petea
|
Dečva, pred tabo je le še veliki finale. Zavedaj se, da ti in samo ti odločaš o svojem telesu. Če nekaj hočeš, zahtevaj. Če se z nečim ne strinjaš, zavrni. Sama sem bila nemalo presenečena, ko sem pri prvem porodu - ki je bil v 36. tednu, rekla, da ne dovolim prerezati presredka, pa so to takoj upoštevali, pa da se mi ne bo nihče metal po trebuhu, pa so se vsi takoj umaknili, četudi je bilo potrebno porod čim prej zaključiti. Pa še prej so me nehali pošiljati z boka na bok, ker mi predlagani položaji nikakor niso prijali. Veš, kako si izpeljala prvi porod, izkušnjo dobrega poroda imaš za sabo, črpaj iz nje. Če ti ne paše ležati, sedeti, poskusi čepeti, klečati na štirih, pojdi pod tuš, pozibavaj se na žogi ..., v glavnem poskusi različne položaje, da najdeš ustreznega. Dogaja torej porod se že, od tebe pa je odvisno, kako ga boš zvodila. Zberi se, zmoreš, samo malo poguma najdi, da premagaš svoje strahove in morebitna nelagodja, ter poslušaj svoje telo, ne misli. Meni je pri lajšanju bolečin zelo pomagala masaža križa z hladilno kremo (ruska mast?), pomaga pa tudi masaža bradavic (po možnosti s strani partnerja). Meni so bili porodi vedno super do predrtja mehurja, ker potem se je vse začelo dogajati (preveč) na polno in hitro Upam, da kmalu sporočiš, kako si opravila svoj 'izpit'.
|