Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 zaradi dolgoletnih tezav z vnetji nosne sluznice ter astme se ze drugo leto zapored soocam s konstantno napol bolezenskim stanjem, ki je od zacetka oktobra ze kar kriticno, saj se bakterije razsirijo po okvarjeni sluznici in sem pred tednom koncala 6. terapijo z AB; zdaj pa spet cutim novo vnetje. posledicno me napade se bronhitis. tisti, ki ste se soocili s podobnim, kako ste si pomagali? pa naj vnaprej povem, da razne zeliscne kapljice, homeopatija, ipd. pri meni ne deluje, ker imam ze toliko okvarjeno fiziologijo sluznice, da so tole prevec nedolzne stvari. Če mene vprašaš si ti bolna, ker si preobremenjena. Pol bremen daj iz sebe, pa ti garantiram, da boš zdrava. Kar se astme in nosne sluznice tiče pa ti ne vem svetovat, ker vse kar zdravniki znajo, je ponudit ti hektolitre fiziološke raztopine, kortikosteroid za vdihovanje in neko reč,d a ti sprosti bronhije, pa vseeno al ventolin al kaj drugega. Samo to sama veš, da je gašenje požara. A veš kako je meni ena zdravnica enkrat rekla: novi, mladi, sprednji možgani rečejo: vse bom naredila, lahko naredim, moram naredit, ne smem pustit, zmorem, čisto ok je.... Tisti ta stari, avtomatični možgani pa kadar je preveč rečejo: Dost je! Mir daj. Nehaj pretiravat. In te z boleznijo prisilijo, da nehaš pretiravat. Če še kar naprje pretiravaš, imaš lahko hudo hude posledice. Če ti telo pravi, da je dost, je dost. Ustavi se, preloži en kup bremen na koga drugega, začni štrajkat. Tudi ko ti je s ta malim težko, ali pa s čim drugim, saj je vseeno, prestavi na tvojega. NI ti treba vsega sama. Res ne.
|