Gina
|
Ja, to kar pravi dashenka pravi pol zdravnikov. Vendar drugih pol zdravnikov pravi drugače: vzami dovolj močna zdravila, da primejo in imaš potem nekaj časa posledično mir pred tegobami - tudi ko jih nehaš jemati. Jaz sem več kot 15 let poslušala prve. IN bila non stop bolna. Ves čas vnetje na vnetje, pa ne samo nos, tudi grlo in oči, tako huda vnetja, da sem dobivala posledično odstope steklovine in podobne reči. Ko je iz teh non stop vnetij prišla ven posledično še pljuča in huda astma, sem končno začela poslušat drugo polovico in se mal "zafiksala". Z mano je bilo mnogo boljše. Nobenih utrujenosti več (kako hude so te utrujenosti, ko se telo nerestano bori z napačnim sovražnikom in se ves čas počutiš, kot bi imel gripo, ve samo hud alergik), veliiiiiko manj vnetij in to povem, da verjamem,d a prvi zdravniki mislijo dobro, ampak pooooojma o pojmu nimajo, kaj pomeni v resnici živeti z zeloooo ornk alergijo in se vleči po svetu kot da bi te vlak povozil in da te vse boli, dihat ne moreš, vse te peče. POleg tega, a je res boljše imeti non stop alergijo, vnetje na vnetje, kot vzeti zdravilo in pozdraviti vnetje? Ne, noben več me ne prepriča v to. Seveda bi bilo idealno, če bi se človek lahko izognil vsem alergenom. Pa še to velja le za tiste alergike, ki so alergični bolj malo in na malo reči. Jaz se v praksi ne morem izognit niti polovici. Alergična sem na tako osnovne reči kot so belila v papirju, ter vsa preveč huda kemija, ki je v osnovi strupena, če jo uporabljaš v večijih količinah, jaz jo čutim pa že pri manjših, enostavno je preveč tega, da bi se lahko vseskozi odstranila od tega. Plesni so seveda tudi hud problem. Vsepovsod so, četudi jih nimaš v stanovanju. Jih imaš pa v kakšnem kotu kleti in na podsrehi mogoče. Na pršice nisem alergična, ampak si pa predstavljam, kaj to pomeni, ker so res povsod. Kar se tiče operila - morda kemična industrija pravi drugače (kaj še vse nam je leta trdila da je zdravo in nič strupeno!, ne verjamem več nič),pa sem vseeno prepričana, da operil slabo dane naši sluznici, zelo slabo. Sama ga ne bi uporabljala vsakodnevno. Me po njem vse peče in poleg tega izgubim vonj. Kaj pa vem, če te tako zelo moti, ga uporabljaj, samo skoraj se mi zdi, da je tudi tvoj vonj lahko s tem povezan. A ti je to cena? Pa ti to piše en s hudo hudimi alergijami, celoletnimi.
|