikastih delih kože, oljno kopel Linola Fett, ki se doda vodi za kopanje 5 kapljic, za vsakodnevno nego telesa pa so nam v lekarni zmešali kremo iz Eucerina in ostalih sestavin. Stroga prepoved kakršnihkoli kozmetičnih zadev za kožo. Nejc se od rojstva do danes (10 mes.) ni kopal še v nobeni kopeli, samo v navadni vodi z občasno oljno kopeljo. Glavico mu umivam z nevtralnim trdim milom. Telo mu namažem z negovalno kremo, ki so mi jo zmešali v lekarni. To je vse, nobenih pudrov, kremic, nič. Paziti je potrebno pri uvajanju goste hrane: - nobenega kosmatega sadja (breskve, marelice) - nič južnega sadja (ananas, mango, kivi,... banane lahko) - nič rib - nič beljaka - nobenih umetnih stvari (sadni jogurti, fruchtzwerge, kupljena špinača,..) Mi se tega kar držimo, je pa res, da včasih pri kaki novi stvari ugotovimo, da je na njo alergičen. Se pa potem tistega izogibamo. Pri dermatologu smo dobili cel kup navodil, kako ravnati. Paziti moramo tudi, da nima oblečene sintetike in volne, da koža diha, ne sme biti pretoplo oblečen. Tudi cigaretni dim je zelo velik povzročitelj poslabšanja. Je pa tako, da se ta bolezen z vsemi temi kremami samo omili, izzveni pa ponavadi sama od sebe do najstniških let, seveda pa se lahko zgodi, da se razvije v pravo in jo ima potem celo življenje. A to je redko. Jaz moram reči, da smo jo z vsemi temi kremami zelo obvladali in ima po telesu čisto lepo kožo. Ko se pojavi alergija na določeno hrano, pa dobi na vsaki lički en tak divji rdeč flekec, ki traja po teden dni, to pa je tudi vse. Hvala bogu. Upam, da sem ti kaj pomagala.
|