ronja
|
skuštrana, hvala! Vremenska napoved za jutri je dež, Ronja pa je začela nekaj kašljat , tako da si je ne upam vlečt v kaj takega, da ne bo res kaj zbolela - ta vikend nam očitno ni usojen (bomo šli pa kam v nedeljo, upam, da bosta do takrat Ronja in vreme že ok, vsaj v Postonjsko jamo, recimo). Hvala za idejo, da vprašamo kakega lastnika. kake globe si res ne želiva (beri: nama je škoda denarja zanjo;) V mojih štoparskih dnevih so me tudi že "dobili" policaji, vendar naju niso nikoli oglobili - v bistvu sploh nisem vedela, da je to prepovedano, ker mi tudi tega nikoli ni noben od njih rekel - navadno so samo spraševali, če starši vejo, da sva tu (sva bila s takratnim fantom). Bali so se, da sva pobegnila (jaz sem vedno malo mlajša izgledala in ko sem bila stara 18, sem izgledala verjetno 12 - in so starši seveda veseli, kje in s kom sem in kaj počnem - itak je pa tudi oče tako spal okoli, kadar je veslal, hehe - in to še pred par leti, ko je imel že lepo čez 60 let, hehe, samo letos mu ni zneslo it). Sicer pa naju ni nihče preganjal, samo kako grozdje ali kake druge bedarije so na naju metali. Enkrat, ko sva s prijateljico štopali v Bosni, malo po vojni, naju je pa pobral policist in naju spraševal, če sva pobegnili iz kake trgovine z blagom in če nama kdo kaj hoče, da se lahko zaneseva nanje, da nama bojo pomagali, itd... Sem mu pokazala kar svoje dokumente, ker ga je tako skrbelo - da sva res Slovenki, imava dokumente in lahko greva kamor hočeva . Potem se je pa pomiril - še zdaj mi da to tak dober občutek - da je ljudem res mar za druge ljudi... Tako da nisem imela nobenih slabih izkušenj do zdaj, bomo pa z otroki šli verjetno najprej v urejen kamp, potem pa šele na kake bolj divje variante. No, tak je plan .
|