|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
5.7.2008 2:03:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: histericno vrescanje 8-mesecnika...
5.7.2008 7:58:09   
Anonimen
Če se s histeričnim vreščanjem zbuja iz spanja, potem ima mogoče grozičave sanje. Ne vem, kako se jim točno reče, no, ampak otroci sanjajo nekaj groznega in potem histerično jokajo. Ne pomaga nič, oziroma vsaki poskusi umirjanja, božanja,.. zadevo še poslabšajo in podaljšajo. Naša je imela to obdobje, pa je po kakih dveh mesecih samo minilo,poznam fantka, ki se mu to pri 5-ih letih še vedno dogaja. Mama ga pusti pri miru, ker njena intervencija vse skupaj poslabša in fantek mirno zaspi nazaj po 10. minutah, kot da ni bilo nič.
Sicer pa otroci pogosto sanjajo bolj moraste sanje, ko se začnejo aktivneje premikat, plaziti, vstajat ob opori,... Spoznajo povsem novo, neznano perspektivo in to se odraža tudi v njihovih sanjah.

Pri 8. mesecih se zagotovo še ne bo zaigral sam, to pride šele nekje po letu in pol, ko je tega vse več.
Aja, pa če je star 8. mesecev, je ravno prišel v obdobje mama in obdobje strahu pred tujci. Prvo pomeni, da je sedaj v točki, ko ugotavlja, da ni eno z mamo in da mama gre tudi stran. Ne razume še, da mama pride tudi nazaj.To se mora naučiti skozi izkušnje, npr.da ga odložiš ko greš na wc, čeprav se joka in se čez minuto vrneš nasmejana. Ali pa da otroka prevzame (pa za več kot urico, sploh čez vikend bi se očka že lahko bolj angažiral), povej mu to ali pa naj za spremembo on tri dni vstaja ponoči.



(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: histericno vrescanje 8-mesecnika...
5.7.2008 8:49:45   
mateyka
Ali pa da otroka prevzame (pa za več kot urico, sploh čez vikend bi se očka že lahko bolj angažiral), povej mu to ali pa naj za spremembo on tri dni vstaja ponoči.


ej, to pa res. saj unih par uric pomoči čez dan res pomaga (to dobro vem, ker zdaj še tega nimam), samo če ima mali tak tempo in si ful zmatrana + si še noseča - daj vzami si malo več časa za počitek. zgleda da je potrebno. mislim tudi da moraš delat na tem, da si narediš več časa za počitek in ostali naj ti pomagajo - kaj šele bo, ko boš visoko noseča in ko boš rodila (na to je treba že sedaj mislit in se pripravit). moja prijateljica je sistematično delala na tem, da lahko sedaj da svojega sina za vikend k babici (da ne joka in se ima fino + da je vesel ko gre tja). to ji res pomaga napolnit baterije. jaz predlagam kaj podobnega pri vas, če se da. + če tvoj kak dan vstaja ponoči namesto tebe - tud fino.
v glavnem user posted image in srečno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: histericno vrescanje 8-mesecnika...
5.7.2008 9:05:24   
Anonimen
Prej nisem mogla dokončati sestavka user posted image .

Sicer pa so otročki pri 8. mesecih še precej zahtevni, rabijo veliko pozornosti in je težko karkoli narediti, ker neprestano nekaj rabijo. To preide, še kakšnega pol leta in se bo že sam zamotil za nekaj minut, ampak do takrat je najbolje vzet to v zakup - da pač nič ni narejeno user posted image . Precej mamic značilnosti tega obdobja pozabi, pa še malo več babic in še malo več tašč in so potem malo preveč pametni user posted image user posted image user posted image . Kaj pa vem, meni se zdi bolje, da ni nič narejeno, kot pa da se mama sekira in obremenjuje sebe ter otroka. Na prvo mesto postavi sebe, le spočita in zadovoljna sama s sabo si lahko tudi dobra mama in žena. Gospodinjska opravila bodo počakala, kaj lahko opravi tudi mož, mu ne bo krona padla z glave user posted image . Tudi brez problema otroka odložiš na tla in se zraven vležeš za nekaj minut, se mu ne bo nič zgodilo. Pa pred njega postavi par pisanih igrač, da ga bodo zanimirala. Tudi če 5 minut joka, ker ni v tvojem naročju, ne bo nič narobe, zraven mu lahko mirno ponavljaš, da moraš sedaj skuhat kosilo, potem pa se bosta spet igrala. In znova in znova in znova. Pa še čisto resno: pomagajo čepki za ušesa user posted image .
Počasi bo bolje, mogoče en čas celo bolj naporno, ko se bo začel plaziti in bo hotel vse pretakniti, pa so še premajhni, da bi razumeli, zakaj jim nekaj odmikamo in prepovedujemo. Ampak s časom bo lažje, več razumejo, postajajo bolj samostojni.

Aja, malček ni razvajen, te povsem razumem, da rabi veliko crkljanja in osebnega stika, tudi naša je taka, že od rojstva zelo crkljiva in ji pri dveh letih nič ne fali. Ko se hoče stiskat, se stiskava, to je zjutraj eno urico, vse manj sicer, a še vedno, ko se hoče stiskat, se stiskava. Potem pa šiba po svoje, se brez problema sama igra po nekaj uric skupaj, seveda pa vmes prinese pokazat svoje umetnine user posted image .

< Sporočilo je popravil Ankica -- 5.7.2008 9:08:35 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
5.7.2008 12:42:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: histericno vrescanje 8-mesecnika...
5.7.2008 14:36:57   
pikalonca
Naj te še jaz potolažim, da sem na zelo podobnem kot ti. Namreč taprva je bila skoz tako pridna, da skoraj nismo vedeli, da jo imamo (no, sedaj pri 3 letih je drugače user posted image ), ampak tadrugi je pa zelo, zelo podoben tvojemu. čez dan je skoz v pogonu, skoz se mora nekaj dogajat, skoz moram biti jaz zraven drugače je histeričen jok. Sedaj sam pri 14 mesecih še ne hodi sam in skoz cvili okoli mene, če mu ne dam roke, da skupaj hodiva.
In ponoči se nam od nekje 6 meseca dalje tudi dogaja to kot pri vas. ko se nam je to prvič zgodilo sem bila čisto paf, saj kaj takega pri tavečji nismo nikoli doživeli. Pač kar iz lepega histeričen jok v eno, da je komaj do sape prihajal. In to je trajalo par minut, potem pa je zaspal kot da ni bilo nič. Sem se malo pozanimala in so tudi meni rekli, da so to sanje. Najbolj mi je bilo grozno, ko se je nehal jokat je kar gledal v eno točko in sploh ni trzal na nič. No sedaj se to zgodi nekje enkrat na mesec, ampak takrat mi je vedno hudo, ko ga gledam, ker res nič takrat ne pomaga in mora miniti samo od sebe.
Ja pri tavečji smo prvo celo noč prespali nekje pri 4 mesecih, a sedaj pri tadrugem se še vedno zbudimo vsaj 2 krat na noč. No, pa naj mi še kdo reče, da so taprvi otroci bolj razcrkljani.
Nam nič drugega ne preostane, kot da počakamo, da čimmprej mine.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: histericno vrescanje 8-mesecnika...
5.7.2008 19:58:03   
April
Pri men se je 100% obrnilo  na bolje pri8,5 mescih, ko se je sam začel plazit. Prej tudi sedel še ni sam, na hrbtu oz. trebuhu pa mu je takoj postalo dolgčas. Ko pa je enkrat postal gibljiv, pa se kar dosti sam zamoti. In tudi redko sitnari.

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: histericno vrescanje 8-mesecnika...
5.7.2008 21:22:09   
Paštetka
Moj 1. se je ponoči tako vreščaje zbujal. Jaz nisem vedela ali so tako moraste sanje ali zobki. Ker ni nič pomagalo, sem ga enostavno vzela iz postelje in odnesla v dnevno in prižgala luč. Čez minutko se je takoj umiril. In potem sem ga nesla umirjenega nazaj v sobo spat, kjer je zelo hitro zaspal.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: histericno vrescanje 8-mesecnika...
5.7.2008 21:57:42   
mateyka
Moj 1. se je ponoči tako vreščaje zbujal. Jaz nisem vedela ali so tako moraste sanje ali zobki. Ker ni nič pomagalo, sem ga enostavno vzela iz postelje in odnesla v dnevno in prižgala luč. Čez minutko se je takoj umiril. In potem sem ga nesla umirjenega nazaj v sobo spat, kjer je zelo hitro zaspal.


enako. edino kar je pomagalo je bilo, da sem jo nesla v osvetljen prostor - kot da bi potem počasi dojela kje je in da je vse ok. kot da bi se morala orenk zbudit in potem je bilo bolje. tudi zaspala nazaj je kar hitro (pri meni v naročju - je nisem smela odložit, potem sem jo pa dala v pojstlico, ko je zaspala). se je pa to dogajal, ko so jo matral zobki. samo lahko da je tud kaj sanjala - kaj pa veš..

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: histericno vrescanje 8-mesecnika...
6.7.2008 0:29:35   
massylou
Te popolnoma razumem, da si preutrujena, mali zahtevnež, pa še eno dete na poti.
Nič se bat izjav, da boš kaj koga razvadila. To so buče.
Mislim, da bi bilo dobro, če si najdeš koga, ki bi ti malo bolj pomagal pri gospodinjskih opravilih, ker zelo dobro vem, kako težko je sploh kaj narediti z zelo zahtevnim otrokom (ko še lulat ne moreš it v miru) po parih mesecih ali celo 1 letu neprespanih jokavih noči.
Če niso zobki, bolezen, lakota,... so najbrž res moreče sanje. Naša tamala jih je tudi imela na vsake toliko, pa sem takrat čez dan začela dobesedno pretiravat v pozornosti in prijaznosti do malecke. Itak je že tako ali tako bila stalno na rokah, zaposlena, dojena po želji in oh in sploh... ampak takrat sem, kljub rokam in podočnjakom do tal, postala še bolj pozorna do nje, prepevala cele dneve, jo še bolj ljubkovala... Da je dobila več pozitivnih vtisov, manj možnosti, da bi se počitula ogroženo in res praktično stalen kontakt z mamico. Je pomagalo.

Pa je prerastla. Se še zgodi, ampak komaj kdaj, če je res ne vem kaj.

Čeprav ti je najbrž zelo težko, malemu pusti čas, da preraste in se še bolj osredotoči nanj. In spi, ko le lahko. Z malim hodi spat podnevi in boš v nekaj dneh spet pri sebi. Tisti kup cunj ali flek na tleh ne bo nikamor ušel. Ali pa naj kdo porihta kaj namesto tebe. Razloži tvoji okolici, kako in kaj. Bodo že razumeli in ti morali pomagati.

LP in user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: histericno vrescanje 8-mesecnika...
6.7.2008 8:36:03   
Anonimen
meni zej ene par dni tako joka preden gre spat jo položim v posteljico pa grem ven in se začne jokati ko jeshar, pol jo dvignem malo crklam da skor zaspi pol jo pa položim nazaj v posteljico včasih pali pa zaspi včasih pa smo takoj spet v joku. pa ponovim postopek. potem se okoli 11 zvečer  zbudi in joka noro pa jova znova tko kot takrat ko gre spat pa potem še ob pol 5 zjutraj enako. ne vem kaj delam narobe sej sem zkoz z njo ima vso mojo pozornost A so lahko zobje ker ritka ji je ratala ful rdeča pa pikasta tako je imela takrat preden je dobla spodnja zoba sam ponoči se pa ni tako jokala kot se sedaj.

(odgovor članu massylou)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?