nell
|
IZVIRNO SPOROČILO: neboglasnica Kriza traja lahko tudi celo leto ali več, lahko teden, dva, odvisno od otroka. Lahko se pojavi vsak ponedeljek (zaradi vikenda), po vsakih praznikih... Ponavadi otroci jočejo samo še minuto ali dve, ko starši odidejo, zato ti priporočam, da jo urediš, se posloviš in TAKOJ odideš, mogoče ob oknu še pomahaš in se brez oziranja nazaj odpelješ. Povprašaj vzgojiteljico, če jo lahko kasneje pokličeš, da boš mirna. Če te hči ne pričaka z zabuhlim obrazom od joka, vsa tresoča od joka, potem ni daljše krize, ampak je lahko samo malce poskusov izsiljevanja. Zato sem jaz vedno priporočala vsem okrog sbe, da otroka vpišejo v vrtec pri enem letu, ko so vsi na novo, vsi imajo krizo, se počasi navajajo drug na drugega, med njimi se začnejo prepletati prijateljske vezi. Otrok, ki vstopa v skupino kasneje, ima mnogo večjo krizo, saj si mora svoje mesto še poiskati. Morda ima deklica težave tudi zaradi tega, ker je sedaj del skupine, prej je bila pa ona in edina, v središču pozornosti (tam, kjer se je pač pazila). Drugače sem pa glede tega optimist in držim fige, da bo čimprej odskakljala v skupino in da bo rekla ob tvojem prihodu: A že mami? Jaz bi še tukaj ostala. Pod ta post se podpišem - je vse lepo jasno napisano... ti pa, predvsem zaradi tebe priporočam tisti pogovor z vzgojiteljico (vprašaj če jo lahko kasneje pokličeš, da boš mirna) - res zato, da boš ti mirna. zate in za tvojo malo princesko, da se čimprej navadi svoje skupinice v vrtcu?