butt3rfly
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojcek1 IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly kar naenkrat pa sploh ni hotu kakat. še v pleničko ne in tisto je bla šele katastrofa koliko joka, jamranja, stokanja! in takrat sem mu pač dala pleničko nazaj in upala, da enostavno ne bo več zdržal in se bo pokaku. na spletu sem našla knjigo o kakanju, jo dol potegnala in sma neki dni sam to knjigo gledala. mu je bla ful fajna. pa itak, tko kot ti pravš, dost pogosto ga spomniti, vzpodbuditi. tudi njegovo najljubšo igračo smo vedno jemali s sabo, ko smo poskušali kakat. sčasoma se je nekak uteklo. sedaj sicer vedno ne pove, ko ga tišči. vidim ga, kako postopa okoli in takrat ga enostavno spomnim, da mora it kakati in gre brez problema. tudi jaz se pridružujem temu in prosim za pomoč, katero knjigo si to brala z otrokom. naša je imela redno prebavo, 3x do 4x na dan, ko je bila v plenici, je šla na veliko potrebo. pleničko je v bistvu začela odklanjat sama in od začetka ni bilo nobenih težav, ne z lulanjem ne s kakanjem. zdaj pa že dober teden tišči kakanje v sebi in se ji seveda naredi zapeka in jo boli trebuh, pa samo odvajanje in je noro. joče, se napenja, skoz bi hodila kakat, pa ne more, pa ji mehčamo blato z donatom, vodo iz suhih sliv, sadjem, celo odvajalni sirup, pa nič ne pomaga. blato je zdaj zbito skupaj ko kamen in seveda boli. koliko časa pa je trajalo, da ste odpravili tale psihološki moment zaprtja? da se je navadil na redno potrebo? ker pleničke pa nikakor noče več nazaj, smo poskusili tudi s tem, da bi ji dali nazaj. stara je pa skoraj 23 mesecev. evo link do te knjige: http://issuu.com/ciciban/docs/cic9_cvs klikni na upload document, da si jo posnameš na računalnik. mi smo rabl vsaj 2 tedna, da je nekak skapiru, da mora kakati, ker ga bo drgače buši bolel. potrebno pa je blo dosti potrpljenja in prepričevanja ter obilo zaloge živcev
|