|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
8.7.2009 7:45:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kriza z zamikom
8.7.2009 7:48:35   
TIA22
Pri nas je trajala cca3 leta in na koncu nam je psihologinja svetovala, naj poiščem drugo varstvo, ker je mali imel nočne more zaradi tega vrtcauser posted image

Tako, da potolažila te nekaj nisem, mislim, pa da traja taka kriza cca 1 mesecuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.7.2009 7:52:24   
jolly123
3 leta??? U jej...user posted image

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.7.2009 7:54:56   
špelin@
Uf, tole me zelo spominja na mojo mlajšo... user posted image Prvi teden navdušenje in veselje, drugi teden pa prav panično vreščanje user posted image user posted image user posted image Na srečo sem se že prej odločila, da ne bom popustila niti za milimeter in sem vsak dan reagirala enako pozitivno in sproščeno. Sicer je tisti teden vsako jutro vpila kot žerjav, tudi v vrtcu, ko sem šla, ampak sem ignorirala. No, tretji teden je bilo spet vse ok user posted image Upam, da se bo tudi tvoja princeska hitro sprijaznila  user posted image

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.7.2009 8:01:14   
**Tinkara78**
Mi smo imeli ogromno krizo po enem letu. Sem se vsedla z vzgojiteljicami za mizo in smo se domenili, da ji bom vsako jutro dala s sabo eno zvezdico, če ne bo jokala. Ko bo imela pet zvezdic si bo pa lahko nekaj kupila (npr. Kinder jajčko, ena vožnja z ringelšpilom,....).

Zvezdice so se obnesle in brez zvezdic smo potem vozili že za kak mesec.

Je pa imela drugače krizo vmes, ker ni marala dveh vzgojiteljic pri katerih so se zjutraj zbirali, zato smo zamaknili prihod v vrtec za eno uro. Teh dveh še danes ne mara pa hodi tretje leto v vrtec.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.7.2009 8:32:00   
Tejči
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Uf, tole me zelo spominja na mojo mlajšo... user posted image Prvi teden navdušenje in veselje, drugi teden pa prav panično vreščanje user posted image user posted image user posted image Na srečo sem se že prej odločila, da ne bom popustila niti za milimeter in sem vsak dan reagirala enako pozitivno in sproščeno. Sicer je tisti teden vsako jutro vpila kot žerjav, tudi v vrtcu, ko sem šla, ampak sem ignorirala. No, tretji teden je bilo spet vse ok user posted image Upam, da se bo tudi tvoja princeska hitro sprijaznila  user posted image

Pri nas je bilo enako.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.7.2009 9:35:44   
Naja31
Moj starejši sin je star 4 leta, v vrtec hodi 1 leto in pol in skoraj vsako jutro reče, da on pa ne bi šel  v vrtec. Zelo redka so jutra, ko se poslovimo brez joka in solzic. 

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.7.2009 13:52:14   
Nika v službi
Nam so vzgojiteljice rekle septembra, ko smo se uvajali (no, mi smo vstopili pri 2 letih), da je krize pričakovati tja do novega leta, torej 3 - 4 mesece, odvisno od otroka. Nekateri rabijo več časa, nekateri manj. Pri nas, HB, je šlo brez večjih težav.

Verjamem, da boste krizo prebrodili tudi pri vas - veliko potrpljenja, ljubezni, pozornosti in vztrajnosti.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.7.2009 13:58:07   
mojca75
Auroraa - bo minilo, samo vstrajna moraš biti in ne popuščati. Zdej je že tako velika da ji lahko razložiš (večkrat) da pač mora ker moraš tudi ti v vrtec. da tako pač je.

naj gre čim hitreje na boljše.

kaj pa skupina, otroci, so jo lepo sprejeli? povprašaj malo vzgojitelico kako je potem ko oddideš.

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.7.2009 14:48:09   
neboglasnica
Kriza traja lahko tudi celo leto ali več, lahko teden, dva, odvisno od otroka. Lahko se pojavi vsak ponedeljek (zaradi vikenda), po vsakih praznikih... Ponavadi otroci jočejo samo še minuto ali dve, ko starši odidejo, zato ti priporočam, da jo urediš, se posloviš in TAKOJ odideš, mogoče ob oknu še pomahaš in se brez oziranja nazaj odpelješ. Povprašaj vzgojiteljico, če jo lahko kasneje pokličeš, da boš mirna. Če te hči ne pričaka z zabuhlim obrazom od joka, vsa tresoča od joka, potem ni daljše krize, ampak je lahko samo malce poskusov izsiljevanja.

Zato sem jaz vedno priporočala vsem okrog sbe, da otroka vpišejo v vrtec pri enem letu, ko so vsi na novo, vsi imajo krizo, se počasi navajajo drug na drugega, med njimi se začnejo prepletati prijateljske vezi. Otrok, ki vstopa v skupino kasneje, ima mnogo večjo krizo, saj si mora svoje mesto še poiskati.

Morda ima deklica težave tudi zaradi tega, ker je sedaj del skupine, prej je bila pa ona in edina, v središču pozornosti (tam, kjer se je pač pazila).

Drugače sem pa glede tega optimist in držim fige, da bo čimprej odskakljala v skupino in da bo rekla ob tvojem prihodu: A že mami? Jaz bi še tukaj ostala.

user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
8.7.2009 23:34:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu neboglasnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.7.2009 23:45:20   
frutka_
Auroraa saj bo bolje. Uvajalne težave pri otrocih so nekaj običajnega. Razumljivo, da ji je doma lepše kot nekje kjer ni za vse prva, sama in edina. Poskusi gledat na to kot nekaj pozitivnega, tudi mali tako povej. Če boš oklevala bo to začutila v momentu. Tako da kar vztrajajta in bo oblje. Boš videla!

Držim pesti in vama pošiljam pikepokeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
17.7.2009 9:35:04   
Še ena T
Pa še čas za uvajanje pri vas ni najbolj primeren...
Zdajle je po vrtcih precej razpuščeno, kar neke pomožne vzgojiteljice in študentke, združujejo se skupine, ni stalnih prijateljčkov itd. Naša triletnica hodi v vrtec že dve leti, pa ima v tem času vedno krizo. Zdajle čez poletje jo bomo za en mesec izpisali in štuklai z dopusti in drugim varstvom.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.7.2009 15:37:33   
nell
IZVIRNO SPOROČILO: neboglasnica

Kriza traja lahko tudi celo leto ali več, lahko teden, dva, odvisno od otroka. Lahko se pojavi vsak ponedeljek (zaradi vikenda), po vsakih praznikih... Ponavadi otroci jočejo samo še minuto ali dve, ko starši odidejo, zato ti priporočam, da jo urediš, se posloviš in TAKOJ odideš, mogoče ob oknu še pomahaš in se brez oziranja nazaj odpelješ. Povprašaj vzgojiteljico, če jo lahko kasneje pokličeš, da boš mirna. Če te hči ne pričaka z zabuhlim obrazom od joka, vsa tresoča od joka, potem ni daljše krize, ampak je lahko samo malce poskusov izsiljevanja.

Zato sem jaz vedno priporočala vsem okrog sbe, da otroka vpišejo v vrtec pri enem letu, ko so vsi na novo, vsi imajo krizo, se počasi navajajo drug na drugega, med njimi se začnejo prepletati prijateljske vezi. Otrok, ki vstopa v skupino kasneje, ima mnogo večjo krizo, saj si mora svoje mesto še poiskati.

Morda ima deklica težave tudi zaradi tega, ker je sedaj del skupine, prej je bila pa ona in edina, v središču pozornosti (tam, kjer se je pač pazila).

Drugače sem pa glede tega optimist in držim fige, da bo čimprej odskakljala v skupino in da bo rekla ob tvojem prihodu: A že mami? Jaz bi še tukaj ostala.

user posted image user posted image

Pod ta post se podpišem - je vse lepo jasno napisano... ti pa, predvsem zaradi tebe priporočam tisti pogovor z vzgojiteljico (vprašaj če jo lahko kasneje pokličeš, da boš mirna) - res zato, da boš ti mirna.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zate in za tvojo malo princesko, da se čimprej navadi svoje skupinice v vrtcu?

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.7.2009 0:51:21   
Pikca
Pri nas je bilo čisto podobno (3 leta, prvi teden navdušenje, potem kriza). Jokala sicer ni prav veliko, ampak je pogosto prosila, da bi ostala doma ali šla k babi, v vrtcu ni hotela sodelovat... to je trajalo celo prvo leto, s tem, da je bilo vedno več dni, ko je navdušena prišla iz vrtca in drugo leto je že hodila z veseljem.

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.7.2009 10:17:50   
zinkazi
Pomembno je otroka seznanjati zakaj je v vrtcu, kje ste vi. Pogovarjati se o tem, doma otroku dati občutek varnosti, si vzeti čas zanj. Govoriti o zanimivostih, ki se v vrtcu dogajajo. Res pa je problem, ker se poleti zaradi dopustov kader menjava. V vrtcu naj bo toliko, kot je res nujno.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?