eva1
|
Jaz pa mislim, da je v drugo tako veliko Cr, ker imajo ženske na izbiro tudi CR in se po večini vse odločijo zanj! Ninočka-po statistiki je raztrganin maternice po 1 CR manj kot 1%-isto kot pri maternici brez reza, tako da zame to ni bil noben argument proti, sploh če zanosiš več kot 1 leto pa sekciji! In tako je-če imaš težave z očmi, če imaš že vsaj 2 operaciji na meternici,hudo preeklampsijo..potem je CR v drugo nujen, če pa je bilo v prvo nesorazmerje med plodom in medenico, ni rečeno da bo v drugo tudi...lahko da malo prej rodiš, ali da je otrokova glavica manjša in bi lahko tudi po naravni poti rodil! Jaz sem 1 rodila s Cr zato, zaradi med. vstave in velikega plodu, v drugo mi je odtekla voda, G mi je itak dal le majhno možnost da rodim po naravni poti, pa vednar sem se odločila za umetne popadke(ker svojih nisem imela), ki so mi jih šopali 11 ur, ampak se je splačalo, ni lepšega občutka, kot potem, ko dete dobiš v roke in si rečeš uspelo je(čeprav je imela obseg glave 38 cm!)! jaz sem bila tako srečna, da ni za povedat...pa še lulat, stuširat se lahko takoj greš, ni treba pazit na šive..no ampak nič ne odtehta tistega filinga, ko rodiš, ko se dete zajoka in ga položijo na trebuh!
|