|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
23.12.2011 17:26:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prevec zelodcne kisline...
23.12.2011 17:34:29   
ZARA
Baje je čaj proti kislini zelo učinkovit.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.12.2011 18:06:31   
tulpek
Rupurut 

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.12.2011 18:09:32   
roladica
Jaz nimam nobenih trikov. Pomaga mi tisto kar je bilo že stokrat povedano. Pazim na hrano in pijačo, gledam na to kaj jem zvečer, izogibam se tisti hrani za katero sem sama ugotovila, da mi škoduje (recimo vino in jabolčni sok). Pijem veliko vode (mi zelo pomaga), pa če nisem pod stresom je tudi manj problemov. Če imam problematično obdobje, potem kakšen teden pijem Donat, vedno pa imam rupurut pri sebi če me slučajno kaj zvije (ampak takrat itak nič ne pomaga).

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.12.2011 19:06:58   
Andromeda
Mojega moža zvije ene 2x na leto, pomagajo pa mu tablete Nolpaza.

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.12.2011 19:37:51   
Kliki
1dl radenske in pol limine stisnjene notri.
Piješ zjutraj na tešč nekaj mesecov pa pomaga.

Imela sem hude probleme s kislino sedaj je OK me zvije še mogoče ene 5 letno.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.12.2011 20:38:26   
mini86
a maš mogoče tud kamne..ker takrat se ti lahko izloča tudi malo žolča in tudi peče..ni pa to napad kamnov..
js sm do sedaj zmeri natepavala rupurut, odkar pa mam homeopatsko zdravilo za "napad žolča" pa ne rabim rupuruta..

včasih mi pomaga če spijem vroče mleko, samo takrat pa je pri meni zihr žolčuser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 7
23.12.2011 21:22:03   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

... kako to resujete? me zanima, kaj je najbolj ucinkovito pri vas, pa da mal sprobam razlicne trike user posted image

Pogoltnes nekaj surovih zrn  riza - pobere kislino.
Koscica od olive ( ce uspes pogoltnit) - odlicno pobere kislino. Tudi same olive, klasicne, crne .. odlicno delujeo proti kislini - niso pa tako ucinkovite kot koscica.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
23.12.2011 21:42:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Andromeda)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
23.12.2011 22:00:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu roladica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
23.12.2011 22:02:22   
Najaa
Ko sem bila noseča mi je pomagalo mleko.

Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
23.12.2011 22:02:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
23.12.2011 22:03:35   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
23.12.2011 22:08:31   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Pogoltnes nekaj surovih zrn  riza - pobere kislino.
Koscica od olive ( ce uspes pogoltnit) - odlicno pobere kislino. Tudi same olive, klasicne, crne .. odlicno delujeo proti kislini - niso pa tako ucinkovite kot koscica.

proti zgagi ali za pri dolgotrajnih tezavah?

IMO - pri zgagi , trenutnih slabostih... Dolgorocno je IMO bolje obiskati zdravnika. Mam je imela tovrstne tezave pa so potem odkrili, da je prevec kisline posledica spuscenega zelodca... in da po jedi mora v horizontalo za 10 minut... potem je pa dobro...

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

Neposredna povezava do sporočila: 14
23.12.2011 22:09:41   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
Ko sem bila noseča mi je pomagalo mleko.

men tud na kratko - potem je pa se huje...

Ja, ker cez nekaj casa udari ven mlecna kislina in zadevo se poslabsa. Tako mi je razlozila neka farmacevtka, ko me je kislina mucila v nosecnosti...

BTW: meni olajsa po coca coli... popijes kozarec coca cole potem pa cez minuto dve vulkan udari ven in potem.. olajsanje... user posted image user posted image user posted image  

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 23.12.2011 22:12:36 >

(Ivan Cankar)

Neposredna povezava do sporočila: 15
23.12.2011 22:39:46   
LuLu
Se pridružujem prejšnjemu postu... malo smešno, ampak meni je tudi coca-cola pomagala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
24.12.2011 7:26:27   
Felicita
jabolčni kis user posted image ašičev oz domač. spet čudna varianta (kontra intuitivna vsaj) ampak meni ful pomaga (ne samo pri kislini, ampak tudi če kej obleži v želodcu, pri napihnjenosti,...)

sicer pa če je panika (če kisa ni pri roki), vzamem Controloc... Samo sem ga jemala tudi eno leto, preden so mi ugotovili, da moja 'povišana' kislina je u bistvu začetek čira. zdej ko so me pocajtali, je velik boljše user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.12.2011 8:57:14   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Se pridružujem prejšnjemu postu... malo smešno, ampak meni je tudi coca-cola pomagala user posted image

A ves da coca cola pomaga tudi pri driski.... user posted image user posted image user posted image
Z coca colo je pa mozeva staramama cistila sode za olivno olje... user posted image user posted image user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.12.2011 10:08:05   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

A ves da coca cola pomaga tudi pri driski.... user posted image user posted image user posted image
Z coca colo je pa mozeva staramama cistila sode za olivno olje... user posted image user posted image user posted image

kokakola je približno tko vsestranska kot kapljice 31, oziroma še boljša - odstranjuje celo rjo, madeže....Pa slišala sem zadnjič prav eno strokovno razlago, da jo je priporočljivo popiti 1 dcl po težkem in mastnem obroku (izloča maščobo iz zaužite hrane)...To sicer nima veze z želodčno kislino, ampak pomojem bi kokakola tut pri temu morala pomagat user posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

Neposredna povezava do sporočila: 19
24.12.2011 10:55:43   
roladica

IZVIRNO SPOROČILO: roladica
Če imam problematično obdobje, potem kakšen teden pijem Donat, vedno pa imam rupurut pri sebi če me slučajno kaj zvije (ampak takrat itak nič ne pomaga).

uf, ti ze dolgo traja tole? ja, men tud zivci delajo svoje - kr cutim, kako se mi dviga... a si bla na kakih pregledih?

Od srednje šole. Takrat sem bila nekajkrat pri osebnem zdravniku, ker nisem imela pojma kaj se dogaja z mano. Ampak so simptomi tako jasni, da niso bili potrebni kakšni dodatni pregledi. Takrat sem bila nekaj časa na Ranitalu, potem pa nikoli več ni bilo tako hudo, ker sem že znala ukrepat. Dvakrat do trikrat na leto imam kakšen teden ali dva malo več težav z zgago, sicer pa nas je takih 10-15% populacije s tako težavo. Mi imamo to v družini.

Z mlekom je pa tako, da nekaterim menda pomaga drugim pa škoduje. Vsak mora poskusiti sam.

Neposredna povezava do sporočila: 20
24.12.2011 11:04:53   
roladica

IZVIRNO SPOROČILO: Kliki

1dl radenske in pol limine stisnjene notri.
Piješ zjutraj na tešč nekaj mesecov pa pomaga.

Imela sem hude probleme s kislino sedaj je OK me zvije še mogoče ene 5 letno.

Sicer verjamem da ti to pomaga, če piješ vsak dan, ker ljudem res pomagajo različne stvari. Čeprav naj bi agrumi imeli ravno nasprotni učinek. Ampak ne verjamem, da si se lahko v nekaj mesecih pozdravila in se danes počutiš bolje ker si pred enim letom pila radensko z limono. To ni rana, da bi jo zacelil in bo potem dobro. Tu pomaga res samo spremenjen način življenja, ker je to kronična bolezen.

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.12.2011 11:13:55   
kalbo
Mal sem zabluzil in ustvaril dva enaka posta :)

< Sporočilo je popravil kalbo -- 24.12.2011 11:22:04 >

Neposredna povezava do sporočila: 22
24.12.2011 11:19:52   
kalbo

... kako to resujete? me zanima, kaj je najbolj ucinkovito pri vas, pa da mal sprobam razlicne trike user posted image

Rupurut je učinkovit, samo to je le trenutno, ker nevtralizira kislino ampak ga le vzemi, ko te muči. Noplaza control je pa zaviralec protonske črpalke, ki zavre izločanje kisline in res pomaga, vendar dolgoročno. Vse ostalo od limone, do mleka stvar samo še poslabša.
Če imaš stalne težave s tem, ti pa priporočam gastroskopijo, ker po tem točno veš, kaj ti je, ker je za težave z razžrtim požiralnikom in vneto sluznico lahko več vzrokov, ki se različno zdravijo.
Mene recimo je zgaga in kislina matrala že od poletja, pa me je zdravnik dal na emuzol (dosti močnejše od nolplaze) in je blo dobro za en teden, pol pa spet štala. Pol sem se samozdravil z mlekom, limono, dokler ni blo nevzdržno, pol sem šel na nolplazo...v glavnem užas.

Potem sem pa seveda prebral pol neta o tem, pa še v familiji mamo želodčne težave, tko da je tud tu polno izkušenj. Lahko ti zaklopka ne dela in ti kislina uhaja v požiralnik, lahko je bakterija, lahko je svašta.
Po drugi terapiji z nolplazo sem znorel in šel na gastroskopijo samoplačniško (125 EUR) in dobil v 30 minutah diagnozo...bakterija. Zdaj sem na konjskih antibiotikih in pocajtal me bodo. Če bi poslušal svojga zdravnika, bi me pacal leto dni, dajal diete in seveda prepovedoval v prvi vrsti pivo, ki vsaj meni niti pod razno ne dela kisline.
Če imaš slabo zaklopko, se pa samo držiš določenih pravil in ko zagusti en mesec jemlješ zaviralec protonske črpalke in je OK. Je pa treba to zdravit, ker rpogosta refluksna bolezen poveča tveganje za raka požiralnika, želodca ali trebušne slinavke (vsi smrtni). Upam, da ti kaj pomaga.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 24.12.2011 11:21:02 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.12.2011 13:52:35   
*žaži*
Živjo,
največkrat je problem, s pekočo bolečino v predelu želodca, refluks želodčne kisline- povrat kisline v požiralnik. V takih primerih mišica zapiralka, ki je na ustju želodca, slabo tesni in tako povzroča pekočo bolečino pod žličko. Tudi hrana je kriva. Mal preberi na spletu kaj draži želodčno sluznico. Tudi žvečilni na prazen želodec lahko povzroča tovrstne težave. Dobr bi bilo it na preiskavo.

Srečno user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
26.12.2011 22:03:57   
KT
Če poskušam povzeti vse prejšne poste in svoje izkušnje: popolnoma enak "obtuček" imaš v ustih, če imaš preveč ali premalo kisline v želodcu, tako da je kakršen koli nasvet, npr. coca-cola, radenska z limona, rupurut, rennie, itd. popolnoma odvisen od tega ali imaš preveč kisline ali želodec kliče po bazi. Sama boš morala ugotovit kaj je tisto, ki ti pomaga, .. roko na srce .. gastrolog pa ti bo pomagal od prve.
Osnovni nasveti: dvigni vzglavje, izogibaj se sladkarijam (ja, ja, vem, težka bo user posted image ), prekomerno spicy hrana uničuje "floro in fauno" v tvojem želodcu, in glavno STRES, ta ubija še tako uravnovešeno prehrano. Poslušaj se in upam da ti uspe. Srečno!

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?