Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi Ko sem imela otroka v privat varstvu, nismo odšteli nič (no, za hrano bi mogoče lahko, samo se tega nisem niti spomnila, niti želela načenjati). Meni je tako logično. Gospa od tega denarja živi. Je tam na razpolago vsak dan. Če bi vnaprej vedela, da bo otrok 3 tedne na mesec zaradi bolezni doma in varstva zato ne bi plačeval, bi raje vzela drugega otroka - pa saj vzgojiteljice v vrtcu tudi dobijo plačo, pa če so samo trije otroci v skupini od 17ih otrok. Moj otrok je bil zelo veliko bolan. Če bi ga imela v vrtcu, bi tudi morala plačevati. V redu, če ima varuška 1-2 otroka. Ampak za skupino 6 otrok se pa nikakor ne strinjam s tem. Cene se gibljejo cca 20 evrov na dan, torej 400 na mesec (minimum za LJ), ponekod celo 500 ali več. Računaj 6 otrok, v enem mesecu 2400 evrov minimum čisto čistega (večina na črno). Pač če drug mesec ne pridejo vsi, bo zaslužila en mesec manj, ampak od prej ima našparano. Nobena vzgojiteljica ne dobi toliko plače. In nobenega vrtca toliko ne plačuješ. Naša zelo fajn shaja in ne kasira nič, če je otrok bolan, celo zelo dobro shaja. Poleti veliko otrok ni, in takrat se znajde in jih dodatno vzame, kar ni problem, saj vrtci ne delajo, babice gredo na dopust..... Vedno ima vrsto, še izbira si lahko, katerega bo vzela- v smilu ali rabi samo 4 ure varstva ali cel dan, odvisno kako luknjo ima, kolk časa, kolk razposajeni so, kolk zahtevajo od nje, kolk samostojnih (hodijo, jejo sami....).
|