Tippi
|
Moja hči je imela enak problem že pred leti in smo ga uspešno rešili. Ker je bila zadeva zelo huda, smo obiskali njeno alergologinjo od malih nog in nam je dala par nasvetov. Poleg vsega ostalega, kar so ti že druge uporabnice napisale, od naravnih šamponov, do tistih, ki jih kupiš in jih je v lekarnah cele poplave, je potrebno še sledeče: 1. Glavo si peri dvakrat na teden (max!), ne glede na to, kako imaš mastne lase. Je za potrpet, vsaj v tej fazi, dokler se stanje ne izboljša. Moja hči je nosila čope takrat, ko je imela res hudo mastne lase. 2. Šampon si speri večkrat. Ko boš že mislila, da si ga dobro sprala, speri še dvakrat za vsak slučaj! 3. Nikoli ne ostane z brisačo (ala arafat) na glavi. Torej ne ostajaj z mokro glavo! Vlaga je idealno okolje za razne gljivice, ki se lahko pojavijo na lasišču in se s prostim očesom ne vidijo. Idealno okolje, da se hranijo z vlažno in mehko odpadlo kožo. 4. lase si TAKOJ osuši s fenom! Tudi poleti. Sicer je smešno in marsikatera bi rekla, da to samo še bolj izsuši kožo, a treba je vedeti, da je pri srbečem lasišču veliko bolj nevarna mehka in vlažna koža, kot suha! Feniraj se vsaj toliko časa, v fazi zdravljenja, da se lasišče opomore. 5. ne uporabljaj gelov, pen in lakov za lase! Spet, vsaj toliko časa, da se stanje umiri. Mi smo takole delali po nasvetu alergologinje in je pomagalo. Celo tako zelo, da je od takrat minilo že približno pet let in v tem času ni imela nikoli več srbečega lasišča! Če bi se spet pojavilo, bi šli zopet na eno tako terapijo Je pa res, da so ji nekatere stvari ostale, in si glavo večkrat spere, vedno si jo pofenira in uporablja na laseh le nujne preparate (maske enkrat tedensko) in vosek za konice. Srečno!
|