nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Vsekakor ga ne povezujem s spoštovanjem ali nespoštovanjem, povezujem ga z nekimi preživelimi, zlaganimi in na videz polikanimi in idealnimi, realno pa za marsikoga zelo krivičnimi časi in čisto posebnim značajskim profilom ljudi. Z uravnilovko. Z uniformiranostjo, zanikanjem posameznika in sindromom črede (ovc). Tovarišica? ... kar zmrazi me! Ne, tršica te ne bo zamrzila, ni to v njeni tovariški naravi - preživeli polikani ideali - hmmm, sem mi zdi, da čedalje bolj (spet) živijo (pa ne samo pri nas Slovencih), - krivični časi - jah, no, tudi zdaj so, kajne. Da delavci skoraj stradajo, da so posamezniki na pravem mestu in s pravimi VIP nesramno bogati na račun uboge raje, da so pokradli veliko ves družbeni kapital (tako kot sicer včasih privatnega, le s to razliko, da so imeli včasih vsi korist od tega, zdaj pa samo eden), - značajski profil ljudi ... hmmm, tole mi ni najbolj jasno Tudi danes imamo ljudje značaje in tudi danes imamo Slovenci nek poseben značajski profil, če ne drugega, samomorilski - uravnilovka ... to je pa res, ampak danes se pa dogaja druga skrajnost, da je marsikatero delo preplačano neglede na količino in kvaliteto (poglejmo samo, kako je rr živahna v dopoldanskem, t. j. službenem času, in kak dolgčas je gor popoldan ) - uniformiranost ... no, uniforme mi nikoli ni bilo potrebno nositi, tudi mojim staršem ne, pa sta oba predvojna generacija, torej sta v šolo hodila res v tistih najbolj komunističnih, boljševističnih časih. Če pa s tem pojmom misliš na kaj drugega, na način življenja ipd. se pa deloma strinjam; večina nas je živela po istem kopitu, še zdaleč pa ne vsi. In vsi "neuniformiranci" tudi niso pristali na Golem otoku Se pa danes družba spet čedalje bolj "uniformira"; če nimaš dobrega avta, si revež, če ne kupuješ cot in obutve priznanih firm, si brezveznik, revež, definitivno pa nisi IN; če nakupuješ v Hoferju in Lidlu ne ustrezaš HASIP standardom, če se ne prehranjuješ bio in ne pereš eko in se ne mažeš z bio-eko zadevami, si bebec, ki ne skrbiš za svoje zdravje ... moda=življenjski slog=uniforma. Si in in si avt. - zanikanje posameznika ... ah, daj, ko da pa je v današnjem času sploh še komu mar za kakšnega posameznika ( s strani države mislim), sploh če ni VIP (kar je povsem primerljivo z bivšimi časi). Res je, da so se določene stvari detabuarizirale, ampak so se sočasno z vsem ostalim (že pred nami) razvitim svetom, - sindrom črede ... ah, daj ga no lomit ... ta je pa ja še kako živ sindrom črednega potrošništva je eden izmed najbolj opaznih. Sindrom, če nisi z nami, si naš sovražnik, je še vedno prisoten (le sovražnik se menja glede na trenutno oblast ) ... v glavnem, ljudje smo od nekdaj bili in vedno bomo ovce. Se ni za bati, da bi kdaj ta sindrom zgubili Zdaj sva pa popolnoma zasmetili tole temo ... no lahko se izgovoriva, da imava profesionalno napako - v šoli se namreč dostikrat zgubi tudi rdeča nit
< Sporočilo je popravil nejcko -- 10.1.2010 0:24:53 >
|