kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 ... kako to resujete? me zanima, kaj je najbolj ucinkovito pri vas, pa da mal sprobam razlicne trike Rupurut je učinkovit, samo to je le trenutno, ker nevtralizira kislino ampak ga le vzemi, ko te muči. Noplaza control je pa zaviralec protonske črpalke, ki zavre izločanje kisline in res pomaga, vendar dolgoročno. Vse ostalo od limone, do mleka stvar samo še poslabša. Če imaš stalne težave s tem, ti pa priporočam gastroskopijo, ker po tem točno veš, kaj ti je, ker je za težave z razžrtim požiralnikom in vneto sluznico lahko več vzrokov, ki se različno zdravijo. Mene recimo je zgaga in kislina matrala že od poletja, pa me je zdravnik dal na emuzol (dosti močnejše od nolplaze) in je blo dobro za en teden, pol pa spet štala. Pol sem se samozdravil z mlekom, limono, dokler ni blo nevzdržno, pol sem šel na nolplazo...v glavnem užas. Potem sem pa seveda prebral pol neta o tem, pa še v familiji mamo želodčne težave, tko da je tud tu polno izkušenj. Lahko ti zaklopka ne dela in ti kislina uhaja v požiralnik, lahko je bakterija, lahko je svašta. Po drugi terapiji z nolplazo sem znorel in šel na gastroskopijo samoplačniško (125 EUR) in dobil v 30 minutah diagnozo...bakterija. Zdaj sem na konjskih antibiotikih in pocajtal me bodo. Če bi poslušal svojga zdravnika, bi me pacal leto dni, dajal diete in seveda prepovedoval v prvi vrsti pivo, ki vsaj meni niti pod razno ne dela kisline. Če imaš slabo zaklopko, se pa samo držiš določenih pravil in ko zagusti en mesec jemlješ zaviralec protonske črpalke in je OK. Je pa treba to zdravit, ker rpogosta refluksna bolezen poveča tveganje za raka požiralnika, želodca ali trebušne slinavke (vsi smrtni). Upam, da ti kaj pomaga.
< Sporočilo je popravil kalbo -- 24.12.2011 11:21:02 >
|